agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Domates (https://www.agaclar.net/forum/domates/)
-   -   Domates Yetiştirme (https://www.agaclar.net/forum/domates/14832.htm)

yssahin 05-01-2012 02:49

Tamamen ev ortamında yetişecek olsa bile en uygun zaman bahar mevsimi başı mıdır ekim için?

meh12 05-01-2012 07:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yssahin (Mesaj 895734)
Tamamen ev ortamında yetişecek olsa bile en uygun zaman bahar mevsimi başı mıdır ekim için?

Güneş ve ısı proplemi yoksa ev ortamı için baharı beklemenize gerek yok.Özellikle saksılık çeriler için

yssahin 05-01-2012 16:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi meh12 (Mesaj 895774)
Güneş ve ısı proplemi yoksa ev ortamı için baharı beklemenize gerek yok.Özellikle saksılık çeriler için

Tiny tim veya red robin düşünüyorum. mesajınızdan uygun olduğu sonucunu çıkardım.
Birkaç tane de biber ve çeşitli yeşillik tohumları bakıyorum aynı ortam şartları için. Hepsine birden girişeceğiz bakalım, bu siteye girdiğimden beri sosyal paylaşım sitelerinden uzaklaşır oldum :)

yoldaş 15-01-2012 23:35

1 ocakta domates tohumu ektim. Nisana kadar saksıda büyütüp sonrasında bahçeye almayı planlıyorum. Tohumları ne kadar erken ekersek o kadar büyük fide elde etmezmiyiz? Fideler çiçekli meyveli olursa toprağa ekemezmiyim? Evim bütün gün güneş alıyor ve sıcaklıkta sabit.

yoldaş 16-01-2012 23:35

Gayet sağlıklı büyüyorlar. İşte iki haftalık domateslerimden biri
http://img252.imageshack.us/img252/6163/16012012794.jpg

Uploaded with ImageShack.us

himone 26-02-2012 17:43

Arkadaşlar Ankara için tohumları ne zaman çimlendirmeye başlamalıyız...

aydın 26-02-2012 18:01

Mart'ın sonu gibi ekmeye başlarız.

himone 26-02-2012 22:44

teşekkürler cevabınız için...

no_lina 05-03-2012 14:47

Tohumlarımı ektim:)

4 Eklenti(ler)
Ev ortamında çimlendirme yapacağım için bugün tohumlarımın ekimini yaptım. Tohum ekimi için çok kullanışlı olacağını düşündüğüm plastik ayakkabı saklama kutularını da kullandım. İlk olarak havlu peçete içerisinde tohumları bir süre nemlendirdim daha sonra saksı ve kutuların en alt kısmına daha kaba toprak serdim. Üst kısmına da torf serdim. Tohumları serptikten sonra üzerlerini 1cm civarı torfla örtüp can sularını verdikten sonra üzerlerini kapadım. Hava almaları için kutuların kenarlarında açıklıklar vardı fakat uzun saksılarıma poşet geçirip üzerlerine bir kaç delik açtım.

Eklenti 272460

Eklenti 272461

Eklenti 272462

Eklenti 272463

Filizleri görmek için sabırsızlanıyorum. Filizlerimi daha sonra plastik bardaklara ayırıp çevremdeki insanlara dağıtıyorum. Çok mutlu oluyorlar:rolleyes:

aydın 05-03-2012 14:55

Kürdanla etiket bağlama harika olmuş.;) Kaplarınız da çok güzel ve şık. Kalorifer peteklerinin üstlerine koyarsanız kapları daha erken çimlenirler. Çalışmalarınızda başarılar dilerim...

aydın 05-03-2012 15:13

Pencere önü seram

4 Eklenti(ler)
inanın sera etkisi mükemmel. Salatalıklarım ilk defa hastalanmadan hemde bu mevsimde bu kadar büyümeyi başardılar. Geçen hafta ilk meyvesiini bile yedik. Merasim havasında sezon açılışı yaptık. Payıma bir dilim düştü ama olsun. ;)
Fasulye de döktü. Yüksek nem bu işin sırrı.

Eklenti 272478
Eklenti 272480
Eklenti 272486
Eklenti 272487

no_lina 05-03-2012 16:25

Sayın Aydın,

Teşekkür ederim, bir çok tohum ektiğim ve daha da ekmeyi düşündüğüm için, birbirinden ayırmanın en güzel yolu kürdandan bayraklar oluyor:) Kalorifer petekleri yüksek ısıda olduğu için tohum için zararlı olabilir diye düşünüyorum kendi hallerinde oda sıcaklığında çimlendiriyorum genelde. Sizin mini seranız da çok hoşmuş:) Bol sebzeli hasatlar dilerim.

aydın 05-03-2012 16:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi no_lina (Mesaj 920971)
Sayın Aydın,

Sizin mini seranız da çok hoşmuş:) Bol sebzeli hasatlar dilerim.

Teşekkür ederim Sn. no_lila. Belki yazın balkona dahi serayı alabilirim. Çok sert esen rüzgarlar en büyük kaybım maalesef :(

AvsarBey 07-03-2012 13:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi lalebruli (Mesaj 789851)
Domateslerinizdeki siyahlasma cicegin kurudugu yerden (yani meyvenin tam altindan) mi basliyor? Eger oyle ise "Blossom end Rot" diye google da arama yaparsaniz cok faydali bilgiler alirsiniz.
Nedeni bitkinin kalsiyum alamamasi. Bu topraktaki kalsiyum eksikliginin yani sira, bitkinin ortam sartlarindan dolayi kalsiyumu kendi bunyesine cekip meyvelerine verememesinden kaynaklanir.
Baslica etkenler;
Asiri veya duzensiz sulama
Nitrojen veya fertilizer kullaniminin asiriya kacmasiyla bitkinin cok ani buyumesi
Topragin fosfor (phosporus) ve postasyum (potassium) acisindan cok zengin olmasi.
Yetistirdiginiz domates turunun bu curumeye yatkin olmasi (Roma domatesi denilen salcalik turde bu en cok gorulur)

Sulamanizi duzenli olarak haftada 1-2 defa (bulundugunuz yerin iklimine gore) yaparsaniz, bir de yanmis gubre veya NPK iceren bir fertilizer kullanirsaniz (kullanim tarifine uyarak) bu sorununuzun cozulecegini saniyorum. Yumurta kabugu unu, veya kaynatilmis suyunu da kullanabilirsiniz ama toprakta yeterli kalsiyum varsa ve bitki bunu cekemiyorsa o da ise yaramayabilir.

Ebru

Verdiginiz bilgiden dolayi size tesekkürlerimi sunuyorum, bu yil sulandirilmis bir püskürtme ilacla koruma yapmaya calisacam, üzerine sabahlari yagan cig nedeni ile bozulduguna karar verildi.Bu yil yetistirecegimiz domatesleri resimleyip paylasmak istiyorum, herkeze kolay gelsin selamlarimizla.

barissimsek 09-03-2012 19:38

Arkadaşlar merhaba;

İstanbul anadolu yakasında oturuyorum. Evimin önünde küçük bi alanım var. Minyatür bahçe yapmayı düşüyorum. Ama nerden başlasan bilemedim?!?! Yardımcı olur musunuz?

tk646 21-03-2012 21:22

Domates imin Nesi Var?

Arkadaşlar tohumdan ektiğim domatesler cılızlar ve aşırı uzadı gibi geldi rengide açık sanki biraz. Akşamları radyatör altı, akşama kadar ise pencere önünde güneşte duruyorlar.

Yanlış yaptığım birşey varmı?:o

umutyolcusu 21-03-2012 21:46

Acaba suyu mu fazla veriyorsunuz? Bu dönemleride fidecikler çok sulanmamalı ki gövdeleri uzamadan kuvvetlensin,cam önünde dursunlar gündüz yine.Bir de böyel deneyin.

umutyolcusu 21-03-2012 21:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi barissimsek (Mesaj 923029)
Arkadaşlar merhaba;

İstanbul anadolu yakasında oturuyorum. Evimin önünde küçük bi alanım var. Minyatür bahçe yapmayı düşüyorum. Ama nerden başlasan bilemedim?!?! Yardımcı olur musunuz?

Saın brissimsek,sebze düşünüyorsanız şimdiden tohum bulup çimlendirmeye başlamalısınız,marta ayının sonuna ve nisan başına kadar tohumdan üretim uygun.Ama hazır fide de alabilirsiniz yaklaşık 1 ay sonra,size kalmış.

tk646 21-03-2012 22:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi umutyolcusu (Mesaj 929137)
Acaba suyu mu fazla veriyorsunuz? Bu dönemleride fidecikler çok sulanmamalı ki gövdeleri uzamadan kuvvetlensin,cam önünde dursunlar gündüz yine.Bir de böyel deneyin.

Torf kurudukça veriyorum suyunu da ama biraz daha az vereyim suyunu teşekkürler.:o

yoldaş 22-03-2012 21:33

1 ocakta ektiğim domatesler meyve tuttu.
http://img716.imageshack.us/img716/1237/22032012896.jpg

http://img845.imageshack.us/img845/6830/22032012897.jpg

Ekrem Uslu 22-03-2012 21:44

Elinize sağlık,fakat domatesiniz ''yoldaş,saksımı büyüt ve dengeli gübre (20+20+20+ TE)ver bana'' diyor.:rolleyes:

bluebird 26-03-2012 16:55

domateslerim büyüdü

merhaba, organik minik domatesler almıştım, bu sitedeki yazıları okuyunca hemen buz dolabına koştum domates çekirdeklerini diktim. :) ve hepsi boy verdi. şimdilik iki yapraklar, mutfakta ışıklı ortamda çimlendirdim. şaşırtma yapıcam ama sonra yine mutfakta mı yoksa balkona mı almam gerekiyor.

umutyolcusu 30-03-2012 19:01

Dış mekana almak için fidelerin biraz büyümesini beklemek daha doğru olur kayıp vermemek için.Ben çimlendirdiğim domatesleri şaşırttım ama daha içerdeler.Gece gündüz sıcaklık farkları biraz daha azalsın diye bekliyorum.

Toprakhasreti 01-04-2012 19:39

Domatesim ayvayımı yiyor, yoksa turp gibimi?

4 Eklenti(ler)
İyi akşamlar. Bahçem için içeride 5 çeşit domates büyütüyorum, ama 2 cins obirlerine nazaran sanki sağlıksız gibiler. Bunlar San Marzano 3 ve Bull's heart denilen cinsler. Yaprakları hafif sarkık ve içeriye kıvırık. Abartıyormuyum (belki bu cins domateslerin yaprakları hep böyledir)? Yoksa bir sorunmu var?
Şimdiden çok teşekkür ederim.
Eklenti 278860

Eklenti 278862

Eklenti 278863

Soldaki sağlıksız düşündüğüm Bulls heart, sağdaki Japon Trüffel
Eklenti 278864

izzeterisen 01-04-2012 20:17

Sn. Toprakhasreti,
Domateslerinizde gördüğüm hata, güneş azlığı ve fazla toprak suyu .
Bu dönemde domates fazla su istemez. Toprağının üzeri kurudukça su verin .
Güneşsiz mi büyüyecekler? Yapay ışıkla mı büyütüyorsunuz anlayamadım.

Toprakhasreti 02-04-2012 00:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi izzeterisen (Mesaj 938799)
Sn. Toprakhasreti,
Domateslerinizde gördüğüm hata, güneş azlığı ve fazla toprak suyu .
Bu dönemde domates fazla su istemez. Toprağının üzeri kurudukça su verin .
Güneşsiz mi büyüyecekler? Yapay ışıkla mı büyütüyorsunuz anlayamadım.

Sayın izzeterisen, malesef çimlendiklerinden beri havalar sık sık bulutlu olduğundan, yapay ışıkla idare ettiriyorum. Hayredime giden ise, neden sırf bu dediğim iki cins böyle solgunluk gösteriyorda, obirleri değil? Hepsi aynı şartlar altında yetiştiriliyorlar.

hcmc 08-05-2012 13:50

Giresunda yaşıyorum. ilk kez domates yetiştiriyorum ama buranın halkı domateste pas oluyor diye yetiştirmiyorlar. Organik olarak yetiştirmem için önerisi olan varmı acaba??

Emre İlhan 08-05-2012 16:16

Pas akarıyla doğal mücadele açıkça konuşmak gerekirse zor. Ama kimyasal mücadeleyle daha kolay. Eğer ben kimyasal mücadele yaparım, ilaçları uygun dozajda ve bekleme sürelerine uygun olarak kullanırım derseniz bence deneyin. Ama tamamen doğal yöntemle pas akarı mücadelesi konusunda size pekte garanti veremem. Bu zararlı için doğal bir yöntem olarak kükürt kullanıyorlar. Daha önce ki senelerde yetiştirenlere sorun, kükürt ile ilaçlamayı hiç denemişler mi? Bu mesajı okumanızı tavsiye ederim.

eslekehl 08-05-2012 17:51

fidelerim kısır mı ?

bir süre önce tadı epey hoşuma giden domates yemiştim marketten almış evdekiler. Sonra bir iki tanesi buzdolabında pörsüyünce ben de balkondaki saksılara koydum. Filizlendiler, filizlendikleri topraktan bir sürü küçük sinek çıktı, ben de birbirlerine çok yakın oldukları için 2 gün önce şaşırttım. Fakat aklıma geliyor acaba bu fideler kısır mı ? Nasıl anlayabilirim bunu ?

Ekrem Uslu 08-05-2012 18:17

Muhtemelen hibrit domatesin çekirdeğini çimlendirdiniz.Hibrit çeşitler genelde ikinci nesilde verim ve kalite kaybına uğrarlar.Uğraşmışsınız,devam edin bakalım ortaya ne çıkacak.Tecrübe olur en azından.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:12.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025