![]() |
Tamamen ev ortamında yetişecek olsa bile en uygun zaman bahar mevsimi başı mıdır ekim için?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Birkaç tane de biber ve çeşitli yeşillik tohumları bakıyorum aynı ortam şartları için. Hepsine birden girişeceğiz bakalım, bu siteye girdiğimden beri sosyal paylaşım sitelerinden uzaklaşır oldum :) |
1 ocakta domates tohumu ektim. Nisana kadar saksıda büyütüp sonrasında bahçeye almayı planlıyorum. Tohumları ne kadar erken ekersek o kadar büyük fide elde etmezmiyiz? Fideler çiçekli meyveli olursa toprağa ekemezmiyim? Evim bütün gün güneş alıyor ve sıcaklıkta sabit.
|
Gayet sağlıklı büyüyorlar. İşte iki haftalık domateslerimden biri
http://img252.imageshack.us/img252/6163/16012012794.jpg Uploaded with ImageShack.us |
Arkadaşlar Ankara için tohumları ne zaman çimlendirmeye başlamalıyız...
|
Mart'ın sonu gibi ekmeye başlarız.
|
teşekkürler cevabınız için...
|
Tohumlarımı ektim:)
4 Eklenti(ler)
Ev ortamında çimlendirme yapacağım için bugün tohumlarımın ekimini yaptım. Tohum ekimi için çok kullanışlı olacağını düşündüğüm plastik ayakkabı saklama kutularını da kullandım. İlk olarak havlu peçete içerisinde tohumları bir süre nemlendirdim daha sonra saksı ve kutuların en alt kısmına daha kaba toprak serdim. Üst kısmına da torf serdim. Tohumları serptikten sonra üzerlerini 1cm civarı torfla örtüp can sularını verdikten sonra üzerlerini kapadım. Hava almaları için kutuların kenarlarında açıklıklar vardı fakat uzun saksılarıma poşet geçirip üzerlerine bir kaç delik açtım.
Eklenti 272460 Eklenti 272461 Eklenti 272462 Eklenti 272463 Filizleri görmek için sabırsızlanıyorum. Filizlerimi daha sonra plastik bardaklara ayırıp çevremdeki insanlara dağıtıyorum. Çok mutlu oluyorlar:rolleyes: |
Kürdanla etiket bağlama harika olmuş.;) Kaplarınız da çok güzel ve şık. Kalorifer peteklerinin üstlerine koyarsanız kapları daha erken çimlenirler. Çalışmalarınızda başarılar dilerim...
|
Pencere önü seram
4 Eklenti(ler)
inanın sera etkisi mükemmel. Salatalıklarım ilk defa hastalanmadan hemde bu mevsimde bu kadar büyümeyi başardılar. Geçen hafta ilk meyvesiini bile yedik. Merasim havasında sezon açılışı yaptık. Payıma bir dilim düştü ama olsun. ;)
Fasulye de döktü. Yüksek nem bu işin sırrı. Eklenti 272478 Eklenti 272480 Eklenti 272486 Eklenti 272487 |
Sayın Aydın,
Teşekkür ederim, bir çok tohum ektiğim ve daha da ekmeyi düşündüğüm için, birbirinden ayırmanın en güzel yolu kürdandan bayraklar oluyor:) Kalorifer petekleri yüksek ısıda olduğu için tohum için zararlı olabilir diye düşünüyorum kendi hallerinde oda sıcaklığında çimlendiriyorum genelde. Sizin mini seranız da çok hoşmuş:) Bol sebzeli hasatlar dilerim. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Arkadaşlar merhaba;
İstanbul anadolu yakasında oturuyorum. Evimin önünde küçük bi alanım var. Minyatür bahçe yapmayı düşüyorum. Ama nerden başlasan bilemedim?!?! Yardımcı olur musunuz? |
Domates imin Nesi Var?
Arkadaşlar tohumdan ektiğim domatesler cılızlar ve aşırı uzadı gibi geldi rengide açık sanki biraz. Akşamları radyatör altı, akşama kadar ise pencere önünde güneşte duruyorlar.
Yanlış yaptığım birşey varmı?:o |
Acaba suyu mu fazla veriyorsunuz? Bu dönemleride fidecikler çok sulanmamalı ki gövdeleri uzamadan kuvvetlensin,cam önünde dursunlar gündüz yine.Bir de böyel deneyin.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 ocakta ektiğim domatesler meyve tuttu.
http://img716.imageshack.us/img716/1237/22032012896.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img845.imageshack.us/img845/6830/22032012897.jpg Uploaded with ImageShack.us |
Elinize sağlık,fakat domatesiniz ''yoldaş,saksımı büyüt ve dengeli gübre (20+20+20+ TE)ver bana'' diyor.:rolleyes:
|
domateslerim büyüdü
merhaba, organik minik domatesler almıştım, bu sitedeki yazıları okuyunca hemen buz dolabına koştum domates çekirdeklerini diktim. :) ve hepsi boy verdi. şimdilik iki yapraklar, mutfakta ışıklı ortamda çimlendirdim. şaşırtma yapıcam ama sonra yine mutfakta mı yoksa balkona mı almam gerekiyor.
|
Dış mekana almak için fidelerin biraz büyümesini beklemek daha doğru olur kayıp vermemek için.Ben çimlendirdiğim domatesleri şaşırttım ama daha içerdeler.Gece gündüz sıcaklık farkları biraz daha azalsın diye bekliyorum.
|
Domatesim ayvayımı yiyor, yoksa turp gibimi?
4 Eklenti(ler)
İyi akşamlar. Bahçem için içeride 5 çeşit domates büyütüyorum, ama 2 cins obirlerine nazaran sanki sağlıksız gibiler. Bunlar San Marzano 3 ve Bull's heart denilen cinsler. Yaprakları hafif sarkık ve içeriye kıvırık. Abartıyormuyum (belki bu cins domateslerin yaprakları hep böyledir)? Yoksa bir sorunmu var?
Şimdiden çok teşekkür ederim. Eklenti 278860 Eklenti 278862 Eklenti 278863 Soldaki sağlıksız düşündüğüm Bulls heart, sağdaki Japon Trüffel Eklenti 278864 |
Sn. Toprakhasreti,
Domateslerinizde gördüğüm hata, güneş azlığı ve fazla toprak suyu . Bu dönemde domates fazla su istemez. Toprağının üzeri kurudukça su verin . Güneşsiz mi büyüyecekler? Yapay ışıkla mı büyütüyorsunuz anlayamadım. |
Alıntı:
|
Giresunda yaşıyorum. ilk kez domates yetiştiriyorum ama buranın halkı domateste pas oluyor diye yetiştirmiyorlar. Organik olarak yetiştirmem için önerisi olan varmı acaba??
|
Pas akarıyla doğal mücadele açıkça konuşmak gerekirse zor. Ama kimyasal mücadeleyle daha kolay. Eğer ben kimyasal mücadele yaparım, ilaçları uygun dozajda ve bekleme sürelerine uygun olarak kullanırım derseniz bence deneyin. Ama tamamen doğal yöntemle pas akarı mücadelesi konusunda size pekte garanti veremem. Bu zararlı için doğal bir yöntem olarak kükürt kullanıyorlar. Daha önce ki senelerde yetiştirenlere sorun, kükürt ile ilaçlamayı hiç denemişler mi? Bu mesajı okumanızı tavsiye ederim.
|
fidelerim kısır mı ?
bir süre önce tadı epey hoşuma giden domates yemiştim marketten almış evdekiler. Sonra bir iki tanesi buzdolabında pörsüyünce ben de balkondaki saksılara koydum. Filizlendiler, filizlendikleri topraktan bir sürü küçük sinek çıktı, ben de birbirlerine çok yakın oldukları için 2 gün önce şaşırttım. Fakat aklıma geliyor acaba bu fideler kısır mı ? Nasıl anlayabilirim bunu ?
|
Muhtemelen hibrit domatesin çekirdeğini çimlendirdiniz.Hibrit çeşitler genelde ikinci nesilde verim ve kalite kaybına uğrarlar.Uğraşmışsınız,devam edin bakalım ortaya ne çıkacak.Tecrübe olur en azından.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 07:12. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025