![]() |
1 Eklenti(ler)
değişik.
|
Uzun aradan sonra tekrar selam arkadaslar. Bi sey ogrenmek istiyorum acaba domatesler gec mi kizarir yoksa benimkilerde bi sorun mu var? Nerdeyse yapraklar sararip solmus ama hala kizariklik yok :(
|
domateslerim çiçek açtı:)
3 Eklenti(ler)
Domateslerimin bir çoğu çiçek açtı ama birkaç çiçek solmuş gibi geldi bana:( Fotoğraflarda solan çiçekler de var. Acaba neden solmuş olabilir. Şu an sulama ve bakım nasıl yapılmalı? Bilgilendirirseniz sevinirim.
Eklenti 239971 Eklenti 239972 Eklenti 239973 |
Solmaları gayet doğal. Çiçeklerin altından yeşil yeşil küçük misketler görünecek. :o
|
Alıntı:
Sanırım epey geç ama sorunuza cevap verilmediğini görünce dayanamayıp yazdım. Çiçek zamanı su verilmez, çünkü bitki suyu alınca büyümek isteği ile çiçeğini döker. Bu sebepten ilk domayes yumrusunu görene kadar çiçeği olan bitkiye su vermeyin, ölür gibi olacak, solgunlaşacak, korkmayın çiçeğin döle dönüşmesi ile su verin. Kolay gelsin, bereketli olsun. |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Eklenti 241820
Yaz başında böyle güzel olan domatesler 2 ay aradan sonra böyle oldular.Sararan yapraklarını topladım şimdi alttan yeşil fideler çıkmaya başladı.Büyük dallar bu hale geldi.Yoksa domateslerim hastalandılar mı? yardım istiyorum... :( |
Alıntı:
|
Sayın viji,domatesinize kırmızı örümcek musallat olmuş gibi geldi bana.Yapraklara dikkatlice bakınca minicik canlılar varsa, ezince kırmızı renk bulaşıyorsa elinize odur.Kimyasal ilaç kullanmanız gerekiyor o zaman.Başka çaresi yok.
|
selamlar..domates yetiştiriciliği konusunda uzman arkadaşlar sorularımı cevaplarsa çok sevnirim..
önümüzdeki ay kuracağım ve organik tarım yapcağım sera için hangi tür domates dikmem gerekir..ayrıca seranın ısıtmalı olması gerekirmi?teşekkürler |
5 Eklenti(ler)
Merhaba,
yetiştirdiğim domates fidem 60-70 cm boya ve yaklaşık 50 cm capta bir bitki olmasına ragmen çicek açıyor ama bir türlü meyveye dönemiyor. nasıl bir yol izlemeliyim? Birkaç resim ekliyorum |
Sevgili umutyolcusu çok dikkatli bakmama rağmen kırmızı hiçbir canlı **** elime bulaşan birşey olmadı.Zannedersem ben çok su verdim formu okudukça buna kanaat getirdim.Bilmiyorum ne yapmam lazım.....
|
Alıntı:
Fazla sulama çiçek tutumunu engeller. Döker. Eğer sırık domates ise ki_ öğle görünüyor_ koltuk alma yapılmadıysa fazla çiçek bağlamaz ama hepsini dökmez. Gizli düşman tripsi olabilir. Çiçek açar ama meyve bağlamaz. Çiçek sap kısmından kesilmiş gibidir, düşer. Eğer yoğun ise tüm çiçekleri kırar. Sanki bir çiçekte tripsi var gibi ve bazı yapraklar da sararır. Tripsiyi anlamanın yolu, çiçeğin altına beyaz bir kağıt yerleştirip parmağınız ile _ baş ve orta parmak yaya gibi gerilir_ sertçe vurmaktır. Bu durumda hastalıklı çiçekler düşerken; beyaz kağıt üzerinde küçük sarı sinek benzeri şeyler _ bir az zor görülür ve hareket eder_ tripsi varlığıdır. Bu üç ihtimal dışında ne olabilir, bilemiyorum. Saygılar. |
Alıntı:
Sulama konusunda dikkat etmeye çelışıyorum özellikle fazla sulamamak için elimle toprağı eşeleyip 1-2 cm kadar derinleride kurumuş ise suluyorum. Türünü bilmiyordum. sırık domates olduğunu söylediniz. tekrar teşekür ederim. Bilmediğim halde 1 koltuk haricinde diğer tüm koltukları almaya çalıştım. (unuttuğum/görmediğim yoksa) Bu da değil diye düşünüyorum. Daha önce de tripsi hastalığının teşhis metodunu anlatmıştınız onu okuduktan sonra test etmiştim. ancak çiçek yaprakları kurumaya başlamıştı. sarı sinek benzeri birşey değilde toz aramıştım. bu uygulamayı taze çiçekte tekrar deneyeceğim. Uygulama hakkında bilgi veririm. saygılar. |
Alıntı:
|
Domatesler bu vakitten sonra olur mu?
Merhaba,
Domateslerim çiçek açtı ve bir kısmı meyve verdi ama henüz toplu iğne başı kadar. Bu tarihten sonra onların büyüme ve kızarma şansları var mı acaba? Ne yapabilirim? Sera gibi bi ortam mı hazırlamak gerekir acaba? :( |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Garlic & Pepper Spray
Protect your garden (bahcenizi zararli haserelerden koruyun)plants from (Zararli hasereler )cabbageworms, caterpillars, hornworms, aphids, flea beetles and other chewing/sucking insects by routinely using a natural spray that you can make at home. The spray must be applied regularly, especially after a rainfall. Brew up a batch as follows: evde basit sekilde hazirlayacaginiz karisim ile duzenli spreyleyebilrisiniz ozellikle yagmurdan sonra 6 cloves of garlic =6 dis sarimsak 1 Tbsp dried hot pepper=1 yemek kasigi kurutulmus aci biber 1 minced onion =bir bas sogan tsp pure soap (not detergent)=1 yemek kasigi saf sabun (Deterjan olmayacak ) 1 gallon hot water -bir surahi sicak su bunlari ezerek karistirarak suya ekliyoruz ve sivi kvam hale getiriyoruz bir spray kutuya koyup gerktigi zaman ozellikle yagmur sonrasi yapraklarina spreyleyerk skiyoruz basit ve etkili AYRICA ORGANIK |
Merhaba, Çiçekler kuruyunca bende domatesleri kopartıyormuşum. :( ne kadar üzücü. bir kaç tane çiçeğe kurumalarına rağmen dokunmadığım için gelişen dometesi bu akşam karanlığında gördüm. Sanırım fındıktan büyük cevizden küçük bir boya gelmiş. inşallah hava soğumadan kızarmaya başlar.
|
Alıntı:
Bu koltuk alma meselesi nedir anlatirmisiniz lutfen? |
Alıntı:
|
Alıntı:
Ana dal ( gövde) ile yaprak arasındaki sürgünün 10-15cm olduğunda kırılmasıdır. Bu sürgün ana dalın gücüne emer ve ana gövde üzerinde olaması gereken salkımın beslenmesine engel olur. Bu yan sürgünde oluşan salkım da iyi beslenemez. |
Sayin Halil Onen cevabiniz icin tesekkur ederim ama hala anlamadim.
Soylemi? Ana govde ile yan dallarin arasinda cikan ucuncu bir dal mi kirdiginiz? Degilse bunun resimli bir anlatimi varmi? |
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Ana dal ile yaprak arsındaki sürgün( dal) kesilir. Eklenti 258991 Altın çilek de aynı... |
E dergi bana cok yardimci oldu, cok tesekkurler.
Gelsin su bahar artik da domateslerimi ekeyim. |
4 Eklenti(ler)
Domatesin iyileri kötüleri.
|
İstanbul için çimlendirme - bahçe ekim zamanı
Selam;
Sn. Douglas Fir'den domates tohumları aldım. Bazıları soğuğa dayanaklı , bazılarıda standart türler. Bunlar için uygun çimlendirme ve bahçeye ekim zamanları için önerilerinizi rica edecektim. kolay gelsin; |
Daha çok erken.Bençe Şubat ayı sonlarına doğru olabilir.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 05:22. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025