![]() |
Merhaba
Merhaba,
Foruma bugün üye oldum. Gerçekten çok güzel bir çalışma olmuş. Forumdaki yorumları okuyup, fotoğraflara baktığımda gerçekten içim kıpır kıpır oluyor. Bende geçen sene cin biberi ve domates yetiştirdim balkonumda. İlk denemem olmasına rağmen biberlerden iyi verim aldım. Ancak domatesler için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Muhtemelen çok geç kaldım ekim için, bir heves ektim ama eylül ortaları gibiydi, soğuğu görünce kurudular. Yaklaşık 10-15 gündür forumu takip ediyorum ve çok heveslendim. Eğer tohum bulabilirsem bugün başlayacağım yetiştirme işine, cherry domates ve tatlı biber yetiştirmeyi düşünüyorum. Bende sizin gibi fotoğrafları yayınlamak için çok sabırsızlanıyorum. Bilgi verebilecek arkadaşlar olursa da çok sevinirim. |
tohumları hemen alıp ekmelisiniz
en yakın yapı marketlerde (tekzen) bulabilirsiniz |
Teşekkürler,
Bende hemen ekmek için sabırsızlanıyorum ama, bir arkadaşımın tohum getirmesini bekliyorum. Getireceği tohum cherry domates tohumu. Birde bana tatlı sivri biber tohumu ismi önerebilecek arkadaşlar olursa çok sevinirim. Balkonumda bu iki sebzeyle başlamak istiyorum. |
isimleri bende bilmiyorum
tohum paketlerinde tatlı sivri diye yazar |
Bakalım araştırıp bulacağız artık, hayırlısı. Teşekkürler.
|
Şu an ekim yapmak için uygun mudur? Malum güneş yok bu ara ve dışarısı soğuk
|
Arkadaşlar ben ilk defa geçen sene terasımızda sebze yetiştirdim. İlk başlarda oldukça acemilik çektim tabii ki, fakat bu sene biraz daha tecrübeliyim :)
Balkon ya da terasta domates yetiştirecek olanlara ve özellikle de ilk başlayacak olanlara tavsiyem, cherry domates ile bu işe başlamaları. Hem bol verimli oluyor, hem fazla yer kaplamıyor, hem de diğer tip domateslerden daha dayanıklı oluyorlar. Bunlar geçen sene yetiştirdiğim Tiny Tim cinsi cherry domatesler.. 21 Mayıs http://i.imgur.com/mbSQlwgl.jpg 20 Haziran http://i.imgur.com/f0tjIOLl.jpg 1 Temmuz http://i.imgur.com/PUJle5fl.jpg 18 Temmuz http://i.imgur.com/8LS1C60l.jpg 13 Ağustos http://i.imgur.com/PJplZw6l.jpg 13 Ağustos http://i.imgur.com/81dIZcIl.jpg |
13 agustos fotosunda sol ustteki patlican mi ? oyleyse basarili oldu mu ?
|
Maşallah ne güzel olmuşlar, sizlerin yetiştirdiklerini gördükçe insan kendini tutamıyor zaten. Dünden beri tohum bakıp duruyorum. Tiny tim domates tohumunu buldum ben de onu yetiştirmeyi düşünüyorum ancak onunla kalsam iyi ona başlamışken şu da olsun bu da olsun diyip duruyorum:p
Bunlar tabi sadece tohum almakla olmuyor, 3 fideyi diktiğiniz saksınızın boyutlarını öğrenbilir miyim:rolleyes: |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Çöp kovası yeterli oluyor, çeri domatesleri için ufak boy bir saksı da yeterli olur. Ama saksınız ya da kovanız ne kadar büyük olursa o kadar iyi tabii.
Eklenti 374195 Güzelim Brandywine Kırmızı domateslerim tam olacakken terasa tırtıl gibi bir şey dadandı, her meyveye toplu iğne başı kadar delik açarak mahvetti :( |
Alıntı:
Bakalım bu sene ne olacak?... |
Alıntı:
Linke bir göz atın.http://www.agaclar.net/forum/sebzele...ilar/19108.htm |
Alıntı:
http://www.agaclar.net/forum/1112146-post63.htm |
Sevgili h_dogan;
"Tuta absoluta" konusu pek aktif görünmüyor. Bu sebepten sonuçta konumuz da domates yetiştirme olduğundan, burada sormak zorunda kalıyorum... Tuta kelebegi konusunda benim gibi balkon-terasta domates yetistirmeye çalısanlar için arap sabunlu veya sarımsak-biber katkılı vb. solüsyonlar gibi basit, organik, evsel çözümler etkili olabilir mi? Yoksa illa feromen ve/veya kimyasal mücadele şart mıdır? Bir de ekim öncesi toprağı(benim durumumda saksı toprağını) dezenfekte etmek gerekir mi, yardımcı olur mu ? |
1 Eklenti(ler)
Tuta kelebeğinde NeemAzal'ın ruhsatlı olduğunu biliyor muydunuz? Organik olduğu için şahsen(herhangi bir deneyimim olmamakla beraber) ben onu tercih ederdim.
Ev yapımı bir tarif, preparat olsa daha iyi olur ama eğer yoksa, kimyasal kullanmaktansa; Neem ağacı daha mantıklı geliyor bana:) Eklenti 374639 Kaynak: || VIT || NeemAzal®–T/S: Türkiye'de ruhsatlı olduğu bitkiler ve dozları // |
Gerçekten mükemmel gözüküyorlar. Benimde sizin gibi terasım olsa aklımdan neler geçiyor ama. Maalesef küçük bir balkonda iki uzun saksıyla bu işi yapmaya çalışacağım. Birde çevredeki aktarlarda Cheery domates tohum çeşitleri yok. Mecburen Eminönüne gitmek zorunda kalacağız galiba.
|
2 Eklenti(ler)
Dış ortama alıştırmaya çalıştığım domatezimin sorunu ne çözemedim yardımcı olabilirmisiniz acaba güneşi fazla almış olabilir mı??
Yardımcı olursanız sevinirim. |
Domateslerinizin yaprakları, sanki üzerinde su damlaları varken, yakıcı güneşe maruz kalmış gibiler.
Üzerinde su damlacıkları varsa, bitkilerimizi kızgın güneşe maruz bıraktığımız zaman, su damlacıkları mercek vazifesi görüp, yaprakların yanmasına sebep oluyorlar. Merak etmeyin, her kaybolan yaprağın yerine, tepesinden yeniden verecektir domatesiniz. Yeter ki siz, onun isteklerini karşılayın:) |
Arkadaşlar tekrar merhaba,
Cuma ve cumartesi günleri iki çeşit cherry domates tohumlarını plastik bardaklara diktim. Gerçi hala hareket yok ama bekliyorum. 1. Bu çimlenme süresi ne kadar sürer, 2. Bu aşamada sulama işlemini nasıl yapmalıyım. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Birde Red Robin **** Tiny Tim domates tohumu bulamıyorum. Geçen hafta Eminönü'ne gittim, tohum satan birkaç yere sordum. Red Robin domates tohumu istiyorum dedim, o ne dediler. Senelerdir bu işi yapan insanların tohum isimlerinden bihaber oluşu garibime gitti doğrusu. Bende mecburen herhangi bir cherry domates tohumu alıp geldim. |
Alıntı:
ben tohumlarımı buradan alıyorum. şimdiye kadar sorun yaşamadım 2 günde de tohumlar elime geldi. dediğiniz domatesde burada mevcut. inşallah faydası olur BURADAN (bu siteyle kesinlikle ticari hiç bir ilişkim yoktur. amacım reklam yapmak değildir. sadece yardımcı olmaktır) |
Sayın Candem,
Çok teşekkürler. |
Alıntı:
|
Alıntı:
sayın mustapha_66 bende candem in aldığı siteden aldım hemen geliyor 1 haftada çimlendiler . Toprağı tohumları ekmeden sulayıp süzdürdüm. 2 günde bir de suladım. Şimdilik iyi görünüyor ve hiç evde tutmadım gece gündüz dışarıda 3 -4 cm boyları var. |
O zaman ben de katılayım bu tohum edinme tavsiyelerine. O siteden ben de tohum aldım ancak yarısı cimlenmedi bile diğer yarısı da ürün verir mı yoksa yeşillik olarak mı kalır görücem bu yaz. Şimdiye dek 2 siteden online tohum satın aldım maalesef her ikisi de randimanli olmadı. En iyi tohum seçeneği bu site bence.
|
Bu arada ben Red Robin, Lübnan ömer ve siyah kırım domates yetiştirdim. Lübnan'lar yeşillik oldu, Red robinler tadimlik, siyah domatesler fena degildi ama öyle bol ürün göremedik hiç.
|
Aklıma takılan bişey var
bu sırık domateslerde budama yapılıyormuş,nasıl ve nezaman oluyor, seralarda görüyorum,alt dallar meyvelerin olduğu dallar tamamen çıplak yapraksız,buralardaki yapraklarmı koparılıyor, ne zamana kadar oluyor bu koparma işi. |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Sırık domateslerde koltuk alma denilen bir uygulama vardır. Fide geliştikçe ana gövde ile dalların arasından çıkan sürgünlere koltuk / "sucker" denir. Bu sürgünler fide gelişiminde bitkinin enerjisinin çoğunu emerler. Dolayısı ile gelişim sürecinde sırık domateslerde meyve tutumuna kadar koltuk alma/"Koltuk Budaması" işlemi yapılır. Sn MeyveliTepe' den bir alıntı Alıntı:
Daha detaylı bilgi için bu konunun başlarındaki mesajları tarayabilirsiniz. Ayrıca, Agaclar.Net e-dergisi ' nin Haziran 2007 sayısında domates ile igili detaylı bir anlatım vardı. |
sn ciroz teşekkür ederim.o koltuklara yapraktır büyüsün gözüyle bakmıycaz yani.
|
Merhaba arkadaslar,
Ilk defa tohumdan uretim asamasindayim. Domatesleriminde ilk gercek yaprakciklari cikmis bulunmakta. Insallah bu yaz afiyetle yiyebiliriz. Aklima su anda bir soru geldi sizinle paylasmak istiyorum. Yazin buyuk ihtimalle 2 hafta bahceme (7 ada, yaklasik 10m²) bakamiyacam ve beni cok korkutuyor (tum emeklerimin heba olabilecegi icin). Internetten nasil gubreleme yapilir diye arastirirken, farkettim ki torf adindaki urunle, topragin nemli kalmasi saglaniyormus. Oran olarak torf-toprak-kum/1-1-1 verilmesi tavsiye ediliyor. 1) Acaba bu torfu fideleri dikerken toprakla, 1-1 oraninda, karistirmak gerek (kumum yok ne yazik ki)? Yoksa yazin, sicaklarin basladigi zamanda mi topraga serpistireyim? 2) Internette ya torf ya da organik gubre gibi bir ayrim var, acaba bu dogru mu? Su anda topragi at gubresiyle gubrelesem, fideleri dikecegim zamanda torfu eklesem olmaz mi? Kusura bakmayin, biraz uzun oldu ama guzucuklara(sebze-meyve) birsey olsun istemiyorum :) |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:29. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025