29-04-2011, 18:14
|
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2011
|
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aslı
merhabalar hem tohum ektim hem de fide aldım,tohumları torfa ektim daha çıkmadılar..sorun fidelerde,fideleri fidanlıktan aldım,sihirli toprak adında bi toprağa diktim,2. günde yapraklarında sarı benekler oluştu,biberlerde de böcekler vardı,sanırım dediğiniz gibi zararlılar ,2 gündür balkondalar,çok rüzgar alıyor balkonum,biberlerdeki küçük siyah böcekler kaybolmuş ama domateslerin yapraklarında hala sarı lekeler var,forumu okuyorum 3-4 gündür ama hala tam olarak ne yapacağımı anlamış değilim  çok fazla hastalık ve çözüm yolu okudum kafam karıştır..neyse cevabınız için teşekkür çok ederim bi kaç gün daha bekleyim bakalım geçmezse bi ilaç tavsiyesi isteyebilirm  herkese sevgiler
|
sn aslı tohumları çimlendirebilmek için uygun su sıcaklık ve ortam gerekir ama en önemlisi tohumlarınızı ekmeden önce 1 gün boyunca ılık suyun içinde bekleterek şişmesini sağlayıp daha sonra dikmenizi öneririm çimlenme yüzdesini böylece arttırmış olursunuz çimlenme için su sıcaklık ve uygun ortam gerekir uygun ortamda diğer bir husus ise tohumunuzu ektikten sonra neye ektiyseniz ektikten sonra örneğin torfa ektiyseniz ektiğiniz tohumun üst kısmındaki toprağı bastırmanız tohumu sıkıştırmanız bu saydığım hususlardan birini - diğerlerini sağlayamadığınız takdirde çimlenme olmaz asıl sorun fidelerinizde çünkü yanlış anlamadıysam domates fidelerinizi biber fidelerinizin yanına koymuşsunuz buda tabiri caiz ise kurdun yanına kuzuyu koymak gibi bir şey olmuş siteye koyduğunuz fotografı dikkatlice inceledim genelde biz danışmanlarca domates bitkisinin yanında biberin yetiştirilmesi istenmez tavsiye edilmez çünkü biber bitkisi trips , yaprak bitleri ve akar grubu çoğunlukla konukçu olarak biber bitkisini kullanırlar sizin tarif ettiğiniz küçük renkli sarı böcekler yaprak bitleridir sarı renkte olan yerlerde görmemeniz çok normal çünkü bu küçük böcekler bitkinin yapraklarındaki öz sularıyla beslenirler daha sonra beslendikten sonr dinlenerek yaprağın diğer bir tarafına geçerek orda beslnemeye devam ederler size tavsiyem acilen domates fidelerini biberlerin yanından uzaklaştırmanız bu kültürel mücadele yöntemidir ilaçlama konusunda tavsiyem ise temin edebilirseniz bio-nem adında mikrobiyal gübredir linki bu tıklayarak inceleyin http://www.alternatiftorostarim.com/bionem.html diğer tavsiyem ise neemazaldır TOPRAĞA KÜSMEMENİZ TOPRAĞI KÜSTÜRMEMENİZ DİLEĞİYLE
Düzenleyen danışman_32 : 29-04-2011 saat 18:17
Neden: ve veya gibi bağlaçlar
|
|
|