![]() |
|
|
![]() |
#1 |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Sanırım kastedilen kök boğulması köklerin fazla nem ve su içinde kalması ile ilgili bir durum. Fazla nem toprakta hava keseciklerini doldurur ve kökleri boğar. Sizin söz konusu bitkiniz saksıda olduğuna göre drenaj ve suyun aşırı nem ile saksıda bulunması durumu olmadığını düşünüyorum. Gübreyi fazla verdiyseniz azot fazlası durumu ortaya çıkabilir. Benim domateslerde de benzeri bir durum var. Her adanın toprağına yüz kiloluk bir çuval sığır gübresi, üstüne de bir el arabası keçi gübresinden yapılmış kompost gelince böyle oldu sanırım. Organik gübre kullanmak iyi ama, bu şekilde dozajı tam ayarlayamamak sorunu olabiliyor. Bitki, gövde yapraklar ve uzunluk bakımından da fazla gelişti ise ve sürekli bir yerlerden sürgün verme eğiliminde, açtığı çiçekleri de yarıdan fazla atıyor ise, başkaca bir deformasyon, çürüme vb. mevcut değil ise durum büyük olasılık budur. Öyle ise sulamayı minimuma indirip beklemekten başka çare yoktur. Esasında büyük bir problem de değil. Sn.izzeterisen'İn söylediği gibi yoluna girecektir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 16-10-2007
|
sayın meyvelitepe yanıtınız için teşekkürler ''açtığı çiçekleri de yarıdan fazla atıyor ise, '' ibaresini anlayamadım açıklayabilirmisniz haırlısıyla yoluna girmesini bekliyorum hastalıklı olan dallarıda budadım sonucu zamanla göreceğiz . gerçi bir hafta tatile çıkacam gelince farkı daha iyi algılarım diye düşünüyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
balkon, balkon bahceciligi, domates, domates hastalığı, kuruma, yaprak biti, yaprak kıvrılması, zararlı, zararlılar |
|
|