agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Sebzeler > Domates
(https)

Beğeni Düzeni451Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 15-07-2010, 08:26   #1
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Sanırım kastedilen kök boğulması köklerin fazla nem ve su içinde kalması ile ilgili bir durum. Fazla nem toprakta hava keseciklerini doldurur ve kökleri boğar. Sizin söz konusu bitkiniz saksıda olduğuna göre drenaj ve suyun aşırı nem ile saksıda bulunması durumu olmadığını düşünüyorum. Gübreyi fazla verdiyseniz azot fazlası durumu ortaya çıkabilir. Benim domateslerde de benzeri bir durum var. Her adanın toprağına yüz kiloluk bir çuval sığır gübresi, üstüne de bir el arabası keçi gübresinden yapılmış kompost gelince böyle oldu sanırım.

Organik gübre kullanmak iyi ama, bu şekilde dozajı tam ayarlayamamak sorunu olabiliyor. Bitki, gövde yapraklar ve uzunluk bakımından da fazla gelişti ise ve sürekli bir yerlerden sürgün verme eğiliminde, açtığı çiçekleri de yarıdan fazla atıyor ise, başkaca bir deformasyon, çürüme vb. mevcut değil ise durum büyük olasılık budur. Öyle ise sulamayı minimuma indirip beklemekten başka çare yoktur. Esasında büyük bir problem de değil. Sn.izzeterisen'İn söylediği gibi yoluna girecektir.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-07-2010, 12:04   #2
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 16-10-2007
sayın meyvelitepe yanıtınız için teşekkürler ''açtığı çiçekleri de yarıdan fazla atıyor ise, '' ibaresini anlayamadım açıklayabilirmisniz
haırlısıyla yoluna girmesini bekliyorum
hastalıklı olan dallarıda budadım sonucu zamanla göreceğiz . gerçi bir hafta tatile çıkacam gelince farkı daha iyi algılarım diye düşünüyorum

sibelbozo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
balkon, balkon bahceciligi, domates, domates hastalığı, kuruma, yaprak biti, yaprak kıvrılması, zararlı, zararlılar

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:25.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025