agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Sebzeler > Domates
(https)




Beğeni Düzeni451Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 17-05-2015, 13:22   #11
Ağaç Dostu
 
sinbas's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-07-2012
Şehir: BURDUR
Mesajlar: 1,291
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi novalist Mesajı Göster
Kırmızı küçük böcekler var bit mı oluyor acaba ? Kanatlı küçük siyah böceklerde var başka domateslerde ama onları fotoğraflayamadım.Ne yapmam gerek? Mümkünse organik ilaç önerir misiniz?
sayın @novalist organik ilaç tarımcılarda satılmakta dır ama çok pahalı kimyasalların 10-15 katı fiyata satılmaktadır.kimyasal ilaç kullanmak isterseniz insektisit kullanmak zorundasınız. yaprak biti bitkinin yaprağına ve siyah küçük sinekler ve türevleri yeni gelişmekte olan gövdesine yapışarak bitkiyi zayıf düşürürler gelişmesini engellerler.
Siz en iyisi buraya eklemiş olduğunuz fotoları Tarım ilacı satan bir bayiye götürün ve gösterin ister kimyasal alın ister organik ilaç alın, organik ilaçlar biraz pahalıdır.(arap sabunu ile ilaçlama veya yıkama yöntemi var organik olur nasıl yapıldığını ve nasıl kullanılacağının tarifini araştırırsanız bulursunuz.)
Ayrıca domatesler için toz kükürt (tozutma yöntemi ile) kullanırsanız yaprakları mantara karşı korumuş ve aynı zamanda bir miktarda beslemiş olursunuz. Odun külünü de yapraklarına tozutmak suretiyle kullanırsınız mantar ve bazı zararlılar için caydırıcı olacaktır,bu çok eski bir yöntemdir aynı zamanda besleme özelliği de vardır.

Bu yaramazlarla mücadele ederken bir hafta alacağınız insektisit türü ilaç kullanın bir hafta mantar (fungisit) kullanın böcekler kaybolduktan sonra ilacın türüne ve etki süresine göre mantar ilacı kullanmaya devam edin, yağışlı havalarda yağmurdan sonra tekrar ilaçlayın.

Biberlerdeki kıvrılmaya gelince alacağınız insektisit türü ilacı onlara da kullanın ama biberler gelişme sürecinde gece ile gündüz arasındaki ısı değişikliğinden strese girmiş olabilir onu anlamak için kıvrılmış olan yaprağın arkasındaki kıvrım yerlerini iyi bir mercekle inceleyin böcek görünmüyorsa bilin ki ısı değişikliğindendir ve zamanla düzelir.
Domateslerdeki bazı yaprakların kurumasına gelince bahsettiğim mantar ilacı verdiğiniz taktirde eğer mantar ise bir müddet sonra kaybolacaktır.
Bu dönemde tüm bitkilerinize hümik ve fulvik asit,yaprak gübresi ve deniz yosunu kullanın kökten ve yapraklarından, oranlarını satıcınız dan öğrenin.
Resimde görülen domatesin kök bölümünde çürümeye benzer siyahlaşma varmı ona bakın yoksa diplerini her çapadan sonra biraz doldurmanız gerekecek.
Benim bildiklerim ve söyleyeceklerim bunlardan ibaret, daha ayrıntılı bilgi vermek isteyen bu işin uzmanı arkadaşlar da çıkabilir.

Kolay gelsin.

Saygılarımla.

sinbas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 

Etiketler
balkon, balkon bahceciligi, domates, domates hastalığı, kuruma, yaprak biti, yaprak kıvrılması, zararlı, zararlılar


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:00.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025