merhaba.
1 2 hafta önce alarak bahçe toprağıyla doldurduğum saksılara sırık ceri domates ektiğim fidelerime balkonumda bakıyorum... 2 3 yıldır hiç görmediğim şeyleri bu yıl gördüm ve 2 gün önce fark ettim ki üstünde
- kırmızı örümcekler...
- beyaz renkte örümcek mi desem ne desem bilemediğim bir böcek
- ve son olarak ta yaprakların altında bit gibi böcekler vardı...
ufak siyah sineklerde mevcut ama ne yapacağımı bilemedim bir arkadaşımı aradım ve bana Demond EC 2,5 adlı bir tarım ilacını bir sprey kutusuna(bildiğimiz cam sil şisesi) 5 10 damla damlatıp çalkaladı ve beyaz bir renk alana kadar sonra dün akşam güzelce domateslerin üstüne püskürterek sıktı bol bol.
bende sabah kalkıp bir çoğu hareket etmeyen bu böcekleri domates fidelerinin yapraklarından saplarından tek tek toplayıp attım...
şimdi bu ilacı bir daha ne zaman uygulamamız lazım belli aralıklarla mı sıkacağız bu şekilde ?
yanlış bir ilaç mı verdik bilemiyoruz ama bu böcekler öldü mü temizlendi mi? yok sa başka bir şey mi yapmalıyız...
bu ilaç ölçüsünü doğrumu belirledik yoksa fazla olması toprağı ve ya fideleri öldürürmü?
bilmediğim bu konuları forumda araştırdım ama o kadar yoğun bilgi varki kafam çok karıştı...
saygılarımla cevaplarınızı bekliyorum teşekkürler..
not ilacın bilgileri
SAFA TARIM - Welcome