agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Sebzeler > Domates
(https)




Beğeni Düzeni2Beğeniler
  • 1 Gönderen aydemiraydın
  • 1 Gönderen aydemiraydın

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 25-06-2012, 14:58   #1
Ağaç Dostu
 
intibah's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-11-2004
Şehir: Konya
Mesajlar: 230
Galeri: 7
Domates Kara leke Hastalığı

Merhaba arkadaşlar,
Bahçemde kumlu, inşaat artıklarının olduğu toprağı değiştirip ekmiştim. Orada yetişen domateslerin bazılarında sararma ve lekeler oluşmaya başladı. Toprak ham olduğu için hayvan gübresi ile destekledim. Birkaç gün önce de yapraktan gübre attık demir eksikliği filan olabilir diye. Bir de sulamayı aşırı sıcaklardan dolayı 2-3 günde bir yapıyorum bundan da kaynaklanabilir mi? Resimleri aşağıya ekledim aynı sorunu yaşayan tecrübeli arkadaşlardan destek bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

Eklenen Resimler
     
intibah Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-06-2012, 03:25   #2
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi intibah Mesajı Göster
Merhaba arkadaşlar,
Bahçemde kumlu, inşaat artıklarının olduğu toprağı değiştirip ekmiştim. Orada yetişen domateslerin bazılarında sararma ve lekeler oluşmaya başlad. ıToprak ham olduğu için hayvan gübresi ile destekledim. Birkaç gün önce de yapraktan gübre attık demir eksikliği filan olabilir diye. Bir de sulamayı aşırı sıcaklardan dolayı 2-3 günde bir yapıyorum bundan da kaynaklanabilir mi? Resimleri aşağıya ekledim aynı sorunu yaşayan tecrübeli arkadaşlardan destek bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.
Sn. intibah,

domateslerin yapraklarında görülen kahverengi beneklenmeler _ lekeler_ 'Domateste Bakteriyel Kara leke' hastalığını gösteriyor.

Havalrın sıcak gitmesinden ya da yağışlardan hemen sonra bu hastalık ortaya çıkıyor. Yapraklara su değmemesi gerekiyor. Bu hastalığın seyrini hızlandırıyor.

Yani tohumdan gelse bile havalardan da olabiliyor...

Zorlu bir hastalık tohumların, fidelerin ve hatta toprağın ilaçlanması gerekiyor.

Bende de görülmeye başladı...

Bu hastalık için bakır içerikli ilaçlar _ bordo bulamacı_ kullanılıyor.

Ben,

bacillus Suptilis; ticrari adı Simbiyotek_( 15 lt suya bir yemek kaşığı bu hastalık için)

thicoderma herzianum; _ ticari adı SİM derma__(15 lt suya bir yemek kaşığı bu hastalık ve köklenmeye teşvik için)

Bacillus Thuringiensis; _ ticari adı Delfin_ (yeni başlayacak olan domates yeşil kurdu ve tuta için)

Gülleci bulamacı; ticari adı yok...(külleme, mildiyo ve kırmızı örümcek için) 15 tl suya bir çay bardağı yani 100 cc)

Kaolin kili; bu konuda benze ürünler var_ ( güneş yakmasın diye) 15 lt suya yarın kg kadar)

karıştırarak kullanacağım yarın...

İlk defa deneyeceğim sonuçlarının olumlu olacağını düşünüyorum sadece...

Bunu bakteriyel benek hastalığı, erken yanıklık hastalıklarına da etkili olacağını düşünüyorum...

Kolay gelsin.

Halil Önen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-07-2012, 11:34   #3
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Halil Önen Mesajı Göster
Sn. intibah,

domateslerin yapraklarında görülen kahverengi beneklenmeler _ lekeler_ 'Domateste Bakteriyel Kara leke' hastalığını gösteriyor.

Havalrın sıcak gitmesinden ya da yağışlardan hemen sonra bu hastalık ortaya çıkıyor. Yapraklara su değmemesi gerekiyor. Bu hastalığın seyrini hızlandırıyor.

Yani tohumdan gelse bile havalardan da olabiliyor...

Zorlu bir hastalık tohumların, fidelerin ve hatta toprağın ilaçlanması gerekiyor.

Bende de görülmeye başladı...

Bu hastalık için bakır içerikli ilaçlar _ bordo bulamacı_ kullanılıyor.

Ben,

bacillus Suptilis; ticrari adı Simbiyotek_( 15 lt suya bir yemek kaşığı bu hastalık için)

thicoderma herzianum; _ ticari adı SİM derma__(15 lt suya bir yemek kaşığı bu hastalık ve köklenmeye teşvik için)

Bacillus Thuringiensis; _ ticari adı Delfin_ (yeni başlayacak olan domates yeşil kurdu ve tuta için)

Gülleci bulamacı; ticari adı yok...(külleme, mildiyo ve kırmızı örümcek için) 15 tl suya bir çay bardağı yani 100 cc)

Kaolin kili; bu konuda benze ürünler var_ ( güneş yakmasın diye) 15 lt suya yarın kg kadar)

karıştırarak kullanacağım yarın...

İlk defa deneyeceğim sonuçlarının olumlu olacağını düşünüyorum sadece...

Bunu bakteriyel benek hastalığı, erken yanıklık hastalıklarına da etkili olacağını düşünüyorum...

Kolay gelsin.
Halil Bey,
gülleci bulamacı;
bacillus Suptilis
thicoderma herzianum
Bacillus Thuringiensis
bakterilerini öldürmez mi?

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-07-2012, 23:47   #4
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu Mesajı Göster
Halil Bey,
gülleci bulamacı;
bacillus Suptilis
thicoderma herzianum
Bacillus Thuringiensis
bakterilerini öldürmez mi?
Mantarlar için doğru en azından iki bakteriyi öldürmediği söylendi, göreceğim bakalım...

Halil Önen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-07-2012, 00:13   #5
Ağaç Dostu
 
intibah's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-11-2004
Şehir: Konya
Mesajlar: 230
Galeri: 7
Tavsiyelerinizi uygulamaya çalışacağım sonuçları burdan paylaşırım.

intibah Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-06-2017, 16:52   #6
Ağaç Dostu
 
Musa Gündoğan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-11-2014
Şehir: Ankara
Mesajlar: 782
kimsenin bu konuya yıllardır yorum yapmaması acaba sorunun başka yerde olabileceğini mi gösteriyor? ya da bu sorun gerçekten büyük ölçekte görünmüyor mu?

aynı problem yoğun yağışlardan dolayı bende de görünmeye başladı. ne yapacağımı bilemedim. bugün bakır sülfat içerikli bir ilaç aldım. bakalım sonuçları olumlu olursa sizlerle ben paylaşacağım. olumlu olmazsa araştırmalarım devam edecek.

Musa Gündoğan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-06-2017, 17:03   #7
Ağaç Dostu
 
aydemiraydın's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-02-2015
Şehir: BURSA
Mesajlar: 1,293
sistemik sıvı bakırları kullanın.

aydemiraydın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-06-2017, 17:11   #8
Ağaç Dostu
 
Musa Gündoğan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-11-2014
Şehir: Ankara
Mesajlar: 782
hocam bakır sülfat aldım %5 lik değerde onu nasıl uygulayabilirim.

Musa Gündoğan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-06-2017, 18:26   #9
Ağaç Dostu
 
aydemiraydın's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-02-2015
Şehir: BURSA
Mesajlar: 1,293
yapraktan 100 litre suya 200 gr. damlamadan dekara 1 litre uygulayabilirsiniz.

aydemiraydın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-03-2018, 00:28   #10
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 23-11-2017
Şehir: İzmir
Mesajlar: 26
Merhabalar;



Hastalıklarla ilgili kaynakları indiremediğim ve durumuma benzer bir duruma rastlayamadığımdan dolayı sorunumu buraya yazmak istiyorum, daha önce açıklandıysa ve ben görmediysem kusuruma bakmayın.
Bu görmüş olduğunuz domateslikten çıkmış olan zavallı domatesimi kış boyunca yapay ışık altında olabildiğince boylandırdım. Esasen yanlış zamanda ekilmiş bir tohumdu kendisi, o yüzden ben de kış boyu onu hayatta tutup, baharı sağ salim karşılamasını bir görev olarak benimsedim. Nitekim tuttum da, kışı 1 litrelik saksıda büyüyerek geçirdi ve ben de onu havaların ısınmasıyla önce güneşe alıştırıp, sonra daha geniş bir saksıya alıp durmasını planladığım yere koydum, günün neredeyse 10 saati ışık alan bir yer. Fakat koyduktan sonra, domatesim hızlıca boy atmaya, fakat boylandıkça da yeni çıkardığı yapraklar hariç tüm yapraklarını pençe gibi kıvırıp dökmeye başladı. Farkında olmadığım bir akşam görece kuvvetli bir rüzgar yemişti ancak gene de kuruyan yapraklarına rağmen yeni yapraklar çıkartıp uzamaya devam ediyordu. Daha sonra fark ettim ki, yeni çıkan yapraklar da olgunlaşınca aynı şekilde aşağı doğru kıvrılıyor , kurumaya başlıyor ve yeni yapraklar çıkıyordu. Yaprakların altında mitelar(küçük örümceğimsi fakat kırmızı değil) ve ağlarını gördüm. Zaten oldukça zayıflamış bitkiyi daha da yormamak için bu miteları ve yumurtalarını su püskürterek temizledim ve macro çekimle bitki üzerinde mite olmadığını tasdikledim. 1-2 gün daha güzelce gelişmeye devam etti ve çiçeklenmeye başladı. Ancak ne yazık ki bugün itibariyle yeni çıkardığı yaprakların da cansızlaştığını gördüm, ayrıca gövdesinde de çok derin olmayan çatlaklar oluştuğunu fark ettim. Ve araştırmam bir sonuç vermeyince sizlere danışmak istedim.
Saygılarımla...

BayEğrelti Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-05-2018, 21:28   #11
Ağaç Dostu
 
Fatih_Soydemir's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-03-2016
Şehir: antalya
Mesajlar: 541
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi BayEğrelti Mesajı Göster
Merhabalar;



Hastalıklarla ilgili kaynakları indiremediğim ve durumuma benzer bir duruma rastlayamadığımdan dolayı sorunumu buraya yazmak istiyorum, daha önce açıklandıysa ve ben görmediysem kusuruma bakmayın.
Bu görmüş olduğunuz domateslikten çıkmış olan zavallı domatesimi kış boyunca yapay ışık altında olabildiğince boylandırdım. Esasen yanlış zamanda ekilmiş bir tohumdu kendisi, o yüzden ben de kış boyu onu hayatta tutup, baharı sağ salim karşılamasını bir görev olarak benimsedim. Nitekim tuttum da, kışı 1 litrelik saksıda büyüyerek geçirdi ve ben de onu havaların ısınmasıyla önce güneşe alıştırıp, sonra daha geniş bir saksıya alıp durmasını planladığım yere koydum, günün neredeyse 10 saati ışık alan bir yer. Fakat koyduktan sonra, domatesim hızlıca boy atmaya, fakat boylandıkça da yeni çıkardığı yapraklar hariç tüm yapraklarını pençe gibi kıvırıp dökmeye başladı. Farkında olmadığım bir akşam görece kuvvetli bir rüzgar yemişti ancak gene de kuruyan yapraklarına rağmen yeni yapraklar çıkartıp uzamaya devam ediyordu. Daha sonra fark ettim ki, yeni çıkan yapraklar da olgunlaşınca aynı şekilde aşağı doğru kıvrılıyor , kurumaya başlıyor ve yeni yapraklar çıkıyordu. Yaprakların altında mitelar(küçük örümceğimsi fakat kırmızı değil) ve ağlarını gördüm. Zaten oldukça zayıflamış bitkiyi daha da yormamak için bu miteları ve yumurtalarını su püskürterek temizledim ve macro çekimle bitki üzerinde mite olmadığını tasdikledim. 1-2 gün daha güzelce gelişmeye devam etti ve çiçeklenmeye başladı. Ancak ne yazık ki bugün itibariyle yeni çıkardığı yaprakların da cansızlaştığını gördüm, ayrıca gövdesinde de çok derin olmayan çatlaklar oluştuğunu fark ettim. Ve araştırmam bir sonuç vermeyince sizlere danışmak istedim.
Saygılarımla...
domatesiniz yaşıyor mu bilemem ama hastalığın başlıca sebebi kullanmış olduğunuz torf görünmekte. gerçek torfta hastalık yapma olasılığı % 15 civarı. BAUHAUSE' da satılan sebze torfunu ya da bahçe toprağı kullanmanız lazımdı ama bahçe toprağını da iyi harmanlayıp genel kullanıma uygun hale getirmeniz lazımdı. kullandığınız o 6. sınıf torf üzerinde maalesef hiç bir bitki verim vermez çiçeklerde dahil buna. Hazır daha zaman varken merakınız var ise yeni fide edinin yerli tohum fidesi için maalesef çok geç dikileli çok oldu en yakın tohumluk elde etme dönemi haziran sonu maalesef. Pazarlarda satılan hibrit bitki fidelerinden kullanabilirsiniz şu an için.
Üzülmeyin deneyimleyerek öğrenmeniz çok daha iyi olur tam ayarını tutturduğunuzda 40 lt lik bir saksıda kök başı 3 kg civarı domatesi rahatlıkla alabilirsiniz. Biber cephesinde daha fazlasını almak mümkün doğru toprak harcı ile. Bende sizin gibi çok fide öldürdüm. En son yerli pembe ve kırmızı tohumlarını edindim 2 senedir kendi tohumundan dikiyorum bu sene pembe domatesin olması gerekenin neredeyse 3 katını vermesi nedeni ile çok yavaş gelişiyor. kırmızı desek o da aynı.

Henüz fide yetiştirmek için geç kalmış değilsiniz.

Fatih_Soydemir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-06-2020, 13:38   #12
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 02-05-2020
Şehir: istanbul
Mesajlar: 2
Domates bitkisinin bakteriyel hastalıkları.

Domates bitkisinin bakteriyel hastalıkları.
Domatesi etkileyen bakteriyel hastalıklar ve belirtileri
Ekonomik sektördeki değeri gün geçtikçe artan her ürünün üretim verimliliğini yükseltecek etkenlerin araştırılması büyük önem taşır. Domates üretimi için de aynı şeyi söyleyebilir ve buna bakteriyel domates hastalıklarının etkisini de dâhil edebiliriz. Domates gelişimini ve meyvelerini olumsuz yönde etkileyen bakteriyel hastalıkların tanımlanması için olduğu kadar, bu hastalıkların önüne geçmek ve zararlarını minimuma indirmek üzere doğru tedavi yöntemini ve tarımsal uygulamaları bulmak için de büyük çabalar sarf edilmiştir. Tüm bunlar mevsimlik domates hasadının kalitesini ve miktarını yukarıya çekmek amacıyla gerçekleştirilmiştir. Deneyimler sonucunda tekrar tekrar kanıtlandığı gibi bu tür tarımsal uygulamaların en önemlilerinden biri terbiye sistemi kullanımıdır. Terbiye sistemi kullanımı domateslerde hastalıkların yayılma riskini azalttığı gibi gelişmelerine destek verir. Uygun bir terbiye sistemi çiftçinin ürünlerine daha iyi bir gelişme ortamı sunmasını sağlar. İyileştirilen bu koşulların bitkilere sağladığı faydalar arasında işçilerin besleyicileri ve kimyasal tarım maddelerini daha etkili bir şekilde uygulamalarını sağlaması da vardır. Tüm bu işlemlerin iyi bir hasat ortaya çıkarması için sağlıklı bir tohum stokuna sahip olduğunuzdan ve diğer iyi tarım uygulamalarını hayata geçirdiğinizden emin olmalısınız.

Domatesi etkileyen bakteriyel hastalıklar

Bakteriyel Solgunluk ve Kanser Hastalığı

Bakteriyel Solgunluk ve Kanser Hastalığının kaynağı Clavibacter michiganensis adıyla bilenen bir bakteridir. Bu hastalık, sera ürünlerine en büyük zararı verebilecek bakteriyel hastalıklardan birisi olarak değerlendirilir. Hastalık, yapraklarda asimetrik olarak başlayan sararmalara yol açar. Bitkinin olgun olmayan meyveleri olduğu durumlarda bitki yanmış bir görünüm alırken meyveleri düşmeye başlar. Yaprak saplarına doğru gövdede lekeler oluşur. Sonrasında, gövdenin geri kalanında solgunluk ve beyazımsı sarı bir renkten koyu kahverengiye doğru renk değişiklikleri görülür. Gövde ve yapraklarda kanser görünümlü leke ve kabartıların oluşması da nadir bir durum değildir. Olgun meyvelerde ortası kahverengi, çevresi beyaz haleli yuvarlak lekeler oluşur.

Bakterinin yaprak ve meyvede açtığı yaralar
Bakterinin yaprak ve meyvede açtığı yaralar


Bakteriyel Leke
Bakteriyel Leke iki tür bakteri türünden kaynaklanabilir: Xanthomonas axonopodis ve X. vesicatoria. Bu bakteriyel hastalıklar meyvede lekelere yol açarak nahoş bir görünüme sebep olduğu için domateslere önemli miktarda zarar verir. Meyvenin hangi gelişim evresinde olduğuna bağlı olarak bu yaralar farklı özellikler gösterebilir. Hastalıklı meyve olgun değilse leke halelerle çevrili odunsu kabuk görünümünde olur. Öte yandan olgun meyvede oluşan leke ise odunsu olmasına rağmen etrafında hale bulundurmaz. Bu hastalığa yol açan bakteri gerek rüzgâr gerek yağmur tanecikleri yoluyla bulaşabilir.

Bakteriyel Benek

Bakteriyel Benek hastalığının kaynağı Pseudomonas syringae bakterisidir. Bu bakteri bitkinin yapraklarına saldırarak rengi koyu yeşilden kahverengiye dönük, etrafı sarı bir çizgiyle çevrili beneklere yol açar. Hastalıktan en çok etkilenen bölgeler yaprakların uçları ve kenarlarıdır. Hastalığın yeterince yayıldığı durumlarda yaprak sararıp bir süre sonra dökülerek meyveleri güneş ışığına maruz bırakır. Ayrıca meyvelerde de kahverengi ve etrafı koyu yeşil bir haleyle çevrili yuvarlak lekeler oluşur. Bu lekeler zaman içinde kabuklanır ancak meyveleri doğrudan etkileyen diğer birtakım hastalıklardan farklı olarak meyvenin epidermini etkilemez. Bununla birlikte meyvede çirkin bir görünüme yol açarak piyasada satılma şansını ciddi oranda düşürür. Bu bakteri hava, yağmur taneleri, kıyafetler, aletler ve tarlada çalışmakta olan kişilerin elle teması yoluyla bulaşabilir.

Öz Çürüklük veya Gövde Nekrozu Hastalığı

Öz çürüklük hastalığına yol açan etmenler Pseudomonas corrugata, P. mediterranea ve P. viridiflava bakterileridir. Bu hastalığın açtığı yaralar ilk olarak gövdede zaman içinde çatlamaya başlayan koyu lekeler halinde ortaya çıkar. Gövde yarılıp içine bakıldığı takdirde iç kısmın normale kıyasla oldukça solgun bir renk aldığı ve içi boş çukurlar oluştuğu görülebilir. Domates bitkisinin yaprakları sararıp solmaya başlar ve sonuç olarak dökülür. Domates bitkisi bu hastalığa yeni adventif kökler oluşturarak yanıt verir. Hastalık sulama suyuyla olabileceği gibi tarlada çalışmakta olan kişilerin elle teması yoluyla bulaşabilir.

Uzunlamasına kesilen gövdenin oyuk iç kısmı görülebilir
Uzunlamasına kesilen gövdenin oyuk iç kısmı görülebilir


Bakteriyel Solgunluk
Ralstonia solanacearum bakterisi Bakteriyel Solgunluk adıyla bilinen hastalığa yol açar. Bu hastalık, birçok üründe yol açtığı devasa kayıplar nedeniyle dünyanın en önemli patojenik bitki bakterisi olarak değerlendirilir. Hastalık kendini o ana kadar sağlıklı bir görünüme sahip olan domates bitkisinde aniden ortaya çıkan solgunlukla gösterir. Hastalığa yol açan bakteri bitki dokusunu enfekte etse de bitkide ciddi oranda çoğalana kadar gözle görülen bir etki yaratmaz. Bakteri ancak bitkinin damar dokusunda önemli miktarda çoğaldıktan sonra bitkinin dış yüzeyinde koyu renkli yaralara benzeyen lekeler gözlemlenir. Gövdenin bir kısmı yarılıp içine bakıldığında bitki özünde renk değişimi görülür. Hastalık yayılmak üzere bitkideki her türlü yaradan faydalanacağı için sulama suyuyla veya işçilerle temas yoluyla bulaşabilir.

Domates solgunluğu ve gövde içinde renk koyulaşması
Domates solgunluğu ve gövde içinde renk koyulaşması


Bakteriyel Gövde ve Meyve Çürüklüğü
Bakteriyel gövde ve meyve çürüklüğüne Pectobacterium carotovorum adlı bakteri yol açar. Bu hastalığın gözle görülebilir belirtileri gövdede ortaya çıkan koyu yeşil renkli ve hafif yapışkan kıvamdaki lekelerdir. Leke meyve köküne yakın bir noktada oluştuysa, tüm meyve hastalığa yakalanır. Bu hastalık aniden ortaya çıkan solgunluğa ve hatta bitkinin ölümüne yol açabilir. Böceklerin veya işçilerin açtığı yaralar meyveleri enfekte ederek renk koyulaşmasına ve doku yumuşaklığına neden olabilir. Sonuç olarak meyve yapışkan bir kütleye dönüşerek yere düşecektir.

Hastalığın meyve üzerindeki etkisi
Hastalığın meyve üzerindeki etkisi


Uygun bir terbiye sisteminin avantajları
Görülebileceği üzere, domates bitkisinin bu bakteriyel hastalıklara yakalanma nedeni genel olarak hastalığın kaynağı olan bakterinin bitki gözenekleri veya yüzeyinde hâlihazırda mevcut olan yaralar yoluyla bitkinin içine girmesinden kaynaklanır. Bu yaralar günlük görevlerini yerine getirmek üzere ürünlerle ilgilenen işçiler tarafından açılabileceği gibi bitkilerinizin üzerinde beslenen böceklerden de kaynaklanabilir. HORTOMALLAS®’ın sunduğu gibi bir terbiye sistemi kullandığınızda, ürünlerinize yayılmaları için uygun bir gelişme alanı sunarsınız. Tarlanıza uygun bir drenaj sistemi kurarsanız, bu iki sistemin bir arada kullanımı ürünlerinizin optimum nem yoğunluğuna sahip olacağı anlamına gelir. Ürünlerinizin uzun süre aşırı neme maruz kalmasını önleyerek hastalık oluşumunu tetikleyen başlıca etmenlerden birinin önüne geçmiş olursunuz. Domateslerinizi yetiştirmek için HORTOMALLAS® tarımsal ürün destek ağı kullanarak ürünlerinizin bakteriyel hastalıklarla enfekte olma olasılığını en aza indirgersiniz.

Domates bakterilerine karşı kimyasal tarım uygulamaları
Domatesleri etkileyen hastalıkları tedavi etmede bir dizi kimyasal kullanılabilir. Örneğin: Acibenzolar-S-methyl, Bacillus subtilis toprak inokülasyonu, Streptomycin, Copper(II) hydroxide, Kasugamycin, Mancozeb+copper, Dicopper chloride trihydroxide, Dicopper chloride trihydroxide 39% + Mancozeb 30%, Copper(I) Oxide, ve Dicopper chloride trihydroxide + Kasugamycin. Dezenfektasyon işleminin en verimli şekilde uygulanmasını sağlamak için bu ürünlerin toplam bakteri nüfusunu azaltmak üzere bakır içerecek şekilde bir arada uygulanması tavsiye edilir. Ayrıca kimyasal tarım ürünlerinin büyük çoğunluğunun önleyici nitelikte olduğunu ve bitkilere bulaşmış hastalıklar karşısında çok iyi sonuçlar veremeyebileceğini unutmayın.
https://www.hortomallas.com/tr/domat...-hastaliklari/

Hakantico Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:07.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024