View Single Post
Eski 21-06-2015, 18:22   #1049
Dr - beyazzz
Ağaç Dostu

Dr - beyazzz's Avatar

Giriş Tarihi: 20-06-2015
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sinbas Mesajı Göster
Kök çürüklüğü olmuş fidelere yapacak tek şey toprak tava gelir gelmez yeniden dikim yapmanız.

Sağlam kalanların hastalanmaması için fide aralarını köklere fazla yaklaşmadan derin belleme yapmanız ve diplerini de yine köklere fazla inmeden derin çapalama yapmanız gerekir.. toprağı havalandırmış ve nemini çabucak kaybetmesini sağlamış olursunuz. çiçekten döle dönüşene ve saçak köklerin gelişimini de göz önünde bulundurarak bu uygulamayı ne kadar sık yaparsanız o kadar iyi netice alırsınız.
Bu arada da mantar ilacı kullanın alacağınız ilacın üzerinde veya satıcısının tavsiyesine uygun davranmanız yeterli.
Sulama suyuna gelince bir miktar Hümik, fulvik, asitik ve sitrik asit kullanmanızda fayda var.
Benim önerilerim bunlardan ibaret.
Kolay gelsin.
arkadaşlar.ben yeni uyeyim benim domateslerim 5 litrelik su şişelerinde birer kök olarak .domateslerim meyve verdi fakat hala kızarma göstermediler .dalında yeşil halde yaklaşık 1 aydır duruyorlar çiçeklenme devam ediyor.neden kızarmadıklarına dair bilgi veren olursa sevinirim.güneşide gübreside tam.saygılar.

Dr - beyazzz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön