agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Sebzeler > Domates
(https)

Beğeni Düzeni451Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 08-02-2011, 13:10   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 04-02-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sibelbozo Mesajı Göster
aşağıdaki resimler ildı cinsi sarı salkım domateslerimin resmi üzerinde bir sürü çiçek olmasına rağmen meyve tutmuyor
nedenini sizlere sormak istiyorum . fideleri interneten aldığım tohumlardan çimlendirmiştim. iki kök var biri daha küçük onun üzerinde 2 adet meyve var büyük olanda 1 adet ben çiçekleri ilk gördüğümde nasılda sevinmiştim üzüm salkımı gibi domateslerim olacak diye ama dahalık pek sebze gibi değilde mevsimlik çiçek gibi duruyor.
diğer cins domateslerimde az meyve tutuyor

Eklenti 163414
Eklenti 163415
Eklenti 163416
Eklenti 163417
sn. sibelbozo bitkilerinizi dikkatlice inceledim sizin bitkilerinizde meydana gelen sorun tozlanmama yani döllenmeme problemi size tavsiyem reflex isimli bir ilaç olacaktır (bgd) bitki gelişim düzenleyici bu sizin bitkilerinize uyguladığınız takdirde döllenmeyi uyaracak bitkinin meyve bağlamasını teşvik edecektik sağlıklı bitkiler yetiştimeniz dileğiyle

danışman_32 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-07-2010, 20:29   #2
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

izzeterisen's Avatar

Giriş Tarihi: 23-01-2007
Galeri: 66
Sn.sibelbozo,
Domateste döllenme ile ilgili bilgi :

Domates,sağlıklı çiçek oluşumu, tozlanma ve döllenme için 20-25°C civarında gündüz, 15°C civarında gece sıcaklığına, % 60-70 nispi neme ihtiyaç gösterir. 10-12°C' nin altında, 35°C'nin üstündeki sıcaklıklarda tozlanma ve meyve tutumu aksar, polen oluşumu olsa bile çimlenme olmaz. Polenlerin çimlenme koşulları en iyi 18-26°C ve % 70 nispi nemdedir.

İstanbul sıcak ise ve rüzgar etkisinde yetiştiricilik yapıyorsanız, dişicik tepelerinde nem kaybından kaynaklanan dölenmeme sorunu yaşıyor olabilirsiniz.
Bitkinin istediği şartlara sahip değilseniz hormon kullanmanız gerekir.
Şartlarınızı değerlendirirseniz birlikte bilgi sahibi olacağız.

izzeterisen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-07-2010, 13:09   #3
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

izzeterisen's Avatar

Giriş Tarihi: 23-01-2007
Galeri: 66
Herkese domates yetiştiriciliğinde başarılar diliyorum.

izzeterisen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-08-2010, 14:38   #4
Ağaç Dostu

adnankaraer's Avatar

Giriş Tarihi: 05-09-2008
En baştaki bağlantıları tazeler misiniz? Ya da domates hastalıkları konusundaki sunumları adnankaraer@gmail.com adresine gönderir misiniz?

Saygılarımla

adnankaraer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-08-2010, 14:24   #5
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 16-08-2010
teşekürler güzel bilgi

antalyayavu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-08-2010, 12:41   #6
Ağaçsever

SAGNOPE's Avatar

Giriş Tarihi: 01-09-2008
Galeri: 2
Thumbs down Dometeslerim hastalandı

Sevgili arkadaşlar,
Domateslerimin bir kısmında, kızardıktan sonra diplerinde kararma oluyor, acaba diğerlerine de bulaşırmı? ,bu fideleri sökmelimiyim? .
Konu ile ilgili tüm yazılanları okumaya çalıştım, bir yerde kalsiyum eksikliği olabilir deniyor, öyle ise nasıl giderebilirim, teşekkürler, sevgiler...

Eklenen Resimler

SAGNOPE Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-08-2010, 16:57   #7
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 09-08-2010
çiçek burnu çürüklüğü (kalsiyum eksikliği)

bu çürümeye bağlı görünüm bitki hastalık ve zararlı litaratüründe çiçek burnu çürüklüğü (kalsiyum eksikliği) olarak tanımlanır.Nedeni toprağın kalsiyumca fakir olması bitkinin bu elementten yeterince faydalanamaması hücre bölünmesi sırasında hücre duvarının kalsiyum alamaması nedeniyle deforme olması ve bitkinin çiçek döken uç kısmının çürümeye yüz tutmasıdır.Bitki kesinlikle sökülmez ama çiçek burnu çürüklüğü olan meyveler ilerde burda mantari bir rahatsızlık yaratma durumu olacağından uzaklaştırılmalıdır.Çiçek burnu çürüklüğünün en iyi tedavisi kalsiyum nitralı gübre verilmesidir fakat bu gübre verilirken sabah erken akşam geç saatlerde verilmelidir çünkü bitki nitrat formunu 27-35 C arasında çalıştığı ve kullandığı için bu saatler idaeldir.topraktan uygulanan kalsiyum nitratlı gübrelere yardımcı olarak kalsiyumlu yaprak gübrelerini tavsiye ederim

bonzai_32 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-02-2011, 11:48   #8
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SAGNOPE Mesajı Göster
Sevgili arkadaşlar,
Domateslerimin bir kısmında, kızardıktan sonra diplerinde kararma oluyor, acaba diğerlerine de bulaşırmı? ,bu fideleri sökmelimiyim? .
Konu ile ilgili tüm yazılanları okumaya çalıştım, bir yerde kalsiyum eksikliği olabilir deniyor, öyle ise nasıl giderebilirim, teşekkürler, sevgiler...
yetiştidiğiniz domateslerin meyvelerinde (çiçek burnu çürüklüğü) diğer adıyla kalsiyum eksikliği bulunmaktadır

Eski 18-08-2010, 13:10   #9
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 20-06-2008
Kalsiyum eksikliğine benziyor. Eğer öyleyse sökmeniz gerekmez. Benim de bu sene bir çeşit domatesin ilk iki meyvesinde oldu, sonraki meyvelerinde olmadı. İzlemeye devam edin.

http://www.bitkisagligi.net/Domates_...om_End_Rot.htm

Mücadelesi:
Kültürel Mücadele:
Kalsiyum noksanlığı direkt olarak topraktaki su ile ilgilidir, bu nedenden dolayı sulama suyunun iyi ve kontrollü bir şekilde bitkilere verilmelidir. Toprak iyi olarak drene edilmeli, iyi havalandırımalı, ve kuru geçen sezonlarda toprakta suyu yeterince tutabilmesi için humusca zengin olmasına dikkat edilmelidir. Toprak pH' sı 5.5 ' in üzerinde terçihen 6.5 olmasına özen gösterilmelidir.
Kimyasal Mücadele:
Eksiklik durumlarında Kalsiyumca (kalsiyum nitrat, kasiyum klorid gibi) zengin gübrelemeye özen göstermelidir.

verdoque Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-08-2010, 13:16   #10
Ağaçsever

SAGNOPE's Avatar

Giriş Tarihi: 01-09-2008
Galeri: 2
Çok teşekkür ederim, sağlıklı günler..

SAGNOPE Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-08-2010, 16:38   #11
Ağaçsever

Antaios's Avatar

Giriş Tarihi: 11-07-2006
İlk sayfada verilen linkler hata veriyor İlgilenirseniz çok sevinirim.

Antaios Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-08-2010, 07:07   #12
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 16-10-2007
sayın bonzai bu ilacı nerden alabilirim internedden satış yapan bir yer varmı
biliginz varsa paylaşırmısınız

sibelbozo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-08-2010, 12:03   #13
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Giriş Tarihi: 25-06-2008
Galeri: 260
Domates hastalığı

Sayın Sadopolo;

Her yıl Temmuz ayının ortalarına doğru domateslerim yanıyor.
Damlama ile normal zamanlarda haftada bir, sıcak günlerde iki ve ya üç günde bir sulama yapıyorum.

Bu bir hastalık mıdır, yoksa aşırı sıcaklardan bitkiler yanıyor mu?
Aslında aynı yerdeki bazı bitkiler sağlıklı iken, hemen yanındakinin kurumasını anlayamıyorum.

Kaolin kili başlığında, güneşten korumak için bitkilerin yüzeyine kaolin kili ve ya sönmüş kireç uygulanması gerektiği yazıyor.

Bu hastalığa neyin sebep olduğunu bilirsem, ona göre mücadele edebilirim.
Fotoğrafları az önce çektim, burası 950 rakımlı bir yayla köyü, Mersin'e 30 km. uzakta.
Gündüzleri 40 °C olan sıcaklık geceleri 25 °C kadar düşüyor.

Eklenen Resimler

Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-09-2010, 17:35   #14
Ağaç Dostu

celalsungur's Avatar

Giriş Tarihi: 29-08-2007
Galeri: 93
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı Mesajı Göster
Sayın Sadopolo;

Her yıl Temmuz ayının ortalarına doğru domateslerim yanıyor.
Damlama ile normal zamanlarda haftada bir, sıcak günlerde iki ve ya üç günde bir sulama yapıyorum.
Gündüzleri 40 °C olan sıcaklık geceleri 25 °C kadar düşüyor.
Adalet Hanım, haftada bir sulama bence az. Ben, domatesleri Temmuz, Ağustos aylarında İzmir Dikili'de haftada 2-3 kere sulamazsam aynı şey benim başıma geliyor.

celalsungur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-02-2011, 11:01   #15
Ağaç Dostu

Sn: Adalet yağcı

CEVAP : sayın adalet yağcı siteye koyduğunuz fotolarınızı dikkatle inceledim sizin yetiştirdiğiniz domateslerin yapraklarında büyük tahribat var külleme belirttiğiniz gibi sıcak aylarda olur vede külleme hastalığı genelde örtü altında sıkça görülür sıkça görülmesinin nedeni seraların yeterince havalandırılamamasıdır fakat burada çok önemli bir ayrıntı var bitkilerinize daha dikkatlice bakıldığında domates bitkileriniz meyvelerinde fazla bir tahribat görmedim sizin domatesteki bu kurumamın en büyük nedeni bitkilerinizin duvar kenarında yetiştirmeniz ve gözlemlediğim kadarıyla bitki ile duvar arasında 30 cm den az mesafe var buda hastalığın gelişmesine 1-duvar kenerında olduğu için sulama yaptığınızda beton yapılar nemi tutar duvar dibleri nemli olır ve hastalık için uygun ortam sağlanır 2-bitkileriniz yine duvar ile mesafe koyulmadığında beton duvar gün içinde sıcağı kendisine çeker ve bunu akşam saatlerinde bitkilerinize yansıtır kısacası sizin bitkilerinizde sulama yaptığınızda beton duvar sebebiyle duvar dibinde nem tutuluyor beton duvara yakın olmasından dolayı akşam saatlerinde ısıyı bitkilerinize iletiyor sizin bitkilerinizde akşam geç saatlerde nem ve sıcaklık birleşince hastalığa uygun ortam sağlanıyor bu hastalığın adı mildiyödür size ilaçlama tavsiyem Tri-Miltox Forte ilacını uygulamanız kültürel mücadele olarakta duvar ile bitkileriniz arasında 30 cm den daha fazla mesafe bırakmaktır sağlıklı bitkiler yetiştirmeniz dileğiyle

Eski 27-08-2010, 09:05   #16
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 06-03-2010
herkese ***.inşallah soru sormayı başarabilirim.çünkü daha önce hiç resim ekleyip soru sormamıştım.resimlerde gördügünüz domateslerimde ve patlıcanda ki hastalık sizce ne olabilir.ilk önce domateste uçlarda kuruma başladı.daha sonra bu kurumalar çoğalarak tüm gövdeyi sardı.gördügünüz gibi meyveler hep üstünde kaldı nasip değilmiş.ama gelecek yıl yine domates ekimi yapacagım için doğrusu korkuyorum.ya yine seneyede aynı hastalık olursa diye.lütfen bilgisi olanlar ne yapmam gerektigi hakkında bilgi ve hangi ilacı kullanmam gerektigini söylerlerse minnettar kalırım.şimdiden teşekkürler

http://img836.imageshack.us/i/dscf0783u.jpg/
http://img826.imageshack.us/i/dscf0762.jpg/
http://img831.imageshack.us/i/dscf0764.jpg/
http://img844.imageshack.us/i/dscf0765.jpg/
http://img833.imageshack.us/i/dscf0775.jpg/
http://img832.imageshack.us/i/dscf0782p.jpg/
http://img830.imageshack.us/i/dscf0773m.jpg/
http://img834.imageshack.us/i/dscf0787a.jpg/

onurekrem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-09-2010, 12:18   #17
Ağaçsever

baba.monk's Avatar

Giriş Tarihi: 19-10-2009
Domateslerimde canlanma belirtileri...

Blogumda domateslerimin hastalandığını ya da sıcaktan dolayı yandığını yazmıştım. Sıcaktan yanmış olma ihtimali -bence- daha ağır basıyor. Çünkü önce kurumuş yaprakları budadım. Hatta zayıf düşmüş domates bitkilerini kökünden söktüm. Sonra büyük bir yapı marketten satın almış olduğum ve diğer birkilerde de çok faydasını gördüğüm bir "Tüm Bitkiler için Sıvı Gübre"yi pompa yardımıyla yapraklardan uyguladım.

Bir hafta kadar sonra yeni sürgünler vermeye ve hatta çiçeklenmeye başladılar. Tabi rutin olarak köklerden sulamayı ihmal etmiyorum.

Domateslerde biraz olsun canlanma görünce umutlandım. Sonra aklıma mucizevi EM-1 geldi. Onu da tulumba suyu ile seyrelttikten sonra oğlumun uğurlu elleri vasıtasıyla yapraklara püskürterek uyguladım. Bu işlemi akşam üstü yaptım ki EM1'deki faydalı mikroorganizmalar ölmesin.

Şimdi beklemedeyim. Uygulamanın üzerinden henüz bir kaç gün geçmesine rağmen gözle görülür bir canlanma var. İnşallah sezonu kapatmadan biraz daha mahsul kaldıracağım. Gelişmeleri de burada yazmaya çalışacağım.

Aynı zamanda gelişmeleri blog sayfamdan da takip edebilirsiniz. Adresi vermek konusunda reklama girer mi endişesi taşıyorum ama sonuçta sayfam ticari değil bilgilendirme amaçlı olduğu için buraya yazıyorum. Bir sorun olursa silerim: w w w. babamonk. com

Esen kalın.

baba.monk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-10-2010, 22:55   #18
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 12-01-2010
Tanımlayamadığımız sorunu olan domateslerde son durum

İzzet Bey,

söz verdiğim gibi domateslerin son halini size gönderiyorum. Ağustos sonunda olgunlaştı. Londra şartlarına göre fena değil. Sorun yok gibi duruyor ama ****** market değeri olmayacak şekilde olgunlaştılar.
kesitini alıp gönderecektim ama hanım menemen yapmış. Kalın kabuklaşma şeklinde görünüyordu dışardan. Favorilerim arasına ekledim bu Brandywine pink domateslerini. Tekrar başıma gelirse kesit üzerinde de çalışırım ve sizi bilgilendiririm.

Eklenen Resimler

hsivakci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-02-2011, 11:54   #19
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hsivakci Mesajı Göster
İzzet Bey,

söz verdiğim gibi domateslerin son halini size gönderiyorum. Ağustos sonunda olgunlaştı. Londra şartlarına göre fena değil. Sorun yok gibi duruyor ama ****** market değeri olmayacak şekilde olgunlaştılar.
kesitini alıp gönderecektim ama hanım menemen yapmış. Kalın kabuklaşma şeklinde görünüyordu dışardan. Favorilerim arasına ekledim bu Brandywine pink domateslerini. Tekrar başıma gelirse kesit üzerinde de çalışırım ve sizi bilgilendiririm.
yetiştirdiğiniz domatesler meyve bağlama döneminde stres koşullarına maruz kaldıysa örneğin aşırı sıcak aşırı nem **** susuzluk bitki kendini güvende hissetmeyip mevcut bün yesindeki suyu kullanır buda kalın kabuklaşma denilen durumun ortaya çıkmasına neden olur

Eski 05-02-2011, 22:01   #20
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Sayın danışman 32, bu mesajımdaki sorun ne olabilir sizce?

Eski 06-02-2011, 20:51   #21
Ağaç Dostu

dermana's Avatar

Giriş Tarihi: 19-12-2010
Galeri: 21
Alıntı:
Sayın danışman 32, bu mesajımdaki sorun ne olabilir sizce?
külleme dediğimiz mantari bir hastalık gibi görünüyor.

dermana Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-02-2011, 11:00   #22
Ağaç Dostu

Sn adalet yağcı

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi dermana Mesajı Göster
külleme dediğimiz mantari bir hastalık gibi görünüyor.
CEVAP : sayın adalet yağcı siteye koyduğunuz fotolarınızı dikkatle inceledim sizin yetiştirdiğiniz domateslerin yapraklarında büyük tahribat var külleme belirttiğiniz gibi sıcak aylarda olur vede külleme hastalığı genelde örtü altında sıkça görülür sıkça görülmesinin nedeni seraların yeterince havalandırılamamasıdır fakat burada çok önemli bir ayrıntı var bitkilerinize daha dikkatlice bakıldığında domates bitkileriniz meyvelerinde fazla bir tahribat görmedim sizin domatesteki bu kurumamın en büyük nedeni bitkilerinizin duvar kenarında yetiştirmeniz ve gözlemlediğim kadarıyla bitki ile duvar arasında 30 cm den az mesafe var buda hastalığın gelişmesine 1-duvar kenerında olduğu için sulama yaptığınızda beton yapılar nemi tutar duvar dibleri nemli olır ve hastalık için uygun ortam sağlanır 2-bitkileriniz yine duvar ile mesafe koyulmadığında beton duvar gün içinde sıcağı kendisine çeker ve bunu akşam saatlerinde bitkilerinize yansıtır kısacası sizin bitkilerinizde sulama yaptığınızda beton duvar sebebiyle duvar dibinde nem tutuluyor beton duvara yakın olmasından dolayı akşam saatlerinde ısıyı bitkilerinize iletiyor sizin bitkilerinizde akşam geç saatlerde nem ve sıcaklık birleşince hastalığa uygun ortam sağlanıyor bu hastalığın adı mildiyödür size ilaçlama tavsiyem Tri-Miltox Forte ilacını uygulamanız kültürel mücadele olarakta duvar ile bitkileriniz arasında 30 cm den daha fazla mesafe bırakmaktır sağlıklı bitkiler yetiştirmeniz dileğiyle

Eski 08-02-2011, 10:59   #23
Ağaç Dostu

sayın adalet yağcı siteye koyduğunuz fotolarınızı dikkatle inceledim sizin yetiştirdiğiniz domateslerin yapraklarında büyük tahribat var külleme belirttiğiniz gibi sıcak aylarda olur vede külleme hastalığı genelde örtü altında sıkça görülür sıkça görülmesinin nedeni seraların yeterince havalandırılamamasıdır fakat burada çok önemli bir ayrıntı var bitkilerinize daha dikkatlice bakıldığında domates bitkileriniz meyvelerinde fazla bir tahribat görmedim sizin domatesteki bu kurumamın en büyük nedeni bitkilerinizin duvar kenarında yetiştirmeniz ve gözlemlediğim kadarıyla bitki ile duvar arasında 30 cm den az mesafe var buda hastalığın gelişmesine 1-duvar kenerında olduğu için sulama yaptığınızda beton yapılar nemi tutar duvar dibleri nemli olır ve hastalık için uygun ortam sağlanır 2-bitkileriniz yine duvar ile mesafe koyulmadığında beton duvar gün içinde sıcağı kendisine çeker ve bunu akşam saatlerinde bitkilerinize yansıtır kısacası sizin bitkilerinizde sulama yaptığınızda beton duvar sebebiyle duvar dibinde nem tutuluyor beton duvara yakın olmasından dolayı akşam saatlerinde ısıyı bitkilerinize iletiyor sizin bitkilerinizde akşam geç saatlerde nem ve sıcaklık birleşince hastalığa uygun ortam sağlanıyor bu hastalığın adı mildiyödür size ilaçlama tavsiyem Tri-Miltox Forte ilacını uygulamanız kültürel mücadele olarakta duvar ile bitkileriniz arasında 30 cm den daha fazla mesafe bırakmaktır sağlıklı bitkiler yetiştirmeniz dileğiyle

Eski 06-02-2011, 21:28   #24
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 06-07-2010
siyah domatesim filizlendi ,hastalanacak diye korkuyorum.

dünyam1 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-02-2011, 13:06   #25
Ağaç Dostu

sn. dünyam1 bitkilerinizin yetişme ortamı nedir topraktamı yoksa torfmu başka bir topraksız yetiştirme kültüründemi eğer bitkilerinizin hastalanacağını düşünüyorsanız bitkinizi veya bitkilerinizi torfa alınız sağlıklı bitkiler yetitimeniz dileğiyle

Düzenleyen danışman_32 : 25-02-2011 saat 13:55
Eski 08-02-2011, 15:48   #26
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Sayın dermana, Sayın danışman 32;
İlginiz için teşekkür ederim.
Şimdiye kadar duvar dibi ile ilgili hiç düşünmemiştim, haklısınız.
Bundan sonra duvar diplerine domates dikmeyeceğim.

Ayrıca ismini verdiğiniz ilacı da elimin altında bulunduracağım.

Eski 08-02-2011, 15:53   #27
Ağaçsever

Alıntı:
.

Ayrıca ismini verdiğiniz ilacı da elimin altında bulunduracağım.
Sayın Adalet Yağcı o preparat ilaç değil hormondur.Diğer tabirle bitki gelişim düzenleyicisi.

ocean07 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-02-2011, 10:42   #28
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ocean07 Mesajı Göster
Sayın Adalet Yağcı o preparat ilaç değil hormondur.Diğer tabirle bitki gelişim düzenleyicisi.
Sayın ocean07;
Bu preparatın bitki üzerinde etkisi nasıldır, uygulama zamanı ve şekli üzerinde açıklama yapabilir misiniz?

Eski 09-02-2011, 17:22   #29
Ağaçsever

Alıntı:
Sayın ocean07;
Bu preparatın bitki üzerinde etkisi nasıldır, uygulama zamanı ve şekli üzerinde açıklama yapabilir misiniz?
Uygulama zamanı çiçek açım dönemidir. Domateste salkımdaki çiçekler açtığında uygulanır.Uygulama zamanını siz kendiniz belirlersiniz çiçek açma dönemine göre.Ortalama 1 hafta 10 gündür.
Fazla uygulamanız durumunda bitki yapraklarında kendirleşme dediğimiz belirtiler olur.
Üzerindeki doza göre uyguladıktan sonra bir problem olmaz,sadece hormonlu domates yemiş olursunuz

ocean07 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-02-2011, 22:13   #30
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Alıntı:
Üzerindeki doza göre uyguladıktan sonra bir problem olmaz,sadece hormonlu domates yemiş olursunuz
Ben vaz geçtim bu ürünü kullanmaktan, başka bir çözüm bulmalıyım, hormonlu sebze istemem çünkü.
Açıklama için teşekkür ederim.

Etiketler
balkon, balkon bahceciligi, domates, domates hastalığı, kuruma, yaprak biti, yaprak kıvrılması, zararlı, zararlılar

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:15.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025