Sayin danışman_32,
Domateste belirttigim soruna kattiginiz yorumlar icin tesekkur ederim.
Dediginiz gibi sulama ile ilgili bir durum olabilir. Zira meyveler olusuncaya kadar domateslere su vermiyorum ben. Sicaklikta gece-gunduz arasi farklar Londra'da asiri degildir. Gunduz 25 C gece 15 C civari seyreder. Nem konusuna yorum getiremiyorum pek takip etmedigim icin. Anlayamadigim taraf ise neden sadece bu sorunu Brandywine Pink turunde gordugum. Bu sene bu ture digerlerinden biraz daha fazla su uygulamasi yapacagim. Diger Beafsteak domateslerimde bu sorun olusmadi. Ayni miktarda sulama yapmistim. Sorun tekrar ederse bilgilendiririm.
Baska bir soru daha eklemek istiyorum. Beefsteak grubunda olan domates turlerinde olusan meyveler cok agir oluyor. Salkimin agisligi bazen 2 kiloya yaklasabiliyor. Bu durumda salkim kirilik bukulebiliyor. Bu sorun ile mucadele etmenin yolu nedir? Domatesler kizarmaya baslar baslamaz alip disarda kizarmaya birakiyorum. Fazla meyve baglamasi durumunda salkimi seyreltme ya da baska bir uygulanan yontem tavsiye eder misiniz?
Tesekkurler
|