agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Sebzeler > Domates
(https)




Beğeni Düzeni451Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 03-03-2011, 15:19   #11
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 12-01-2010
Şehir: Londra
Mesajlar: 15
Sayin danışman_32,
Domateste belirttigim soruna kattiginiz yorumlar icin tesekkur ederim.
Dediginiz gibi sulama ile ilgili bir durum olabilir. Zira meyveler olusuncaya kadar domateslere su vermiyorum ben. Sicaklikta gece-gunduz arasi farklar Londra'da asiri degildir. Gunduz 25 C gece 15 C civari seyreder. Nem konusuna yorum getiremiyorum pek takip etmedigim icin. Anlayamadigim taraf ise neden sadece bu sorunu Brandywine Pink turunde gordugum. Bu sene bu ture digerlerinden biraz daha fazla su uygulamasi yapacagim. Diger Beafsteak domateslerimde bu sorun olusmadi. Ayni miktarda sulama yapmistim. Sorun tekrar ederse bilgilendiririm.

Baska bir soru daha eklemek istiyorum. Beefsteak grubunda olan domates turlerinde olusan meyveler cok agir oluyor. Salkimin agisligi bazen 2 kiloya yaklasabiliyor. Bu durumda salkim kirilik bukulebiliyor. Bu sorun ile mucadele etmenin yolu nedir? Domatesler kizarmaya baslar baslamaz alip disarda kizarmaya birakiyorum. Fazla meyve baglamasi durumunda salkimi seyreltme ya da baska bir uygulanan yontem tavsiye eder misiniz?

Tesekkurler

hsivakci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 

Etiketler
balkon, balkon bahceciligi, domates, domates hastalığı, kuruma, yaprak biti, yaprak kıvrılması, zararlı, zararlılar


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:30.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025