agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Sebzeler > Domates
(https)




Beğeni Düzeni32Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 14-03-2013, 01:01   #11
Ağaç Dostu
 
birnefestoprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
Aslinda bu konu basligindaki ilk uc mesajda anlatilan yontemde, olgunlastiktan sonra dalindan kopup yere dusen meyvenin gecirdigi fermentasyon asamasi taklit ediliyor. Yani yontemle tohumun etrafindaki jel tabakasi cikariliyor. Bu jel tabakasi, hem Sn Meyvelitepe'nin dedigi gibi tohumun cimlenmesini engelleyici (inhibitor) ozellige sahip, hem de ayni zamanda tohum kaynakli hastaliklari tasiyan tabaka. Fermentasyon yontemiyle bu tabaka cikarilip aliniyor.

birnefestoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:45.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025