agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Sebzeler > Domates
(https)




Beğeni Düzeni555Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 19-01-2015, 22:34   #11
Ağaç Dostu.
 
bahtiyar02's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-09-2006
Şehir: ADIYAMAN
Mesajlar: 2,460
Galeri: 3
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi inch Mesajı Göster
resimlere bakınca, özellikle koyu yeşil karpuzlara bakınca memleketimin eski karpuzları aklıma geldi. küçük olurlardı ama harika tadları vardı. Şambayat kasabasının karpuzları ise, yanındaki göksu havzasından dolayı daha büyük olurdu. Artık şambayat karpuzu bulamıyoruz. neredeyse şambayat biberi de yok alacak. Rahmetli amcam izmir'e oturur ve her sene bizden şambayatın yerli biberinden isterdi. Ben de Adıyaman'lıyım. Özellikle Adıyaman'ın deşti kavununun tadı olağanüstüdür. bu arada "deşti" kelimesi sadece Adıyaman'a mı özgü bir kelime?
Deşti kelimesi Adıyaman'da bej olarak kullanılır. Bej Kürtçe bir kelimedir. Susuz yetiştirme anlamına gelir.
Şambayat karpuzu Diyarbakır karpuzu büyüklüğünde ve kışın tüketilen kalın kabuklu bir karpuz türüdür. Tohum araştırmalarım devam ediyor.
Pirin (Perre) ve palani köylerinin dolmalık hatırı sayılır acı biberleri çok nadirde olsa bulunabilinir.
Saygılar

bahtiyar02 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:32.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025