31-05-2010, 14:01 | #61 |
Ağaç Dostu.
|
Sevgili denizakvaryumu dostum; Bahçede ençok deşti domatesler beni hiç yormuyor.İnşallah dediğiniz gibi ilk domatesleride görmek nasip olur.Havalar bayağı ısındı.Metorolojiye göre Adıyaman'ın hava durumu değerleri:Hava Sıcaklık: 33.6°C Nem: %12. Bize göre ise 39 derece gibi. Sıcakların artması sadece sebzelerde değil meyve ağaçları ve diğer bitkileride çok etkiliyor.Böyle devam ederse sanırım 40-45 dereceleride görürüz. Saygılar |
06-06-2010, 09:44 | #62 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 22-04-2010
|
bekliyoruz sv :bahtiyar02...................... ) |
07-06-2010, 19:02 | #63 |
Ağaç Dostu.
|
Bu hafta 06.06.2010 Pazar günü Tarla/ Bahçemde yoğun bir çalışma oldu.Domatesleri çapaladık.Sonradan diktiğimiz deşti domatesler sağlıklı bir şekilde duruyorlardı.İlk domateslerin hemen hemen hepsi çiçek açmıştı.Sanırım gelecek hafta çiçekler domateslere yerini bırakır.Bahçede bulunan tüm sebze ve meyve ağaçlarına Biyonem uyguladık.Beyaz sinek ve diğer zararlılardan bir nebzede olsa korumak için. Saygılar |
07-06-2010, 22:06 | #64 |
Ağaçsever
|
Sizden sevindirici haberleri duymak çok güzel sv:bahtiyar02 saygılar |
13-06-2010, 12:07 | #65 |
Ağaç Dostu.
|
Deştiler domates tutu
Merhaba dostlar; 12.06.2010 Pazar sonunda ilk dikilen deşti domateslerin ilk domatesleri göründü. Bu arada deşti olarak 2 adet karpuz fidanımızda ikinci diktiğimiz deşti domaslerle birlikte büyüyorlar. |
13-06-2010, 21:49 | #68 |
Ağaçsever
|
Çok güzel takipteyim |
14-06-2010, 19:56 | #72 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
saygılar |
|
14-06-2010, 22:10 | #73 |
Ağaç Dostu.
|
Sevgili denizakvaryumu dostum; Ankara'daki kardeşlerinide en çok ben merak ediyorum.Umarım çok güzel olacaklardır. Sevgili ayazkentli;Umarım O günleri hepbirlikte görürüz. Sevgili natilus; Zamanla herşey güzel olur. Saygılar |
14-06-2010, 22:31 | #74 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-03-2009
|
Sevgili bahtiyar02, Bir kaç gündür telefon ile görüşemesek de, emeklerinizi büyük merak ve alkış ile takip ediyorum. Deşti çeşitler umarım sonuca çok iyi şekilde ulaşırlar. |
14-06-2010, 23:38 | #75 |
Ağaç Dostu
|
Bahtiyar, Çok heyecnlı ve çok mutlusunuz. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum. Tüm kalbimle inanıyorum ki başarılı olacaksınız. İnanmak işin yarısıdır. Natilius'u da merakta bırakmıyın. Sevgi ve saygılarla. |
15-06-2010, 08:22 | #76 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-08-2009
|
Sayın Denizakvaryumu, Ankara , Adıyamandan daha serin bir iklime sahip olmasına rağmen siz neden haftada bir sulama ihtiyacı hissettiniz. Haftada bir sulanan mutlu kardeşlere de deşti domates diyebilecekmiyiz. |
15-06-2010, 10:11 | #78 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Hatta Bahtiyar Bey sitem ediyor "deştilerin genetiğini bozuyorsun " diye... Aslında hiç sulanmayan domatesle haftada bir sulanan domatesi karşılaştırma yapmak açısından aradaki farkları da görmüş olacağız. |
|
15-06-2010, 22:52 | #79 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Sevgili Denizakvaryumu dostumla deşti domateslerin öncelikle Ankara'da(Beyaztopraklarda) gelişimini takip ederek Haftada birde olsa sulanarak ne gibi sonuçlar doğuracağını görmek amacıyla dikilmiştir.İlk etaplarda hiç sulanmasın diye taraftardım.Ancak Ankara ikliminde belkide ilk kez deşti domates yetiştirldiği için haftada bir sulamada büyük başarı.Diğer domates türlerini Sevgili Denizakvaryumu dostum geçen yıl dikmiş ancak haftada 2-3 kez tarlaya gitmek zorunda kalıyordu.Oysa şimdi haftada bir beyaztopraklara uğruyor ve haftada bir kez sulanıyor.Sulama uygulamasını bitkiler çiçek tuttuktan sonra su verme kesilip çapaya devam edilecek. Gelişmeleri inanın bendeki deştilerden çok Ankara'daki gelişimleri daha çok meraklandırıyor.Belkide Adıyaman'ın aşırı sıcak iklimine alışık domatesler serin yerde daha güzel gelişecektir. Saygılar |
|
16-06-2010, 00:11 | #80 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 14-12-2009
|
Adalardaki pembeleri haftada bir suluyordum çiçeklenene kadar, deştiler niye o kadar sulansın diye düşünmüştüm ama sonra aklıma geldi ki, domatesleri sulamasam bile çevresindeki salatalık ve biberler haftada 2 kez suluyorum. Sulanan ve sulanmayan deştilerin duyu testini aynı kişi yapsa keşke. |
16-06-2010, 07:32 | #82 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-08-2009
|
Sayın Bahtiyar02, Konu anlaşıldı , o zaman meyve olduğunda siz Sayın Denizakvaryumuna , Sayın Denizakvaryumu da size meyve gönderecek ki lezzet testini de buradan duyurabilesiniz. İnşallah gelecek senede Adananın sıcak ve nemli havasında bir denem yapabiliriz. Kolay gelsin. Saygılarımla. |
16-06-2010, 07:39 | #83 |
Ağaç Dostu
|
Deşti domatesde iki türün olduğunu da belirtmekte fayda var.Büyük ve küçük domatesler. Bahtiyar Bey her ikisini de susuz olarak deniyor.Yani geleneği devam ettiriyor. İkisi arasındaki lezzet farkı da önemli. Bende sanırım büyük domatesli deşti var. Bu uygulamalardan sonra su sorunu olan pek çok kişi deşti domatese yönelecek. Susuzluktan kavun -karpuz dikenler, artık kavun- karpuzla birlikte domates de dikebilecek. |
17-06-2010, 21:09 | #84 |
Ağaç Dostu.
|
Sevgili dostlar bugün bahçeye gittim.Deşti domates ve karpuz ve kavunun durumları gayet iyi. Sulu yetiştirdiğimiz domatesler domates tutmuş ancak su istiyor gibiydiler.Oysa deştilerde domates tutmuş ama daha canlı duruyorlardı.Karpuz ve kavunlarında deşti yetiştirildiğini biliyorum ancak hiç uygulamamıştım.Lezzet testini bence ben ve Sevgili denizakvaryumu dışında bir dostumuzun yapması daha mantıklı olur.Tabi denizakvaryumu dostumda onaylarsa. Ayrıca Süpriz bir şekilde 6-7 adet 3 çeşit yerli karpuz türü tutmuştu.En çok hoşuma giden ise yerli siyah karpuz.Yabani hayvanlar ve insanlardan korumak için toprağın altına sakladımResimlerini ilerki günlerde sizlerle paylaşacağım. Saygılar. |
18-06-2010, 13:41 | #85 |
Ağaç Dostu
|
Bahtiyar Bey, Deşti domates, kavun ve karpuzlarınız çok keyifli görünüyorlar. Emin olun lezzetleri de çok güzel olacak. Babam da böyle susuz kavun karpuz ekerdi. Tatından yenemezdi. Şimdi ben hiç bir kavun karpuzda o tadı bulamıyorum. Kolay gelsin. |
18-06-2010, 17:52 | #86 |
Ağaçsever
|
Şimdi şu an o deşti tarlasında olmak vardı ya neyse. İçimden bir ses git Adıyamana Bahtiyar beyi bul ve gör menbaanda muhteşem deştileri. Zaman ve mekan müsait değil maalesef şöyle yüz ikiyüz km olsa gitmeyi göze alırdım ama malesef bin km den fazla bir mesafe gözümde tütüyor eski tohumlardan üretilmiş sebze meyveleri görmek beni büyülüyor adeta kendine çekiyor... Sv:Bahtiyar beye imreniyorum gıpta ediyorum hatta yalan olmasın kıskanıyorum |
18-06-2010, 21:57 | #87 |
Ağaç Dostu
|
Saksıda Deşti Domates
Sayın, bahtiyar02 çalışmalarınızı ve paylaşımlarınızı dikkatle takip ediyorum.Sizlere birşey surucam.Domatesler suya karşı çok hassas oldukları için çoğu balkonda saksı sebzeciliği yapan arkadaşlar tatile çıkacakları zaman sulama sistemlerine veya komşularına müracaat ediyorlar(Bende dahil).Acaba deşti domates eksek saksıdada sulamadan dayanabilirmi?Böyle bir denemeniz oldu mu hiç? Saygılar. |
18-06-2010, 22:15 | #88 |
Ağaç Dostu.
|
Sevgili fatmadundar, Sevgili natilus ve Sevgili emreilhan;Öncelikle tüm iyi dilek ve temennileriniz için çok teşekkür ederim. Sevgili natilus Dostum; Bu yıl özellikle sizin için yetiştirdiğimürünlerden tohum ayarlayıp göndereceğim.Tabi bir aksilik çıkmazsa. Sevgili emreilhan;Deşti domatesler saksı ortamında yetiştirilmez.Saksıda normal domatesler gibi su ihtiyacını sizin karşılamanız gerekir.Bende saksıya diktim ne yazık tarladaki doğal ortamıyla saksıdaki arasında çok fark var.Tarlada nedenini çözemediğim doğal bitkiler gibi kendi su ihtiyacını bir şekilde karşılıyor.Allah'ın bir hikmeti. Saygılar |
18-06-2010, 23:07 | #89 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
Benim bahsini ettiğim şey sizler gibi doğa dostu arkadaşların böyle nadir bulunan tohumlardan ürün yetiştirmek gerçekten olağanüstü bir şey geçen hafta Tekirdağ toplantısındaydık sizler gibi doğa aşığı bir kaç dost ile tanışma fırsatı yakaladım sv:ensar beyin fabrika arazisinde olağanüstü bitkilerle olağanüstü ağaçlarla haşır neşir olma ve daha yakından inceleme fırsatı yakaladık sağolsun ensar bey bizi çok güzel ağırladı misafir etti çiftliğindeki hayvanlarla yetiştirdiği beş altı çeşit domates fideleri ile tanıştırdı herşey olağanüstüydü bizler ensar beyin bu jesti karşısında ne yapacağımızı bilemedik ama çok güzel bir gün geçirdik tartışma ortamı ve sohbet çok güzeldi.. kısacası demem odurki amacım sizden tohum edinmek için şaklabanlık yapmak değil inanın gerçekten sizleri gıpta ile izlemek neler yaptığınızı nasıl başarılara imza attığınızı gördükçe doğanın bu mükemmelliğini en iyi şekilde değerlendirdiğiniz için sizler gibi insanlarla dost olduğum için kendimi çok şanslı sayıyorum... Başarılarınızın devamını diliyorum her şey gönlünüzce olsun |
|
19-06-2010, 21:34 | #90 |
Ağaç Dostu.
|
Sevgili dostum sizle aynı fikirdeyim.Doğaya özelliklede güzelim ülkemizde yetişen bitkilerden unutulmaya yüz tutmuş veya yok olma aşamasındaki bitkileri yetiştirmek gibi bir ilgi alakam var.Sizin tohum peşinde bir insan olarak görüyor bilakis benim gibi meraklı olmanızdan dolayı sizi taktir ediyorum.Tamamen hobi ve büyük bir sevgi,emekle.Siz dostların manevi desteği beni daha çok körüklüyor.Gönül isterki tüm dostlarla birlikte bu işi yapmak. Secgili ensar bey'ye göstermiş olduğu ilgi ve alakadan dolayı teşkkürlerimi iletirseniz sevinirim. Saygılar |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|