![]() |
|
![]() |
#1081 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-02-2009
|
Ben denedim... Sonuç hiçte yabana atacak gibi değildi.. Ayrıca hibritten elde edilen oğul tohumlar kök ve yaprak hastalıklarına karşı sanki daha dirençli gibi geldi. Meyvelerin güzelliği ve albenisi oldukça iyiydi. aynı tohumları bu sene de çimlendirip bu kez balkona diktim. Birisi artık tomurcuklanmaya başlamış.. Sonucu bende merak ediyorum... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1083 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-03-2011
|
yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Deneyip göreceğim fakat dediğim gibi kısır olsaydı: sanıyorum filizlenmezdi de değil mi ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1085 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-03-2011
|
peki tamamen şans gibi görünüyor. Bir dahaki sefere emin olduğum tohumlar edinirim zaten öylesine bir hevesle atmıştım, sürpriz olacak gibi ektiğimizi biçmek dileğiyle ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1086 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-03-2009
|
siteden temin ettiğim saksılık çeri domateslerimin tohumları bir türlü çimlenmedi.Ayrıca biberlerimde çimlenmedi her sene hiç sorunsuz çimlendirirdim ama bu sene maalesef hüsranla sonuçlandı.Sebebini halen çözemedim bendemi proble yoksa tohumlardamı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1087 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-11-2011
|
Tohumlar şoklanmamış olabilir,çok su verip çürütmüş olabilirsiniz.Tohumlara bakın ne durumdalar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1089 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Nihayet kendini gösteren oldu. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1090 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-05-2010
|
Merhabalar
Salatalık bölümünde yazmıştım ama gene yazmakta fayda görüyorum. 4 katlı apartmanın çatısında kendime bir dünya kurmaya çalıştım. Rabbim'in verdiği ve sizlerden öğrendiklerimle. Geçen kış bakla ekmiştim 2-3 karış olduklarında aralarında yabancı iki tane bitki gördüm ama aylardan aralık falan hava çok soğuk dikkatle baktığımda bunların domates fideleri olduğunu anladım. Hanım salatada kullandığımız domateslerden artanları atmıyor bana veriyordu bende toprağa karıştırıyordum zannedersem bunlar onlardan çıkmışlardı yarım karış falanlardı dokunmadım ve büyüdüler havalar ısınınca yerlerini değiştirdim ve yaklaşık 6-8 tane domates verdiler şükürler olsun. onlardan tohum aldım bu sene diktim.İşte ekteki resimler o tohumlardan çıkan domatesler. Tarih eski tarih yeni ekleyebildim İnşallah fırsat bulduğumda yeni tarihe göre fotoğraf eklemeye çalışacağım. Sağlıklı yaşamlar dilerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1091 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-03-2009
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1092 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-04-2012
|
Sırık domatesimde Çiçeklenme Sorunu
Arkadaşlar merhaba. Uzun arayışlarıma rağmen bir türlüsorunumacevap bulamadım ve konu açmak zorunda kaldım, şimdiden hepinizden özür diliyorum. Sırık domatesim yaklaşık 1 metreyi geçti gövdesi çok kalın ve sürekli çiçekleniyor. yaklaşık 1aydır çiçeklerini açmasına rağmen, bir gün kapatıyor, bir gün açıyor,bir gün kapıyor ve yine açıyor ama bir türlü domatese yatmıyor.Çok fazla sulamaktan kaçınıyorum. Sıkıntı nerede olabilir acaba? dükkanımın arka tarafında komple güneşgören havadar bir yerde bakıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1093 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-06-2008
|
rüzgar gören yere koymayın .saksıların altındaki delikleri iyice açın, çakıl koyun suyu iyi süzsün.toprak kuru olmasın olmasın hafif nemli olsun ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1094 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-05-2012
|
Ben almanyada yasiyorum burdaki rus arkadaslar domates köküne balik gübresi koyuyorlar ve domatesleri süper oluyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1095 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-06-2012
|
Pencerede bodur cherry domates yetiştiriciliği hk bilgi edinmek istiyorum.
Merhabalar,Foruma yeni üye oldum.Oğluma domatesi sevdirebilmek ve organik yemesini sağlayabilmek için 5 adet bodur cherry domates fidesi aldım.Gerçi aldığımda meyve vermeye başlamışlardı. Aldığımda küçük tek saksıdalardı.Netten araştırdığımda çok net anlayamadığım için 3 tanesini uzun saksıya yanyana ,iki tanesinide yine yanyana kendi kumlarıyla birlikte aktardım.ilk gün 3 tanesinin kumu az geldiği ertesi gün eksik kumları tamamladım.Balkonum olmadığı için öğleden sonra daha uzun güneş alan penceremin önüne koydum.ilk gün ve saksı değişikliği yaptığımda nasıl sulanacağını bilmediğim için üstten suladım ![]() ![]() Fidelerime destek çubuk ta koymalımıyım? Nasıl desteklemeliyim? Çok soru sordum ama benim ve özellikle oğlum için çok değerliler. İyi bakamayıp küstürürsek oğlum çok üzülür. Sırasıyla 5 adet fidemizin fotoğraflarını ekledim. Teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1096 |
Ağaç Dostu
|
Mini oturak çeriler destek çubuk istemez. Toprağa sürten yapraklar hastalığa davetiye çıkarır. Sararan ve şekli bozulan yapraklar mutlaka alınmalı. Çünkü hastalık fideye yayılabilir. Yabancı otları temizleyebilirsiniz.. Yaprakların altını sık sık kontrol edin. Sinsi bir ''kırmızı örümcek'' saldırısına uğramasın.. Fideniz şimdilik güzel meyveye yatmış. Gece sulamadan kaçının. kolay gelsin |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1097 |
Yeni Üye
|
Merhaba teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. Toprağa sürten yaprakları keseyim ozaman değilmi? Peki kırmızı örümcek neden olur? Olursada ne yapmam gerekir bilgi verebilirseniz bu konuda da sevinirim. Sulama şekli ve zamanı konusundada detay verebilirmisiniz? saksı değişince kumları kuru gördüm ve havadan az sulamıştım.İkinci kez dün akşam suladım. Şuan kumları nemli.Yalnız bugün hafif bir yapmur yağdı ve bu yağmur suyu zarar verirmi? Tekrar teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1098 |
Ağaç Dostu
|
Yaprakları makasla kesmek yerine, dikkatlice elle koparmak en uygunudur. Sulama şekli elinizle toprağa hafiften basın. Toprak kuru ise sulama fidenin yapraklarına değmeyecek şekilde yapılmalı. Kırmızı örümceğin musallat olmasını bende önleyemedim. Sulandırılmış kükürtü fısfısla yapraklarına atıyorum. Yapraklar beyaz lekelere bürünüp soluyorsa, altına bakın derim. Zaten yaprakların altına bildiğiniz örümcek ağı örüyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1099 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-06-2012
|
Benim chery domateslerimin cicekleri dokuluyor yardimci olurmusunuz acaba neden suyu normal veriyorum oglene kadar gunes aliyor hazir almistim yani realden tohumdan yetistirdim bisuru cicek var dusuyorlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1101 |
Yeni Üye
|
Domateslerimiz kızarmaya başladı :) Biberlerimizde karartı var..
Merhabalar,Penceremizde yetiştirmeye başladığımız bodur cherry domateslerimiz kızarmaya başladı. ![]() Birde biberlerimin üzerinde bir kararma var ama hepsi öyle yani aldıımda bir tane biber çıkmıştı hastalıklı zannedip koparıp attım.Bahçeci bir arkdaş cinsi öyledir dedi ellemedim gerçekten cinsimi budur yoksa bir hastalığımı vardır? Teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1102 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-06-2012
|
Degerli bilgiler için Tesekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1103 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-11-2011
|
Saksıya abime verme niyetiyle diktiğim timmy tim çeri domatesler . Kızaracak daha götürmedi abim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1104 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Biberlerin üzerindeki kararmalar diye bahsettiğiniz; hani sarı rengin üzerinde bölgesel morarma gibi lekeler var. Onlardan mı bahsediyorsunuz? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1105 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
Teşekkür ederim.Kül için detaylı araştırma yapacağım.Yalnız o kara sinekler gitti ancak kırmızı örümcekler başladı bende aktardan kükürt aldım gazlı beze döküp serpme şeklinde toprağına birazda üzerine döktüm bir gün sonra baktığımda bir kısmı kuruyarak ölmüş ancak çoğalmaya devam ettikleri için çiçeksiz yaprakları elimle budadım.meyveleri daha iyi görür oldum.Bazı yetişemediğim yerlerdeki örümcekleride gazlı bezle hafifçe dokunarak topladım. Nekadar doğru yaptım bilmiyorum ama en azından şimdilik kurtuldum gibi. Biberler içinde evet sarının üzerinde bölgesel morarma gibi lekeler var hemen hemen hepsinde. Birde bu domates ve biberler sezonlukmu bir dahaki sefere bunlardan tekrar meyve alabilecekmiyiz yoksa yenilerinimi ekmemiz gerekiyor? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1106 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-06-2012
|
Yazılarınızı keyifle takip ediyorum. Emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ederim.Ben ekimde biraz geç kaldım ama büyüdükçe inşallah paylaşacağım... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1107 |
Ağaç Dostu
|
Kırmızı örümceğe çok dikkât edin. Elinizden ne geliyorsa yapın. Hâttâ bana kalırsanız akarisit denilen, kırmzı örümcek zararlısına karşı da etkili olan bir zirai ilaçla ilaçlama yapın. Çok çektim ben kırmızı örümcekten ![]() Biberlerin bölgesel olarak morarmasının sebebi cinsinden. Yani arkadaşınız doğru söylemiş, benim biberlerim de öyle ![]() Biber ve domateslerin sezonluk olup olmaması sizin kararınıza kalmış. Yani şöyle söyleyeyim; buralarda kışın hava sıfırın altına düşmediği için, biberler ve domatesler ölmüyor. Baharda güzel bir budamayla tekrar gelişmeye devam eder. Biberde verim alırsınız. Ama domates konusunda hiç bilgim yok malesef. Domates başlıklarını gezmenizi öneririm ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1108 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-06-2012
|
denemek lazım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1109 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-05-2010
|
Merhabalar
1094 nolu mesajıma eklediğim fotoğraftaki domateslerin son durumları baya bir miktarda toplanmış durumda. Çok büyük zevk. Ama nedense içleri tam kırmızı değil güneş görmediğinde mi nedir acaba? Çünkü üzeri dahil olmak üzere her tarafı kapalı. Bu konuda bilgisi olan varsa yazarsanız sevinirim. Saygılarımla. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1110 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 22-05-2012
|
hocam 35 günde o halden bu hale gelmiş maşşallah hocam çok bilgili biri değilim amaşu kesinherkez dile getirir yaprakların kimileri koparılmamalı vede güneş yemesi gerek güneşi yiyen bir miktar yaaprak sayesinde domates tadını alır diye burada daha önceden yorumlar okumuştum, yani siznkiler doğal olarak güneş göremeynce yine doğal olarak dış büyüme yapıp iç gelişime kendini tam verememiş, tabi buradaki üstatlardan daha iyi açıklamada bekliyoruz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|