View Single Post
Eski 06-06-2012, 13:36   #1095
dnzddm
Yeni Üye

dnzddm's Avatar

Giriş Tarihi: 06-06-2012
Pencerede bodur cherry domates yetiştiriciliği hk bilgi edinmek istiyorum.

Merhabalar,Foruma yeni üye oldum.Oğluma domatesi sevdirebilmek ve organik yemesini sağlayabilmek için 5 adet bodur cherry domates fidesi aldım.Gerçi aldığımda meyve vermeye başlamışlardı. Aldığımda küçük tek saksıdalardı.Netten araştırdığımda çok net anlayamadığım için 3 tanesini uzun saksıya yanyana ,iki tanesinide yine yanyana kendi kumlarıyla birlikte aktardım.ilk gün 3 tanesinin kumu az geldiği ertesi gün eksik kumları tamamladım.Balkonum olmadığı için öğleden sonra daha uzun güneş alan penceremin önüne koydum.ilk gün ve saksı değişikliği yaptığımda nasıl sulanacağını bilmediğim için üstten suladım ama galiba yanlış yapmışım dipten sulamak gerekiyormuş.Bazı yaprakları kurudu bazılarının uçları kıvrılıp koyulaştı.Onları temizledim.3 tanede meyvesi daha yetişmemişken düştü
Bazı fidelerin etrafında küçük filizler ve bir fideninde etrafında ot gibi birşeyler çıktı normalmidir?Temizlenmelimi yoksa sağlıklı olduğunun göstergesimidir? Bugün çürümüş yaprakları temizlerken topraktada ufak sinek gibi böcekler vardı bunlarda normalmidir? Daha önceki yazılanları okuduğumda sanırım hastalık olabiliyormuş.Bana neler yapmam nelere dikkat etmem konusunda bilgi verebilirseniz çok sevinirim. Birde biber fidesi aldım.Ondada çıkmak üzere olan biber 2 günden sonra kararmaya başladı.
Fidelerime destek çubuk ta koymalımıyım? Nasıl desteklemeliyim?

Çok soru sordum ama benim ve özellikle oğlum için çok değerliler. İyi bakamayıp küstürürsek oğlum çok üzülür.
Sırasıyla 5 adet fidemizin fotoğraflarını ekledim.

Teşekkürler

Eklenen Resimler

dnzddm Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön