![]() |
|
![]() |
#1051 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 26-12-2011
|
Tamamen ev ortamında yetişecek olsa bile en uygun zaman bahar mevsimi başı mıdır ekim için? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1052 |
Ağaç Dostu
|
Güneş ve ısı proplemi yoksa ev ortamı için baharı beklemenize gerek yok.Özellikle saksılık çeriler için |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1053 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 26-12-2011
|
Alıntı:
Birkaç tane de biber ve çeşitli yeşillik tohumları bakıyorum aynı ortam şartları için. Hepsine birden girişeceğiz bakalım, bu siteye girdiğimden beri sosyal paylaşım sitelerinden uzaklaşır oldum ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1054 |
Ağaç Dostu
|
1 ocakta domates tohumu ektim. Nisana kadar saksıda büyütüp sonrasında bahçeye almayı planlıyorum. Tohumları ne kadar erken ekersek o kadar büyük fide elde etmezmiyiz? Fideler çiçekli meyveli olursa toprağa ekemezmiyim? Evim bütün gün güneş alıyor ve sıcaklıkta sabit. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1055 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1056 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-07-2010
|
Arkadaşlar Ankara için tohumları ne zaman çimlendirmeye başlamalıyız... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1057 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-02-2009
|
Mart'ın sonu gibi ekmeye başlarız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1058 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-07-2010
|
teşekkürler cevabınız için... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1059 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-04-2011
|
Tohumlarımı ektim:)
Ev ortamında çimlendirme yapacağım için bugün tohumlarımın ekimini yaptım. Tohum ekimi için çok kullanışlı olacağını düşündüğüm plastik ayakkabı saklama kutularını da kullandım. İlk olarak havlu peçete içerisinde tohumları bir süre nemlendirdim daha sonra saksı ve kutuların en alt kısmına daha kaba toprak serdim. Üst kısmına da torf serdim. Tohumları serptikten sonra üzerlerini 1cm civarı torfla örtüp can sularını verdikten sonra üzerlerini kapadım. Hava almaları için kutuların kenarlarında açıklıklar vardı fakat uzun saksılarıma poşet geçirip üzerlerine bir kaç delik açtım. ![]() ![]() ![]() ![]() Filizleri görmek için sabırsızlanıyorum. Filizlerimi daha sonra plastik bardaklara ayırıp çevremdeki insanlara dağıtıyorum. Çok mutlu oluyorlar ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1060 |
Ağaç Dostu
|
Kürdanla etiket bağlama harika olmuş. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1061 |
Ağaç Dostu
|
Pencere önü seram
inanın sera etkisi mükemmel. Salatalıklarım ilk defa hastalanmadan hemde bu mevsimde bu kadar büyümeyi başardılar. Geçen hafta ilk meyvesiini bile yedik. Merasim havasında sezon açılışı yaptık. Payıma bir dilim düştü ama olsun. ![]() Fasulye de döktü. Yüksek nem bu işin sırrı. ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1062 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-04-2011
|
Sayın Aydın, Teşekkür ederim, bir çok tohum ektiğim ve daha da ekmeyi düşündüğüm için, birbirinden ayırmanın en güzel yolu kürdandan bayraklar oluyor ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1063 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1064 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1065 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-03-2012
|
Arkadaşlar merhaba; İstanbul anadolu yakasında oturuyorum. Evimin önünde küçük bi alanım var. Minyatür bahçe yapmayı düşüyorum. Ama nerden başlasan bilemedim?!?! Yardımcı olur musunuz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1066 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-02-2012
|
Domates imin Nesi Var?
Arkadaşlar tohumdan ektiğim domatesler cılızlar ve aşırı uzadı gibi geldi rengide açık sanki biraz. Akşamları radyatör altı, akşama kadar ise pencere önünde güneşte duruyorlar. Yanlış yaptığım birşey varmı? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1068 |
Ağaç Dostu
|
Saın brissimsek,sebze düşünüyorsanız şimdiden tohum bulup çimlendirmeye başlamalısınız,marta ayının sonuna ve nisan başına kadar tohumdan üretim uygun.Ama hazır fide de alabilirsiniz yaklaşık 1 ay sonra,size kalmış. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1069 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-02-2012
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1070 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1071 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-11-2011
|
Elinize sağlık,fakat domatesiniz ''yoldaş,saksımı büyüt ve dengeli gübre (20+20+20+ TE)ver bana'' diyor. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1072 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-02-2012
|
domateslerim büyüdü
merhaba, organik minik domatesler almıştım, bu sitedeki yazıları okuyunca hemen buz dolabına koştum domates çekirdeklerini diktim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1073 |
Ağaç Dostu
|
Dış mekana almak için fidelerin biraz büyümesini beklemek daha doğru olur kayıp vermemek için.Ben çimlendirdiğim domatesleri şaşırttım ama daha içerdeler.Gece gündüz sıcaklık farkları biraz daha azalsın diye bekliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1074 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-10-2011
|
Domatesim ayvayımı yiyor, yoksa turp gibimi?
İyi akşamlar. Bahçem için içeride 5 çeşit domates büyütüyorum, ama 2 cins obirlerine nazaran sanki sağlıksız gibiler. Bunlar San Marzano 3 ve Bull's heart denilen cinsler. Yaprakları hafif sarkık ve içeriye kıvırık. Abartıyormuyum (belki bu cins domateslerin yaprakları hep böyledir)? Yoksa bir sorunmu var? Şimdiden çok teşekkür ederim. ![]() ![]() ![]() Soldaki sağlıksız düşündüğüm Bulls heart, sağdaki Japon Trüffel ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1075 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Sn. Toprakhasreti, Domateslerinizde gördüğüm hata, güneş azlığı ve fazla toprak suyu . Bu dönemde domates fazla su istemez. Toprağının üzeri kurudukça su verin . Güneşsiz mi büyüyecekler? Yapay ışıkla mı büyütüyorsunuz anlayamadım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1076 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-10-2011
|
Sayın izzeterisen, malesef çimlendiklerinden beri havalar sık sık bulutlu olduğundan, yapay ışıkla idare ettiriyorum. Hayredime giden ise, neden sırf bu dediğim iki cins böyle solgunluk gösteriyorda, obirleri değil? Hepsi aynı şartlar altında yetiştiriliyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1077 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 06-02-2012
|
Giresunda yaşıyorum. ilk kez domates yetiştiriyorum ama buranın halkı domateste pas oluyor diye yetiştirmiyorlar. Organik olarak yetiştirmem için önerisi olan varmı acaba?? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1078 |
Ağaç Dostu
|
Pas akarıyla doğal mücadele açıkça konuşmak gerekirse zor. Ama kimyasal mücadeleyle daha kolay. Eğer ben kimyasal mücadele yaparım, ilaçları uygun dozajda ve bekleme sürelerine uygun olarak kullanırım derseniz bence deneyin. Ama tamamen doğal yöntemle pas akarı mücadelesi konusunda size pekte garanti veremem. Bu zararlı için doğal bir yöntem olarak kükürt kullanıyorlar. Daha önce ki senelerde yetiştirenlere sorun, kükürt ile ilaçlamayı hiç denemişler mi? Bu mesajı okumanızı tavsiye ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1079 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-03-2011
|
fidelerim kısır mı ?
bir süre önce tadı epey hoşuma giden domates yemiştim marketten almış evdekiler. Sonra bir iki tanesi buzdolabında pörsüyünce ben de balkondaki saksılara koydum. Filizlendiler, filizlendikleri topraktan bir sürü küçük sinek çıktı, ben de birbirlerine çok yakın oldukları için 2 gün önce şaşırttım. Fakat aklıma geliyor acaba bu fideler kısır mı ? Nasıl anlayabilirim bunu ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1080 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-11-2011
|
Muhtemelen hibrit domatesin çekirdeğini çimlendirdiniz.Hibrit çeşitler genelde ikinci nesilde verim ve kalite kaybına uğrarlar.Uğraşmışsınız,devam edin bakalım ortaya ne çıkacak.Tecrübe olur en azından. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|