Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Emre İlhan
Kül; sineklerin kaçmasına neden oluyor olabilir? Pek bilgim yok ama forumda araştırma yaparsanız, kül hakkında daha önce yazılmış mesajlar var.
Biberlerin üzerindeki kararmalar diye bahsettiğiniz; hani sarı rengin üzerinde bölgesel morarma gibi lekeler var. Onlardan mı bahsediyorsunuz?
|
Teşekkür ederim.Kül için detaylı araştırma yapacağım.Yalnız o kara sinekler gitti ancak kırmızı örümcekler başladı bende aktardan kükürt aldım gazlı beze döküp serpme şeklinde toprağına birazda üzerine döktüm bir gün sonra baktığımda bir kısmı kuruyarak ölmüş ancak çoğalmaya devam ettikleri için çiçeksiz yaprakları elimle budadım.meyveleri daha iyi görür oldum.Bazı yetişemediğim yerlerdeki örümcekleride gazlı bezle hafifçe dokunarak topladım.
Nekadar doğru yaptım bilmiyorum ama en azından şimdilik kurtuldum gibi.
Biberler içinde evet sarının üzerinde bölgesel morarma gibi lekeler var hemen hemen hepsinde.
Birde bu domates ve biberler sezonlukmu bir dahaki sefere bunlardan tekrar meyve alabilecekmiyiz yoksa yenilerinimi ekmemiz gerekiyor?