agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Sebzeler > Domates
(https)

Beğeni Düzeni2609Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 18-06-2014, 13:24   #40
Ağaç Dostu

glcn06's Avatar

Giriş Tarihi: 18-01-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi keremy Mesajı Göster
Merhaba,
20 metrekare bir hobi bahçemiz var. Yaklaşık 3 aydır burası ile uğraşıyorum. Evde domates, biber ve fasulye çimlendirerek bahçeye diktim. Hazırlık için 8 Mart sonuna doğru 8 blok cocopeat, 2 torba leonardit, 10 kg kadar zeolit, 30 kg kadar solucan gübresini bahçe toprağı ile karıştırdım. Mayıs başında 3 çuval kadar yanmış hayvan gübresi karıştırdım ve 18 Mayısta fideleri toprakla buluşturdum. Pembe domates tohumu bulamadığım için pembe fidelerini internetten sipariş etmiştim. Son yağmurlara kadar bütün bahçe gayet güzel gidiyordu, domatesler baya çiçeklenmişti hatta 1-2 tane küçük domates çıkmaya başlamıştı. Yağmurlardan sonra durum resimlerdeki gibi Forumdan okuduğum kadarı ile midilyo denen hastalığa benziyor. 3 günde bir karbonat,sıvı yağ ve sirke ile hazırladığım karışımı sabah erken saatte fısfıslıyorum ama pek bir faydası yok gibi.
Neler tavsiye edersiniz? bu domatesler kurtulur mu yoksa soküp atsammı? Birde bugünden sonra tekrar domates fidesi eksem çok geç kalmış olur muyum?

Şükür balkondaki domateslerim çok iyiler,Büyükçe saksılara kenarlarına kadife ve fesleğenlerle ekmiştim. Sadece bir tane fesleğen kurudu diğerleri maşallah iyi gidiyorlar.
sayın keremy malesef benim fidelerimde aynı sizinki gibiler. sanırım çok yağmur yağdığı için oldu. ben hastalıklı olan yaprakları komple temizledim sağlıklı olan yapraklara hastalık bulaşmasın diye. henüz ilaçlayamadım.
ben yeniden bir kaç adet baya büyük fideler satılıyor 2,5 tl onlardan alıp boş yerlere diktim.
hafta sonları bahçeye gittiğimiz için mildiyö olanların durumu ne bilemiyorum.

glcn06 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:12.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025