![]() |
|
![]() |
#23 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 22-10-2008
|
Merhaba Hakan, Kardeş bitkiler bahçesi projesi tam olarak yorumladığın gibi bir şey değil. Evet grupta 30 kişi var ama 1) Birçoğu birbirini tanımıyor 2) Hepsinin bir "ekoköy"de falan yaşama hayali yok. Olanlar da "aynı mantık, aynı beklenti ve aynı düşüncede" olmayabilir. Bu nedenle "doğada yaşam" ve "kardeş bitkiler bahçesi planlama" toplantılarını ayrı tuttuk. 3) Hepsi doğayı seviyor ve bu projeye bir tarafından katkı vermek istiyor ama kimsenin bahçeye düzenli gelmek gibi bir taahhüdü bile yok. 4) Bu durum benim adıma hiçbir sorun içermiyor; herkes istediği, yapabildiği ve keyif alabildiği ölçüde katılır. Ben de dahil. Bunlar dışında kişisel görüşlerim 1) Birbirini fazla tanımayan bir grubun bir araya gelip hemen bir kooperatif kurması, arazi alıp çalışmalara başlaması izlenebilecek yöntemlerden biri. Ama şu aşamada (kendi adıma) böyle bir yöntemi tercih etmiyorum. Yapmak istediğimiz toplantıda da "bağlayıcı kararlar" alınması gibi bir niyetim yok. 2) Kooperatif, arazi, tarih, meyve bahçesi, evler vs. konusunda neyin nasıl yapılması gerektiğiyle ilgili en doğru çözümlere ulaşmış ve kararlarını vermişsin gibi görünüyor. Bu belki de bu konuları ciddi şekilde düşünmüş olmandan kaynaklanıyor. Ancak deneyimlerime dayanarak, birlikte karar vermenin çok farklı bir şey olduğunu söyleyebilirim. 3) Fikirleri ve kararları Internet'ten yazışmak bazen daha verimli olabilir. Ama bence fiziksel olarak görüşmek ve hatta birlikte iş yapmak daha temel; bunlar olmadan sanal tartışmalar çok eksik, yorucu ve yanıltıcı olabiliyor. Sevgiyle kal... |
![]() |
![]() ![]() |
Etiketler |
tohum fide |
|
|