![]() |
|
![]() |
#91 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-06-2008
|
Mantar mevzuunda not: Denizli'de bugün mantar satan firma yetkilisiyle yaptığım konuşmada, "kesinlikle verdiğiniz paraya değecek, kışın mantar ucuza gelecek beyefendi" diye garanti de verdi... Artık karada ölüm yok bu kış!.. Limon bedava, mantar bedava, turp, soğan, havuç...Hepsi bedava!... Artık bu kadar tasarrufla bir TOKİ evi daha alınır bu sene de!... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
Ağaç Dostu
|
Bu durumda bahçede yapılacak mangalda, sizin istiridye mantarlarını yeriz, kalanı TOKİ konutları civarında satarız. Ama asıl satış tıbbi mantarlarda oluyor, özellikle shiitake mantarı yok satıyor bügünlerde, söylemedi demeyin. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#94 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 22-10-2008
|
Alıntı:
Yakin zamanda bahceye gitmeyi cok istiyorum (tohum topları ne oldu, ıspanaklar çıktı mı?...) Fakat gruba yazıp "şu gün gidelim" demeye cesaret edemiyorum, havanın ne olacağı belli olmuyor. Acaba yine denesek mi? Bir de 7:00 yerine 9:00 dolmuşunu mu hedeflesek? Sabahın köründe boş yere kalkmış olmayız. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
Ağaç Dostu
|
9.00 dolmuşu daha mantıklı, açıkçası 07.00 dolmuşunu benim de gözüm tutmamıştı ![]() Bu hafta "10 derece düşecek çok soğuk" olacak deniyor bu nedenle bu hafta ben şimdiden yokum. Gelecek hafta bayram haftası, en iyisi 20-21 Aralık gibi gözüküyor. Mantar işinde Baobab'ın tecrübeleriyle bahçede çok kolay mantar yatiştirebiliriz. Shi-take için; meşe kütüğü - shi-take miseli-gölge ve nemli yer bulmak sorun olmaz sanırım tek sorun tecrübe. Miselleri meşeye aşılamak. Baobab'a güveniyorum, en hızlı aramızda o çıktı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Ağaç Dostu
|
Teşkürler efenim!... ![]() valla ben ve evdeki mantar kitim, son hız devam etmekteyiz mantar yetiştirme denemelerine (bkz. http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=3094) Eğer olumlu sonuç alırsak, kompost vs alıp bahçenin bir köşesini mantar bahçesi haline getirebiliriz pekala. Talibim arkadaşlar! ![]() not: benim için hafta sonu bahçeye gidiş için uygundur. Hava kötü olursa da iptal ederiz gene, ne yapalım... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
Ağaç Dostu
|
bu arada şimdi hürriyet gazetesine baktım, "hafta sonu da donacağız" diye başlık atmış ankarada cumartesi öğlen en yüksek sıcaklık 8, pazar da 11 derece ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#98 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#99 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Evsiz, çocuksuzken de sabahın kör karanlığında yollara düşmek çok zor ![]() Hele bir de şehir dışı garibanları da düşünün. 09.00 dolmuşuyla gidelim LÜTFEN, LÜTFEN. Tarih konusunda, bayram haftası hariç uyarım. Düzenleyen nevsune : 27-11-2008 saat 18:25 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Ağaçsever
|
Az önce Aliihsanla konuştum. Bahcedeki tohum toplari, hardal, ıspanak vs. ne oldu cok merak ediyorum. Pazar gunu gitmeye calisacagiz. Belki 1-2 araba gideriz, belki 9:00 dolmusuyla, simdiden bilemiyorum. haberlesiriz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Ağaçsever
|
Şimdilik ben, Alihsan ve Mehmet gitme niyetindeyiz. Herhalde arabayla gideceğiz, saat 9:30 gibi çıkarız. Gelmek isteyenler haber versin, planlayalım! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#102 |
Ağaç Dostu
|
Ben gelebilirim. Eğer arabada yer yoksa, nasıl gidileceğinin anlatılması lazım tabii. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#103 |
Ağaçsever
|
Simdilik ekip Ceyhan, Alihsan, Memet, Nevsun ve Alp olarak gorünüyoruz. Buradan 1 araba çikıp Alp'i ve Nevsun'u alabiliriz. Bakalım bakalım; başka gelecekler olursa gidiş stratejisini değiştirebiliriz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
Ağaç Dostu
|
yağ yağ yağmur teknede hamur ver allahım ver, ee...bol bol mantar!... (yahu ne varmış, mis gibi yağmur işte!...şeker miyiz eriyecez!... - ben tostları hazırladım bile..ceyhanın haşlanmış yumurtalarıyla takas planları içindeyim!... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
Ağaç Dostu
|
Sonunda kardeş bitkiler bahçesine gidebildik. Hava neredeyse bahar gibiydi, bugünü kaçırmadığımıza sevindim. Ben taşlı topraklı, ecik bücük bir yer beklerken çok güzel hazırlanmış, düzenli bir bahçeyle karşılaştım. En çok tohum toplarını merak ediyordum. Benim gibi merak edenlere bir fikir vermesi için, topraktan çıkmayı başarmış bir kaç tanesi: ![]() ![]() ![]() Ceyhan bu konuda daha iyi bilgi verecektir. Baobab yerde, ağaçta ne gördüyse yemeye kalktı ve de yedi. Önce bu soğanlardan başladı. ![]() Yemek ve çay faslından sonra Ceyhan ağaçları bordo bulamacı ile ilaçladı. Biz daha çok işin sohbet kısmında kaldık. Bu arada birşeyler dikeceğimiz yerde Baobab'la birlikte, keşfettiğimiz çileklere saldırıp ikişer kök söktük. Son olarak, Alihsan'ın getirdiği aşılı böğürtlen de yerine dikildikten sonra geri döndük. ![]() Gelecekte nereye kadar gidebiliriz (sonuna kadar gitmeyi diliyorum elbette)bilmiyorum ama benim adıma, kafamda birşeylerin daha iyi oturduğu güzel ve verimli bir gündü. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#108 |
Ağaç Dostu
|
Öncü gruptan olumlu haberlerin gelmesi çok iyi oldu ![]() Bahçede soğanların olması güzel, demek ki sadece ekmek götürsek yeter. Bu arada Baobab 40 yıllık bahçeci gibi duruyor, umarım mantar konusunda bir etüt yapmıştır ![]() Arabayla kaç dakikada gittiniz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
Ağaç Dostu
|
Günaydın!... Dünkü bahçe gezisi çok güzel geçti arkadaşlar. Tohum topları yeşermişti ve hala ağaçların üzerinde kalan bir kaç elma ile, komşunun bahçesinden aldığımız ayvalar da muhteşemdi. Günlük güneşlik havanın da yardımıyla, bütün gün yemyesil bahçede ve nehir/dere/çay (!) kenarında bahçecilik denemelerinde bulunma fırsatı yakaladık. En kısa zamanda tekrar görüşmeyi diliyor ve aşağıda harikulade geziden biriki resim sunuyorum. NOT: Arabayla yaklaşık 1 saat kadar tuttu sanırım. Yol da son derece zevkliydi ayrıca. Bu arada, Denizakvaryumuna da iltifatları için teşekkürler. Bahçecilik konusunda olmasa da, bahçeden soğan/çilek/elma/ayva toplamak; ve daha sonrasında da Ceyhan'ın annesinin süper yemeklerini yiyip tüketmek konularında bayağı bir profesyoneleştiğimi söyleyebilirim!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
Ağaç Dostu
|
O çilek değil, Alihsan'ın Kalkan'dan getirtmiş olduğu aşılı böğürtlen. Yeşilöz muhtarı ile Alihsan birlikte dikmeye çalışıyorlar. Bu yaz sonu meyve verme olasılığı varmış. Ne kadar acıdım bizim öldürdüğümüz üzümsülere. Bari bahçede yaşarlardı. Ya, o çilek olayında önce epeyce utandık ama olan olmuştu. Sonra nasılsa biri de bir, bini de deyip ikinci sökümleri yaptık ![]() Ceyhan'ın ilaçlama yaparkenki fotoğrafında önde görülen bitkiler bamya imiş. Yazdan kalanlar arasında biberler ve kızarmış! rokalar vardı. Yalnız biberlerde beyaz sinekler uçuşuyordu. Soğuktan ölmezlerse bizim NeemAzal ilacından veririz. Yeni çıkanlar arasında roka ve marulcuklar vardı. Tohum topları karışık zaten, daha yeni çıkmaya başlamışlar. Ne olduklarını bilemiyorum çünkü çok küçükler daha ama ekilen tohumlarda epey bir çimlenme var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Ağaç Dostu
|
çok iyi fikir valla!!... Bugun odtu de Ceyhan'la bulusup, şu eko-köy'ü nasıl realize debiliriz onu konustuk biraz (ben odtu mastera tez asamasından geri donuyorum da, onun dilekcesini vermeye gitmiştim). Olmadı, eko-koy'u mantar satarak degil, bal satarak finanse ederiz biz de!!... (artık hangisinde daha cok para varsa..hehh hehh... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#116 |
Ağaç Dostu
|
Haydi hayırlısı...Bu iş masterla başlar, doktora, Yrd.doç.,Prof.luğa kadar gider. Tez konusunu "Türkiye'de ekoköy kurulmasında karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri" seçerseniz bizim için çok iyi olur ![]() Ekoköyün realize edilmesi işinde gerek Dünyada gerek Türkiyede alınmış mesafeler var, bence sıfırdan başlamak yerine alınmış mesafeler üzerinde işlem yapmak daha mantıklı. Örneğin kooperatifçilik... Gerek İmece evi gerek güneş köy bu aşamada... Şimdi kooperatifçiliğe ulaşmak için bizim oturup 2-3 yıl üzerinde konuşmamıza gerek yok derim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Ağaçsever
|
Selam arkadaşlar, Az sonra dersim var. Öğleden sonra ya da yarın daha ayrıntılı yazacam. Tohum toplarının durumu, mantar, bal, permakültür vs.. hakkında söylenecek çok şey var yapılacak daha da çok şey var (ve fakat ne yazık ki hepsi için zaman yok ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#118 |
Ağaç Dostu
|
Selam herkese! Bu arada, Nevsun ile birlikte kökleyip aşırdığımız çilekleri saksıya dikmiş durumdayım. Orada dışarıda yaşadıklarına göre burada da balkona açık havaya koyayı dedim. Aşağıda, resimde gözüktüğü gibidirler efendim (herkese selamları var! ![]() Belki faydası olur diye dün gidip Bauhouse'dan perlit vs de aldım. İşallah tutarlar diyorum, başka bir şey demiyorum!! ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#119 |
Ağaç Dostu
|
Ceyhan, her ne kadar "kural yok" dese de ilk kuralı koymuş ve e-posta ile herkese duyurmuş ![]() "Her kim ki, kardeş bitkiler bahçesinden, izinli veya izinsiz bir bitki söke, yerine tez zamanda bahçeye 7 bitki dike" |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
Ağaç Dostu
|
Bunlar iki kökten fazla değil mi yoksa yanlış mı görüyorum. Haa şimdi anladım neden "bu benim torbam, karışmasın" deyip durduğunu ![]() Ben de aynı kararla pencere dışına aldım çilekleri. Nasılsa kendi toprakları ile getirmiştik. Orada da dışarda olduklarına göre bir sakıncası olmasa gerek. Evlerini aratmayalım değil mi ya. Perliti biraz fazla mı kaçırmışsın ne? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
tohum fide |
|
|