Ağaçsever
Giriş Tarihi: 22-10-2008
Şehir: Ankara
Mesajlar: 51
|
Tekrar merhaba,
Kardeş Bitkiler bahçesi planlamasıyla ilgili durum ve ihtiyaçlarımız:
* Her şeyden önemlisi işgücünün devamlılığını sağlayabilmek. Dediğim gibi ben haftada iki gün birer ekip gidilmesine razıyım (geri kalan günlerde sulamayı Mehmet dayının halledebileceğini sanıyorum). Ama Ali İhsan kalacak ev imkanı bulursak her gün bahçede birilerinin bulunabileceğini söylüyor. Tabi iyi bir eşgüdüm sağlamamamız da gerekecek. Bu arada ben sadece Pazar günleri gelebileceğim.
* Şubat ortasında/sonunda bahçede bir hazırlık yapmamız gerek. Sulama kanallarının (karıkların) açılması ve sıraların birbirinden ayıracak olan ıspanakların ekilmesi gerek. Belki hayvan gübresi uygulaması da yapılacak. Tam iş planını Şubat'ın ilk haftası (muhtemelen 7 Şubat Pazar günü Yeşilöz'e gittiğimizde) Mehmet dayıyla beraber belirleyebiliriz.
Elimizdeki tohumlar
(Güneşköy'ün, İmeceevi'nin ve gruptaki arkadaşların katkılarıyla):
Ispanak, roka, kavun, maydanoz, kıvırcık, tere, marul, bakla, yemeklik bal kabak, bal kabak, mısır, kışlık karpuz, mürdümük, macar fiğ, fesleğen, ayçekirdeği, maş fasülyesi, frenk maydanozu, mercanköşk, ısırgan, aynısafa.
Az miktarda olup artırmamız gerekenler:
Dereotu,şalgam, dolma kabak, pırasa, kırmızı havuç, sarı havuç, lahana, kırmızı lahana, karaca soğan, pazı, bamya.
İhtiyacımız olan tohumlar:
Çabuk çimlenen hardal tohumu, Karabuğday, Erkenci ıspanak, Patlıcan, Yerli domates, Biber çeşitleri, Kuzukulağı, Kuşkonmaz, Kişniş, Turp, Fındık turbu, Acur, Brokoli, Brükel lahanası, Kereviz, Fasülye, Bezelye, Sakız kabak
İhtiyaç duyduğumuz tohumları temin etmemize yardımcı olursanız seviniriz. Hemen sonrasında bahçe ekim planlamasını yapmak istiyoruz (o aşamada da forum üyelerine danışacağımız şeyler olacak).
Sevgiler,
ceyhan
|