View Single Post
Eski 23-01-2009, 10:23   #135
CeyhanT
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 22-10-2008
Merhaba Dostlar,

Geçen Pazar (18 Ocak) toplandık. Şeylerin Öyküsü (The Story of Stuff) adlı kısa filmi seyrettik, kahvaltı yaptık, permakültürden bahsettik, bir ekoköyde birlikte yaşamakla ilgili çok çeşitli konuları konuştuk. Sonra da Kardeş Bitkiler bahçesini nasıl yürüteceğimizi konuştuk.

Genel fikir bir ekoköy oluşturma düşüncesini Kardeş Bitkiler bahçesi çalışmalarından ayrı tutmak yönünde. Bahçeye gelip çalışmak ve destek vermek isteyenlerin büyük çoğunluğunun en azından kısa vadede bir ekoköy planı yok. Ben (aile olarak biz) ve birkaç arkadaşımızın bu tür planları var, ama bu konuda işlerin spontan gelişmesi yönünde görüş birliği var. Yani çalışmaların birebir görüşme ve yazışmalarla ilerlemesini tercih ediyoruz. Tabi ki ilgilenen herkes bu iletişim ve eylem ağına katılabilir. Baharda ve yazın daha fazla görüşme fırsatımız olacağını umuyorum.

Konu açılmışken, Denizakvaryumu'nun daha önce ilettiği "Kardeş Köy" projesinin tartışılması için de uygun bir platform oluşturulması bence çok iyi olur. Daha önceden de belirttiğim gibi yöntem konusunda biz farklı düşünüyor olsak da, herkesin bu öneriyi güzel bulduğunu ve olumlu karşıladığını sanıyorum. Akvaryum kardeş; çağrı metnini Agaçlar.net forum'da başlatmış olduğun "Ekoköyler/Permakültür" konusunun altında yinelemeye ne dersin? (Ayrıca Ekokoy yahoo grup (ekokoy@yahoogroups.com) bu tür tarışmaların yoğun olarak yapıldığı bir yer).

Bahçe konusuna dönersek, durumu söyle özetleyebilirim:

- Elimizde epey tohum var, ancak çabuk çimlenen hardal tohumu, karabuğday, erkenci ıspanak başta olmak üzere bazı ihtiyaçlarımız sürüyor.

- Ben hedef olarak haftada iki gün birer ekibin bahçeye gidebilmesini öngörmüştüm. Ancak Ali İhsan daha iddialı; kalacak yerlerimiz de var, rotasyonla her gün birilerinin bahçede olmasını sağlayabiliriz diyor. Tabi bu benim için muhteşem bir düş. Sonuçta grup üyelerinin çabası ve katkısı belirleyici olacak.

Bahçe planlamasıyla ilgili diğer ayrıntıları birazdan ayrıca yazacağım.

Sevgiler

CeyhanT Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön