![]() |
|
![]() |
#1 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 22-10-2008
|
kardesbitkiler.blogspot.com
Merhaba! Adim Ceyhan. Bir suredir agaclar.net'i ve buradaki forumlari takip ediyordum, bugun de uye oldum. Ben ve bir grup arkadasim bir suredir ekolojik tarimla ilgiliyiz ve Ankara cevresinde bir ekolojik yerlesim olusturup orada yasama hedefini paylasiyoruz. Ankara Guneskoy'deki oraganik tarim prejesinde deneyimlerimiz var. Simdi de Gudul ilcesine bagli Yesiloz kasabasinin muhtarinin bahcesinde "Kardes Bitkiler" (companion planting) sistemiyle ekolojik sebze yetistirmeyi deneyecegiz. Asil isimiz baharda baslayacak ama simdiden "tohum toplari" yontemiyle denemelerimize basladik. Bkz. www.kardesbitkiler.blogspot.com Hicbir ticari amaci olmayan, zaman buldukca bahceye gidip calisan amator bir grubuz. Bizimle birlikte calismaktan keyif alacak arkadaslari her zaman aramiza bekliyoruz. Kardes bitkiler bahcesi icin hedeflerimizden bir tanesi, ticari olmayan, yerel (koyluk) sebze cesitleri yetistirmek. Onumuzdeki yillarda bu tur tohumlarin takasina olanak verecek bir tohum kutuphanesi olusturmayi da dusunuyoruz. Su asamada iki konuda destege-yardima ihtiyacimiz var. 1) Kardes bitkiler bahcesinde kullanabilecegimiz koyluk tohumlar (ilkbaharda ekmek uzere). Elinde paylasabilecegi tohum olan ya da kolayca bulabilecek olan arkadaslar bize ulastirabilirler mi? Hemen her tur sebze tohumu olabilir cunku Kirmir cayinin kenarindaki arazinin mikroiklimi oldukca iliman. 2) Kardes bitkiler bahcesinin yani sira, bir "Yerel meyve agaclari ve calilari bahcesi" olusturacagiz. Oncelikle Anadolu cografyasina yabanci olmayan turlere yer verecegiz. Bu turlerin Kirmir havzasindaki gelisim ve hasat potansiyellerini gormek ve bu bilgileri Web sitemizde paylasmak istiyoruz. Ornegin: Gilaboru Bogurtlen Ahududu Kapari Kusburnu-gul Kestane Keçiboynuzu Karadut Bektasi uzumu-frenk uzumu Musmula Yenidunya Kizilcik Kocayemis Igde Yabanmersini- likapa Trabzonhurmasi Elinde bu agac ya da calilarin fidanlari ya da tohumlari olan arkadaslar arasindan bu projeye hibe etmek isteyen arkadaslar olursa cok seviniriz (kargo ile gondermek gerekirse masraflari biz karsilariz) Iletisim bilgilerim: ctemurcu@gmail.com 0533 2119108 Sevgiler, ceyhan |
![]() |
![]() ![]() |
Etiketler |
tohum fide |
|
|