![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-02-2008
|
Ahmetbeyde de sanayi var. Daha öncede belirttiğim gibi sorun SALT sanayıcinin DEĞİL, yurdum insanının bilinç seviyesi. Bu gün bir belgesel kanalında Avustralyanın insansız bir bölgesinde balık yakalayan kişinin metre ile balığı ölçmesi ve 55 cm den büyük olduğu için alıkoyması. Balığı yakalayan kişiye en yakın ikinci insan herhalde en az 100 km idi. Ama konu kendine ve kurallara saygı olunca iş güzel oluyor. Neyse biz gurup olarak sadece bu sitede değil de galiba guruplar halinde yavaş yavaş yollara düşüp kahve kahve gezmesi gereken insanlarız diye düşünüyorum. Sevgiyle kalın |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-04-2007
|
Alıntı:
Sn Ensar Yapılması gerekeni çok güzel özetlemişsiniz. Bu gerçekten de bir bilinçlenme işi. Ancak devlet sanayiciye bu konuda çeşitli şekillerde yardımcı olabilir. İl çevre Müdürlükleri de daha etkin hale getirilebilir. Olay sadece denetim yapmak değildir. En iyiyi en doğruyu bulmaktır aynı zamanda. Ve insanları bilinçlendirmektir. |
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
İğneyi kendimize, çuvaldızı başkasına batıralım. Nehirlerimiz, göllerimiz ve diğer su kaynaklarımız kirleniyor ve yer altı sularımız tükenme seviyesine geliyorsa büyükten küçüğe bunda hepimizin günahı ve suçu var. Ergene'nin kaynaklarında-sonuna kadar olan bölümde ki yerleşim birimlerinde hangi Belediye-Belde ya da köyde arıtma sistemi var acaba? Olanlar da çalıştırıyor Mu? Hangimiz evimizdeki kızartma yağını, otomobilimizden ya da motorumuzdan çıkan motor yağını gerektiği gibi imha ediyoruz. Maallesef bilinç seviyemiz bir hayli düşük. |
|
|
|
|
![]() |
|
|