Konu: Ergene Nehri
View Single Post
Eski 16-01-2010, 19:18   #35
ensar
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-02-2008
Şehir: Tekirdağ
Mesajlar: 533
Sevgili Malina,

Benim de taraf olduğum bir tartışmayı, iğneyi önce kendime sonrada çuvaldızı karşımdakilere batırma felsefesi ile objektif bir sekilde aktarmaya çalışayım.

Konu IMP ( İstanbul Metropolitan Planlama ) nın yapmıış olduğu TRAKYA KALKINMA BOLOLGESİ 1/100.000 lik imar planına yapılan itirazların değerlendirilmesi ve buna guna göre 1/25.000 lik planların yapılması.

Amaç
- Tüm Trakya yı tarım , hayvancılıkla ve tarıma dayalı sanayii ile ekonomik yasamını sürürebilir bir konuma getirmek.

-Trakyadaki mevcut sanayiyi belli sürelerin sonunda Trakya dışına çıkarmak.

Bu iki hedef doğrultusunda IMP nin önerisi

Trakyada Taımsal Organiza Bölgeleri kurarak burada sebze meyve yetiştirmeyi, hayvancılık ve süt işleme tesislerini kurmak ve tarımsal ürünlere dayalı endüstrileri geliştirmek.

Mevcut sanayi tesislerinin yeni yatırım yapmalarını zorlaştırarak zaman içinde endüstriyel kirliliği ortadan kaldırmak.

Plan hedeflerinde 10 yıl sonra TRAKYA NUFUSUNUN BUGÜNKÜ 2.200.000 DEN 4.500.000 Sayısına ulaşacağıda vurgulanıyordu.

Bana göre göstermelik hiçbir şekilde sonuç alınamıyacak olan bir planlama.

NEDEN Mİ ?

Trakyada toplam mera alanı son 10 yılda yapılan usülsüz paylaşımlarla yarı yarıya azalmış durumda ve mevcut hayvancılık politikalarında ki batılı dayatmalarla ( Desteklerin kaldırılması ) bir daha duzelmemek , canlanmamak uzre bitmiştir. Siz et ve süt verim ortalamaları bu kadar düşük hayvanlarla bu işi yakalayamazsınız.

Çoban bu ülkede hakaret kelimesi diye yorumlanır durumda kimse kızını çobana vrmez. Mera yok sağlıklı hayvan yetiştiremezsiniz. Yediğimiz yoğurtların vede hazır dondurmaların için deki süt miktarından IMP uzmanlarının haberi yok süte dayalı endüstriden bahsediliyor. İnanmıyacaksınız ama Trakyada Amerikadaki Arjantin ve Avustrlayada ki gibi hayvan çiftlikleri neden olmasın diye sordular.

Tarıma dayalı endüstri deyince benim bildiğim Trakyada Buğday ve Ayçiçeği ile Çeltik tarımı başta geliyor. Bu tarım ürünlerinden hangi sanayiyi beslemeyi düşünürsünüz ? İletişiğm teknolojisini mi ? Makine üretimini mi ? Tabi ki Un ve Yağ endüstrisi. Ama bu gün Trakyada ki kurulu olan bu tür tesislerin yarısı HİÇ ÇALIŞMIYOR çalışanlarında hiçbiri TAM KAPASİTE İLE Çalışmıyor.

Neyse bana göre birilerine hoş görünülmeye çalışılıyor gibi geldi bana.

Trakya nufusu R.T.E nin istekleri gerçekleşip herkes üç çocuk yapsa bile 10 yılda ikiye katlamaz. Zatende bu konuda kimse R.T.E yi dinlemiyor.

TRAKYAYA birileri gelecek herhaldeki 10 yıl somraki nufus 4.500.000 olarak hesaplanmış. Bu nufus Ekonomik yasamını tarım ve hayvancılıkla sürdürecek. GÜLSEM Mİ ? AĞLASAM MI ? bilemedim.

Amerika da ya da herhangi bir gelişmiş ülkede Sanayi tesislerini yemyesil alanların ortasında görmeniz hiç şaşırılack bir şey değildir. Hele hele bu konudaki en uç örnek Japon FANUC firmasının Milli Park sınırları içindeki tesisi çok ğüzel örnektir.

Ver max %5 imar izni bak bakalım hangi sanayici geriye kalan %95 alanı gözü gibi koruyor mu ? Korumuyor mu ?

Populist ne imama ne hahama yaranır bir plan vesselem.

Evet ben küçük sanayiciyim. Tüm yaşamım boyunca güzel şeyler yapmaya çalıştım. Doğanın ortasında SANAYİ, TARIM,HAYVANCILIK üçlemesini birlikte yapmaya çalıştım. Doğaya ne kadar zararım veya faydam olduğu konusunda bir şey söylemem yanlış olur ama dünkü toplantıda gördüm ki ben bu işi becerememişim.

Sanayici şapkamla konuştum, benim yetiştirdiklerimin yarısını yetiştirmiyenler kızdı. Doğasever şapkamla konuştum sanayici arkadaşlar kızdı. Mühendis kimliğimle konustuğumda ise IMP uzmanları kızdı.

Ama söz verdim İMP elemanlarına kendi sebzelerimden ve yumurtalarımdan götürüp ofislerinde dilim döndüğünce tarım ve sanayi nin nasıl et ve tırnak olduğunu sorunun sektörler değil kişiler olduğunu anlatacağım.

Sevgiyle kalın


Düzenleyen ensar : 16-01-2010 saat 20:38
ensar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön