![]() |
|
![]() |
#11 | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
|
Alıntı:
Çıkar... 1_ üzümde kullanılmaması gerekenlerde kullanılmıştır. ( Adam 400 lt. tarala elma ilaç yapmıştır, 200 lt sini bağa atmıştır, ya da bunu bağda da etkili olduğunu duymuştur) 2_ Fungisitler ve insektisitler _ bakanlığın ve ilçe tarımın tavsiyeleri ile_ dönüşümlü kullanılanılmıştır. Amaç zararlı bağışıklık geliştirmesin diye... Şimdi bir örnek oluşturalım: İlce tarım bana _ ki bakanlık desteklidir_ 9 çeşit fungisit önerir ve ''bunları dönüşümlü kullanacaksın'' der... bir sezonda. Ben ''A'' fugusiti kullanırım. Etkisini alamazsam... ''B'' fungisiti kullarım. _ (fungisitlerin geneli ucuzdur ve kullanım kolaylığı vardır) ''C'' fungusiti tam etkiyi almak ve işi garantilemek için kullanırım... Yani ben bir sezonda 3 fungisit kullanmışım demektir. Aynı sezonda 3 insektisit _ ki daha fazladır_ kullandığımı düşünelim... (Diyelim ki 10 ton üzüm çıkardım...) Şimdi, yandaki komşum Memet ağa da benden farklı ''D'' ''E'' ''F''_ ki öyle olmalı ve genelde öyledir_ 3 fungisit kullandı, diyelim... (10 ton üzüm çıkarı) Onun yanındaki komşu Ahmet ağa da ''G'' ''H'' ''I'' fungisitleri kullandı... (10 ton da o çıkardı) (Bağda izin verilen fungisit sayısı 9 ile sınırlı olmasaydı örnekleri çoğaltırdım) Ve 30 ton üzüm kurutuldu, tüçcara gitti satıldı... Tüçcar bunları bir araya getirir ve karıştırır_ paçal yapar... Çünkü üzüm aynı yöreden olsa da biraz farklıdır. ( eğer fiyatların yükselmesini beklerse kuru üzüme kurtlanmasın diye birşeyler de katabilir) (Bu arada üzümü kurutmak için potasa denilen ve zeytin yağı ile karıştırılmış suya en az on defa daldırılıp çıkarılmıştır. Bunun içindeki kimyasallarda da sınır vardır) Ve bu 30 ton karışımdan 1 kg. numune aldınız hassas terazide ölçtünüz... Kullanımına izin verilen 9 fungisiti bulursunuz... Ama ben garanti ediyorum daha fazlanın bulunacağına: Kim bilir, GP olmasaydı bunları yazıyor belki de biliyor olmayacaktık... Kim bilir? (Unutulmasın burada kullanılan iğnedir ve onun acısıdır) ![]() Sizlere sevgiler ve saygılar... |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
![]() |
![]() ![]() |
|
|