agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Doğa, Çevre, Ekoloji, Gıda Hukuk ve Politikaları
(https)

Beğeni Düzeni48Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 07-04-2012, 17:28   #1
Ağaç Dostu

malina-x's Avatar

Giriş Tarihi: 04-07-2004
Galeri: 23
Konu baştan beri aynı konu, başlık değişti, bu konudan en az 4,5 adet farklı konu çıkar herhalde.

Birbirinden farklı iddiaları peş peşe yazarak greenpeace hakkında karşı propaganda yapıldığı yüzünden karıştım.

Alıntı:
Greenpeace tüm teknolojik gelişmelerin karşısında
Merak ediyorum acaba çevre ile uyumlu sistemlerin, uygulamaların da karşısında durmuş mu? elektrikli otomobiller, yenilenebilir enerji kaynaklarının karşısında durmuş mu? Güneş, rüzgar enerjilerine karşılar mı?

Alıntı:
ürün ve hizmet maliyetlerini arttırma dışında hiç bir çözüm getirmeyen bir organizasyon.
Çözüm bulmak onların işi mi? Sistemle ilgili herhangi bir eleştiri yapsanız, çözmek sizin işiniz mi olur? Ürün maliyetlerin artması mı önemli çevre ve insan sağlığı mı? İnsanın sağlığının maliyeti nedir?

Alıntı:
"KYOTO protokolüne İMZA kampanyası"
Bu konu forumda konuşuldu galiba yoksa da açıp oradan devam edelim.

Alıntı:
Özet olarak Moore diyor ki; "çevresel hareket bilim ve mantığı bırakıp duygu ve sansasyonla hareket etmektedir."
Konu çevre, insan sağlığı olunca duygusal olmamak mümkün mü?

Bilim ve mantığı bırakıyorlar eleştirisine katılmam mümkün değil, çünkü bunları bıraktığınızda ne ile hareket edeceksiniz? Bilimi belirli bir yöne doğru kullanıyorlar.

Alıntı:
Bu örgüt içerisinde çok sayıda iyi niyetli ve gönüllü kişiler olduğu kadar örgüt merkezi politikalarının çok daha planlı ve "finanse edilen" (!) yolları izlediği kanaatini taşıyorum.
Finansmanından neden rahatsızlık duyuyoruz?

Bu kadar savundum madem gidip helalinden 5 tl bağış yaparak katkıda bulunayım.

malina-x Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-04-2012, 18:42   #2
Ağaç Dostu

MeTePe's Avatar

Giriş Tarihi: 08-03-2012
Bu nedir şimdi tam anlayamadım? Eleştiri mi, yoksa agresif Greenpeace avukatlığı mı?

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi uzaytek Mesajı Göster
Merak ediyorum acaba çevre ile uyumlu sistemlerin, uygulamaların da karşısında durmuş mu? elektrikli otomobiller, yenilenebilir enerji kaynaklarının karşısında durmuş mu? Güneş, rüzgar enerjilerine karşılar mı?
Bunu henüz bilmiyoruz. Bu teknolojiler henüz yaygın kullanımda değil. Aslında güneş enerjisinin karşısında dursalar fena olmaz. Güneş enerji panellerinin üretiminde kullanılan kimyasalları biliyor musunuz?

Alıntı:
Çözüm bulmak onların işi mi? Sistemle ilgili herhangi bir eleştiri yapsanız, çözmek sizin işiniz mi olur? Ürün maliyetlerin artması mı önemli çevre ve insan sağlığı mı? İnsanın sağlığının maliyeti nedir?
Her çözüme karşı çıkmak çözüm değil, çözümsüzlük üretir. Ayrıca ürün maliyetlerinin artması elbette önemlidir. Çevre ve insan sağlığıyla doğrudan ilişkilidir. Tüm parasını maliyetleri karşılamak için harcayan bir sanayi kuruluşu çevreyi düşünemez. Eğer maliyetleri düşük olursa kaynaklarının bir kısmını çevresel tedbirler için harcayabilir.

İnsan sağlığının elbette bir maliyeti vardır. Eğer maliyet çok yüksek olursa insanlar ölürler. Elektrikle ısınmak dururken sobayla ısınmak zorunda kalırsanız zehirlenme veya yangın nedeniyle ölme olasılığınız yüzlerce kat artar. Rüzgardan ürettiğiniz elektrik insanların kullanamayacağı kadar pahalıysa insanlar soba yakarlar.
Bu temel seviyede bir mantıksal süreçtir. Derin düşünmeye gerek yok.

Alıntı:
Konu çevre, insan sağlığı olunca duygusal olmamak mümkün mü?
Mümkün!
Her ikisi de bilimsel disiplindir. Duygusal olmadan, bilimsel yöntemlerle gerçeklere ulaşmaya çalışılarak yapılabilir. Duygular her zaman yanılmaya ve yanıltılmaya müsaittir.

Alıntı:
Bilim ve mantığı bırakıyorlar eleştirisine katılmam mümkün değil, çünkü bunları bıraktığınızda ne ile hareket edeceksiniz? Bilimi belirli bir yöne doğru kullanıyorlar.
Bunu söyleyen Greenpeace'i kuran kişi... Neden öyle dediğini kendisine sorarsınız. Kendisi hala koyu bir çevrecidir ve başka bir çevre kuruluşunun da başındadır.

Alıntı:
Finansmanından neden rahatsızlık duyuyoruz?
Galiba ne dediğimi anlamamışsınız... veya anlamazdan gelmeyi tercih ediyorsunuz. Önemli olan finansman değil, finansmanın nereden ve ne amaçla geldiği.

Greenpeace iddiasına göre tüm parasal kaynakları dünya genelindeki 2,5 milyon civarındaki destekçilerinden geliyor. 2,5 milyon kişinin 5TL yardımlarıyla dünya çapında kampanyaların yürütülmesini doğrusu benim pek aklım yatmıyor. Doğrudan bir suçlama yapmıyorum ama sadece Türkiye'de yürütülmüş olan Kyoto kampanyası bile bir organizasyon için milyonlarca dolarlık kampanyadır.

Konu çervecilikten açılmışken, 5TL bağışta bulunarak insanın kendini çevreci zannedip günahlarından arınacağını düşünmüyorum. Yaşadığımız çevrede, evimizde, işimizde daha az elektrik, daha az su, daha az gaz kullanarak, çöplerimizi birbirine karıştırarak değil de, cam, metal, kağıt ayırarak, kullandığımız kağıtların bile kenar, köşesi, arka yüzünü müsvette için kullanarak, olabildiğince az israf yaparak yaşayan kişiler zaten en iyi çevrecilerdir.

Yaşadığı şehrin yanından geçen çayı, dereyi kanalizasyonlarla, atıklarla, plastik poşetlerle çöplüğe çeviren ama bir baraj yapımı söz konusu olduğunda en büyük çevreci haline gelen kişiler samimiyetsizdir, çevreci değildir.

MeTePe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:54.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025