agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Doğa, Çevre, Ekoloji, Gıda Hukuk ve Politikaları
(https)

Beğeni Düzeni119Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 29-04-2011, 21:54   #1
Ağaç Dostu

Yaylacı's Avatar

Giriş Tarihi: 02-09-2007
Galeri: 8
İstanbul'a ikinci kanal projesi yapım ve imalat konusunda çılgınlık değil fakat doğal denge bakımından çılgınlık, hem de büyük çılgınlık. Konusunda uzman olan "memet" arkadaşımız denizlerdeki doğal dengeyi elinden geldiğince anlatmıştı. Biliyorsunuz İstanbul boğazında iki türlü akıntı var, biri Karadenizden Marmaraya üst akıntı, diğeri Marmaradan Karadenize alt akıntı. İki deniz arasındaki bu akıntı alışverişi orada o bölgede kendine has bir doğal denge oluşturmuş, balık ve diğer deniz canlılarının çeşitliliğini sağlamıştır. Deniz canlılarının çeşitliliği karasal canlı türlerinin çeşitliliğini ve özelliğini sağlamıştır. Şimdi biz ikinci bir kanalla ( sadece Karadenizden Marmaraya ) yapay bir üst akıntı oluşturacağız. Acaba kanal bittikten sonra artık hamsi yiyebilecekmiyiz, diğer balık türlerini görebilecekmiyiz, buna bağlı olarak Marmara bölgesinin karasal çeşitliliğini görebilecekmiyiz, denizlerden gelen nem oranı ve buna bağlı olarak ılıman iklimi bulabilecekmiyiz, aynı zamanda biz su kanalı açmamış olacağız rüzgar tüneli de açmış olacağız. Memet hocamızın dediği gibi Karadenize ikinci bir musluk takmakla tatlı su getiren nehirler, dereler, ırmaklar tuzluluk dengesini sağlayabilecek mi? Ya Karadeniz Ege ve Akdeniz gibi daha tuzlu hale gelirse ne olacak, bana göre Karadeniz ve Marmara çevresindeki iklimi de etkileyeceğiz. Arkadaşların yazılarında söz ettikleri gibi bu ikinci kanalın İstanbul'a daha doğrusu Türkiye'ye getirisi nedir, ne fayda sağlayacak? Kanaldan çıkarılacak olan toprak ve molozlar nereye aktarılacak, nerde yığınlanacak( teklif etmek lazım çok mükemmel bir yapay dağ yapılarak ağaçlandırılırsa işte size proje)? Bekleyip göreceğiz, konulara bu bakımdan yaklaşmak daha iyi sanırım, siyaseti bulaştırmadan mantıklı düşünmek lazım.

Yaylacı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-04-2011, 00:24   #2
Ağaç Dostu

gossip's Avatar

Giriş Tarihi: 19-12-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Yaylacı Mesajı Göster

Konusunda uzman olan "memet" arkadaşımız denizlerdeki doğal dengeyi elinden geldiğince anlatmıştı.
yazılanları dikkatli okumak gerekir Memet bey uzman değil, uzman görüşünü aktaran kişi

Alıntı:

Kanaldan çıkarılacak olan toprak ve molozlar nereye aktarılacak, nerde yığınlanacak( teklif etmek lazım çok mükemmel bir yapay dağ yapılarak ağaçlandırılırsa işte size proje)?

Proje istiyorsan İzmir'in Yamanlar dağı ben kendimi bildim bileli çıplak. Orayı ağaçlandıralım.

Alıntı:
Bekleyip göreceğiz, konulara bu bakımdan yaklaşmak daha iyi sanırım, siyaseti bulaştırmadan mantıklı düşünmek lazım.
projeyi siyasi malzeme olarak sunarsan siyasi açıdan bakarız

gossip Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-04-2011, 22:59   #3
Ağaç Dostu

Yaylacı's Avatar

Giriş Tarihi: 02-09-2007
Galeri: 8
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gossip Mesajı Göster
yazılanları dikkatli okumak gerekir Memet bey uzman değil, uzman görüşünü aktaran kişi

Proje istiyorsan İzmir'in Yamanlar dağı ben kendimi bildim bileli çıplak. Orayı ağaçlandıralım.

projeyi siyasi malzeme olarak sunarsan siyasi açıdan bakarız
Türkiye için, bu vatan için yapılan tüm güzellikleri desteklerim, siyasi parti gözetmeden kim ülke yararına çalışıyorsa ondan yanayım. Ben parti marti anlamam, tüm siyasi partilerin yapmış olduğu seçim çalışmalarına da karşıyım, trilyonlar seçim uğruna sokaklara saçılıyor, ne için kim için kimler için. Seçim çalışmalarının böylesini ancak Türkiyede görürsünüz, bir oy almak için binlerce takla atan insanları ancak Türkiyede görürsünüz, insanlar için çalışmayıp kendi ideolojilerini sürdürmek, siyasi görüşlerinin devamını sağlamak için elinden gelen çabayı sarfeden insanları ancak Türkiyede görürsünüz. Seçim var diye insanları oy uğruna kandıranları da Türkiyede görürsünüz. Bu güzel sitede siyasi düşünceleri savunmak, anmak ve eleştirmek hoş birşey değil, bu site doğa severlerin sitesi, bu tür polemiklerden uzak durmak gerekir.Ayrıca "çılgın proje" denilen kanal projesine de karşıyım, ağaçlandırma yapılacaksa sadece İzmirin dağları değil, doğuda yer alan bir çok dağ çırılçıplak, onlarıda düşünmek lazım. Ben kanal yapılacaksa ordan çıkarılan hafriyatın nasıl değerlendirileceğini düşünerek yapay dağ ve ağaçlandırılmasından söz etmek istemiştim, yoksa projeyi desteklediğimden değil, yanlış anlaşılmasın. Memet bey yazının alıntı olduğundan söz etmediği için ve kendisinin açıkça hangi mesleğe sahip olduğunu bilmediğim için kendisini deniz bilimleri uzmanı olduğunu sanmıştım, özür dilerim. Ben bir Fizikçiyim, doğaya karşı aşırı ilgim var, çevre kirliliği, doğal ortamların yok oluşu beni derinden üzer. Saygılarımla...

Yaylacı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:13.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025