Profilinde tarihçi yazan birinin Cumhuriyet' in kazanımlarını yerinde oturmak olarak görmesi olsa olsa inkarcılık olur. Üstünde oturduğunuz koltuk Cumhuriyet kazanımlarının size sunduğu en büyük olanaktır. Kıymetini bilin ve çarpıtmadan sulandırmadan gelecek kuşaklara devrini sağlayın. Eğer bugün gelinen noktadan şikayetiniz varsa geri dönüp 60 yıldan beri bu memleketi hangi zihniyetin buraya taşıdığını eleştiriniz.
İlk mesajımda da belirtmiştim. Gelin bu tartışmaları 12 Hazirandan sonra yapalım. Nasıl olsa 2023' e kadar bolca vakit var. Bu memleket için yapılan her olumlu işe ve olumlu yatırıma olsa olsa teşekkür ederiz. Gerçi teşekkür etmeye bile gerek yok, çünki yönetime talip olanların asli görevi bu ülkenin çıkarlarını korumak ve kendisine bırakılan mirası bir sonraki kuşağa daha ileriye götürülmüş olarak devretmektir.
Üzerinde yaşadığımız doğa ellerinizde bulunan tapulara göre sizin mülkiyetinizde gözükse bile bizden bir kaç kuşak sonraki torunlarımızın emanetidir. Canınızın istediği gibi har vurup harman savuramazsınız. Geçmişe bakarken bir tek şeker fabrikalarının yurt sathına nasıl yayılmış olarak yatırım yapıldığına bakarsanız, ülke kaynaklarının hakça bölüşümü ve kaynakların israf edilmeden nasıl kullanıldığını görürsünüz. Ama size kimse sormuyor, Amerikan Cargill firması ile ortak olarak bu ülkedeki şeker sektörünü batırdınız diye. Türk köylüsü şeker pancarı üretemiyor, istihdam yaratamıyor, mevcut şeker fabrikaları kapanıyor. Ne için? Amerikan Cargill Türkiye' yi daha iyi sömürsün diye.
Hayat sadece Istanbul ve yakın çevresinde dönmüyor. Anadolu elden gidiyor farkında mısınız? Ama ne gam! bazı zihniyetler geçmişte de mandacılık için mücadele etmişti. Manda zihniyeti ile yaşamak ağırınıza gitmiyorsa hiç bir şey demiyorum. Gelin Kanal' a alkış tutalım. Panama' nında kanalı var. Ki bu kanal gemilerin Amerika gibi bir kıtanın etrafını dolaşmasını ortadan kaldırıyor ve alternatifi de yoktur. Yani hem bir mantığı var hem de geçilmesi zorunlu. Her halde Panama halkı refah ve kalkınmışlık olarak zirvededir. Bir bilen varsa Panama' daki gelir dağılımını bir anlatsa da öğrensek. Ya da kanalın yönetimi ve mülkiyeti kimin elindedir?
Ama size kızamıyorum da. Çünki insanlar layık oldukları şekilde yönetilirler.
|