agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bonsai > agaclar.net Bonsai Eğitimleri > Diğer İller Bonsai Atölye Çalışmaları
(https)

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 26-02-2010, 17:27   #91
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2008
Galeri: 106
Oh oh kafam karışmaya başladı, pikniğe mi gidiyoruz, bonsai çalışmasına mı ?

Sakın şimdi biri de ballı karides demesin. Akşamdan orda yatarım

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-02-2010, 17:32   #92
Moderatör

Güler's Avatar

Giriş Tarihi: 26-04-2007
Galeri: 103
Kulaklarıma su mu kaçtı ne? Pek de iyi duyamıyorum nedense.....

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-02-2010, 18:45   #93
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Ahh be güler abla gözüne çubuk batar kulağına su kaçar, ne olacak senin bu halin.

Neyse şaka bir yana allah korumuş, iyisin dimi bir proplem yok. Benden başka tabi

Vallah burayı kahveye çevirdik zılgıtı yemeden ben tüyüyorum.

Eski 26-02-2010, 19:25   #94
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 26-10-2009
[QUOTE=köknar;586531]1-köknar
2-tekin
3-Sebahattin Sargın
4-A.Şahin
5-sagdil
6-erdek
7-Lilium
8-zelish
9-kasap94
10-İSMAİL H.
11-Mehmet Ç.
12-reyem
13-Bonsaisan
14-Güler
15-aslihanalaca
16-amatör hobici

Haydi gayret yirmi kişiyi tamamlıyalım.
NotHanım şimdiden kek hazırlamaya başladı.

amatör hobici Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-02-2010, 19:53   #95
Ağaç Dostu

bonsaisan's Avatar

Giriş Tarihi: 25-10-2005
Galeri: 18
Saksıları getiricicem örnek değil çeşit şeklinde oluçak
Özel bonsai macun rafya konkav ve budakmakasıları gübreler gibi taşıması rahat olan tüm bonsai mazleme ve temel gereçleri getireye çalışaçağım.

Bu arada son sayı 16 gibi ama eşimde katılmayı düşünüyor.

Yani sayı artmaya başladı.

bonsaisan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-02-2010, 20:14   #96
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 10-03-2009
Galeri: 43
Listede olmayan yeni üye olmuş bir arkadaşım var o da gelecek. Ayrıca Tekin Bey ile birlikte gelecek olan arkadaşlar da var.

köknar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-02-2010, 09:54   #97
Ağaç Dostu

zelish's Avatar

Giriş Tarihi: 04-07-2008
Galeri: 39
Herkese kapımız açık, başımız üstüne.
Net olmamakla birlikte arkadaşım ikbal71 (agaclar net üyesi) de eşi ile katılacak.
Şu pastaları börekleri eşim Uğur duyarsa kesin oda gelir.

zelish Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-02-2010, 11:07   #98
Ağaç Dostu

bonsaisan's Avatar

Şimdi sizden bir ricam var İzmir' den malum geleceğim, Bandırma'ya girdiğimde kimi cep telefonu ile rahatsız edeyim de çalışma yapılaçak yere ait doğru adrese ulaşayım.

Bu konuda farklı şehirleren gelmekte olan üyeler için yere ait bir harita veya plana ihtiyaç var.

Eski 27-02-2010, 13:21   #99
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi zelish Mesajı Göster
Herkese kapımız açık, başımız üstüne.
Net olmamakla birlikte arkadaşım ikbal71 (agaclar net üyesi) de eşi ile katılacak.
Şu pastaları börekleri eşim Uğur duyarsa kesin oda gelir.
Buyursun gelsin sevgili zelish.

Eski 27-02-2010, 14:58   #100
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Sayın bonsaisan, izmir istikametinden sanırım balıkesir üzerinden bandırmaya gelicekseniz, şehrin içine girmeden çanakkale yolunu takip ediniz, Şehrin çıkışında sağda renault servisini göreceksiniz Kalın sarı çizgi ile işaretledim farenizi sarı çizginin sonuna getirin renault servisi yazısını göreceksiniz

http://www.wikimapia.org/#lat=40.340...&z=15&l=36&m=b
Başka bir yönden gelecekseniz adım adım anlatabilirim.

Eski 27-02-2010, 15:17   #101
Ağaç Dostu

cemo's Avatar

Giriş Tarihi: 28-04-2008
Galeri: 13
Arkadaşlar
Yarınki toplantınızın güzel geçmesini diliyorum.
Ehh aklımız da kalmadı sanmayın)

cemo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-02-2010, 19:00   #102
Ağaç Dostu

Sebahattin Sargın's Avatar

Giriş Tarihi: 16-12-2006
Galeri: 345
Bu arada şehir içi otobüslerden hangisi o tarafa gidiyordu Sevgili Köknar, İİBF'ne giden otobüsler seranın önünden geçiyormuydu?

Sevgiler

Sebahattin Sargın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-02-2010, 19:41   #103
Ağaç Dostu

Evet sevgili Sebahattin. Seranın hemen önündeki durakta ineceksin. Özel Hastaneden sonraki ilk durak olsa gerek.

Eski 27-02-2010, 19:48   #104
Ağaç Dostu

bonsaisan's Avatar

sera nereye denk geliyor renault servisinin yakıındamı?

Eski 27-02-2010, 19:57   #105
Ağaç Dostu

Sera ile renault servisi arasında bir cadde var sadece. Yanyanalar...

Eski 27-02-2010, 20:04   #106
Ağaç Dostu

kasap.94's Avatar

Giriş Tarihi: 21-09-2008
Galeri: 6
Arkadaşlar yarın simit ve peynir benden .başka isteği olan varmı?

kasap.94 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-02-2010, 20:05   #107
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Uydu haritasını yakınlaştırabilirsiniz, sarı çizginin bittiği üçken işaretlerin olduğu yer seranın olduğu yer (uydu haritası çekildiği zaman sera yokmuş) ilerisinde görünen bina reno servisidir.

Eski 27-02-2010, 21:02   #108
Ağaç Dostu

bonsaisan's Avatar

Ozaman doğru tahmin yaparak aşağıda ki haritayı sunuyorum sanırm doğru olmuştur...

Yanlış ise bildiriniz.

Saygılar.
dddaaadddaaa.jpg

Eski 27-02-2010, 21:07   #109
Moderatör

Güler's Avatar

Bence doğru, ben de buradan gideceğim.

Eski 27-02-2010, 21:22   #110
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Bence değil tam isabet

Eski 28-02-2010, 01:02   #111
Ağaç Dostu

Gülşen's Avatar

Giriş Tarihi: 30-04-2008
Galeri: 30
Orada bir toplanti var uzakta

Gitmesek de, gormesek de

Gonlumuz sizinle...

Aranizda olamasak da, buradan izliyoruz sizi arkadaslar. Cok sicak bir ortamda; egitici, verimli bir toplanti olacagindan eminim.

Bir bonsai toplantisina; bende denk gelirim belki Butun bonsai gonullusu arkadaslarima, iyi dersler diliyorum. Fotograflarinizi bekliyoruz...

Gülşen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-02-2010, 16:38   #112
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 10-04-2007
Toplantıdan ilk siteye dönen ben oldum sanırım. Geç te olsa katılmak güzeldi. Eğitici, güzel zaman geçirdim. Kendi adıma katılan herkese teşekkür ederim. Fotoğrafları akşama yükleyen arkadaşlar olacaktır mutlaka. Bu arada Tekin beyin kaya üstü olarak hazırladığı harika bir bonsai adayı arkadaşım ZyNL' e çıktı çekilişle.

A.Şahin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-02-2010, 17:07   #113
Moderatör

Güler's Avatar

Sevgili arkadaşlar!
Bugün Balıkesir gurubunun tertiplediği toplantıya katıldım. İlk defa katıldığım bir toplantıdaki izlenimlerimi eksiksiz nasıl anlatacağım diye kuşkuya düştüm.

Sevgili Köknar seni gönülden tebrik ederim. Bu kadar güzel ve başarılı bir organizasyon yapabileceğini düşünememiştim. Her şeyi en ince noktasına kadar düşünmüşsün, sağ ol.

Sevgili Bonsaisan ve zarif eşine, değerli arkadaşımız Tekin'e de çok teşekkür ederiz.
Hiç yorgunluk belirtileri göstermeden, bıkmadan anlattılar, öğrettiler, tatbikat yaptılar.

O kadar çok ve güzel şeyler öğrendik ki burada anlatmama imkân yok.
Ben bonsai konusundan ne kadar uzak durmaya çalışsam, eğer bir iki toplantıya daha da katılırsam eminim ki hızlı bir bonsai takipçisi olurum. Ahhh vakitsizlik.....sabırsızlık.....

Toplantı saat onu biraz geçe başladı. Köknar, katılan arkadaşlarımızın isimlerini not etmiş, kendisi biraz sonra yazacaktır.
Hem Bonsaisan hem de Tekin Bey harikalar yarattılar. Masa üstüne gelen bitkinin işin sonuna gelindiğinde aldığı şekli görmeliydiniz, inanılmayacak kadar güzeldi.

Her bitki bittiğinde alkışlamamak için kendimizi zor tuttuk ama nihayetinde dayanamadık.

Saat bire doğru kısa bir mola verdik. Soframızın zenginliğini anlatacak kelimeler bulamıyorum. Zeytinyağlı yaprak sarmasından tutun da neler vardı neler.
Maşınganın üzerinde mis gibi tereyağlı börek " benim de tadıma bakın" diyordu ama kek çeşitleri, tuzlu çeşitleri, simitler, peynirler, salatalar....
Devamlı çay ve nescafe, soğuk içeçek servisleri hiç durmadan devam etti.

Aradan sonra yeniden toplantıya devam edildi.
Tekin Bey'in hazırladığı şimşir bonsai kuraya konuldu. Çekiliş neticesinde bu güzel sanat eseri üyemiz Zynl (Zeynel Bey'e) çıktı.
Sevgili Zynl'in yüzünde hem mutluluk hem de biraz mahçubiyet gördür gibi oldum. Sanırım mahçubiyeti işlerinin yoğunluğundan sitemize sık sık giremeyişindendi.

Arkadaşların çalışmaları daha devam ediyordu ama saat dört olmuştu ve ben karanlıkta rahat araba kullanmadığımdan veda edip ayrılmak zorunda kaldım.

Uzaktan, yakından toplantımıza gelen bütün arkadaşlara ve serasını çalışmalarımız için açan Özüm Süs Bitkileri'nin sahibi sayın Osman Bey ve eşine de teşekkür ederim.

Eski 28-02-2010, 17:15   #114
agaclar.net

malina's Avatar

Giriş Tarihi: 03-04-2004
Galeri: 88
Güzel ve verimli bir eğitim çalışması daha yapmışsınız
Öğretenleri de, öğrenenleri de kutlarım...

Sevgili Köknar, organizasyon için teşekkürler

Fotoğraflar için:

Balıkesir Bonsai Atölye Çalışması (28 Şubat 2010)

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-02-2010, 18:56   #115
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 26-10-2009
Arkadaşlar bugün Arkadaşımız köknarın organize ettiği Bonzai çalışmalarına katıldık çok yararlı bilgiler aldık. Ufkumuz ve bilgimiz genişledi bize verdiği bilgiler için Bonsaisan ve Tekin'e ve organizasyon için Sevgili Köknara çok teşekkür ederiz. Benimle sırf vakit geçirmek için gelen eşimde öyle gaza geldiki eve gelir gelmez evdeki, bütün bitkileri bonzai yapmaya kalktı. Bu gidişle evde çanak çömlek kalmayacak.) Bu arada arkadaşlarımızla dostluğumuzu tazelemek fırsatı da yakaladık. Katılımlarından dolayı bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum..

Düzenleyen amatör hobici : 28-02-2010 saat 19:48
amatör hobici Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-02-2010, 19:08   #116
Ağaç Dostu

Şimdi girdim evden içeri, hemen bir koşu forumu açtım.
Sevgili Güler Hanım övgü dolu sözleriniz için, rahatsızlığınız rağmına bizi yalnız bırakmadığınız için ve mis gibi Kalanchoe için,
Sevgili Tekin Bey, sabaha karşı saat 03:00'de yanınızda onca malzemeyi, işlenmemiş bonsai adaylarınızı ve tanımaktan çok memnun olduğum arkadaşlarınızı alarak İstanbul' dan katıldığınız, bütün gün ayakta bizlere bonsaiyi öğretmek ve sevdirmek için didindiğiniz, bilgilendirdiğiniz, güler yüzünüz için,
Sevgili Bonsaisan, İzmirden sabaha karşı yola çıkıp zarif eşinizle birlikte bizleri şereflendirdiğiniz, bizlerle paylaştığınız değerli ve nadide bilgiler ve yapmış olduğunuz inanılmaz güzel pratik çalışmalar için,
Seralarını bizlere açan Osman Bey ve Melek Hanım’ a güler yüzleri, içtenlikleri ve konukseverlikleri için,
Toplantımıza gerek Bandırma' dan gerekse yakın / uzak il ve ilçelerden katılan arkadaşlarım Sevgili İsmail H., Fatoş Akan, aslihanalaca ve eşi Şafak, Mustafa Bey ( Tekin Bey' in damadı ), Adnan Sertel, Özlem Sertel, reyem ve arkadaşı Mehmet Bey, Bonsaisan' ın eşi sevgili Saliha Hanım, OSMAN45, Sebahattin Sargın, Lilium, Ümran Esen, sagdil, Amatör hobici ve sevgili eşi, Erdek ve misafiri, gulkurusu, A. Şahin, Zynl, Selçuk Kurt, kasap.94, ikbal.71 ve eşi, zelish,
Her birinize ayrı ayrı teşekkür ederim

Toplantımız önceden belirlendiği üzere saat 10:00’ da başladı. Tekin Bey ve Bonsaisan bonsai konusunda teorik bilgilendirmelerde bulunup bu eğitimi fidanlar üzerinde çalışmalar yapmak suretiyle pratiğe de döktüler ve böylece görerek, duyarak ve dokunarak öğrenmenin salt okuyarak öğrenmekten ne kadar farklı olduğunu hissettirdiler her birimize. Bonsaisan bonsai’ nin tarihçesi ve üzerine kurulu olduğu felsefe hakkında temel bilgiler verdi, bilmediğimiz onlarca şey öğrendik bugün sayelerinde.
Tekin Bey beraberinde getirdiği ve budamış olduğu limon servi ağacının çeliklerini her birimize dağıttı ve Bonsaisan ile birlikte dal dizilimi ile ilgili kuralları ve temel telleme kurallarını uygulamalı olarak gösterdi, her birimiz elimizdeki örnekler üzerinde budama, dal dizilimi sağlama ve telleme denemeleri yaptık. Velakin sonunda birkaç tanesi sevgili Tekin Bey’ in ellerinde bir orman çalışmasına konu oldu.
Tekin Bey bana armağan olarak getirdiği bir köknar fidanını ve yine beraberinde getirdiği bir şimşiri budadı, telledi ve nefis iki taş üstü çalışması yaptı, köknar şu anda balkonumun en baş köşesini süslüyor.

Taş üstü şimşir ise aramızda yaptığımız çekiliş sonucu sevgili Zynl arkadaşımızın yanında yaşamaya devam edecek. Yine Tekin Bey’ in çok güzel bir Acer çalışmasına şahit olduk bugünkü toplantıda. İleri bonsai teknikleri uygulanan fidana hayranlıkla bakıyordu tüm katılımcılar.

Sevgili Bonsaisan sadgil’ in ardıç fidanı üzerinde harikalar yarattı. “Olmayacak işleri oldurmak” olarak tanımlıyorum ben yaptıklarını. Dallarda burkma tekniği uyguladığı fidanı çelebi tarzında şekillendirdi. Forum üyelerimizden sevgili reyem’ in hazır bonsaisi Çin karaağacı üzerinde geri budama ve şekillendirme uygulaması yaparak kök budamasının püf noktalarını anlatıp saksı değişimi yaptı, o sırada bonsai saksılarının özelliklerini ve fidana uygun saksı seçiminde dikkat edilecek hususları anlattı. Ayrıca sagdil' in ağacı üzerinde jin uygulamasını gösterdi.

Çay ve yiyecek molası verdiğimiz sırada ( kekler pastalar simitler peynirler her şey harikaydı ) üyelerimiz bonsai adayı fidan seçimi yaptı ve sevgili aslihanalaca ile zelish’ in seçtiği fidanlar Tekin Bey tarafından budanıp tellendi, bonsai saksısına alındı ve sahiplerine verildi.

Toplantının sonunda sera sahibi Sevgili Melek Hanım için Tekin Bey tarafından seçilip şekillendirilen yayılıcı ardıç tek kelimeyle Muhteşem oldu. Sergilik, yarışmalık bir eser çıkardı ortaya Tekin Bey.
Balıkesir Bonsai Atölye Çalışması oldukça verimli bir etkinlik oldu her birinizin katkısıyla. Sizleri, her birinizi tanımış olmaktan nasıl mutluyum anlatamam.

Son olarak belirtmek isterim sevgili dostlar; Bu sadece başlangıçtı, devamı olacak…

Düzenleyen köknar : 28-02-2010 saat 20:49 Neden: ilave isim...
Eski 28-02-2010, 20:14   #117
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 01-12-2006
Yazılanlardan ve şu ana kadar yüklenen fotoğraflardan çok verimli ve keyifli bir toplantı olduğu anlaşılıyor. Bende aranızda olmayı çok arzu ettim fakat lanet olası astım atağım buna müsade etmedi. Emeği geçen herkese ve özellikle organizasyonu düzenleyen sevgili Köknar paylaşımlarınız için teşekkür etmek istiyorum...

yasemin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-02-2010, 20:20   #118
Ağaç Dostu

Geçmiş olsun yasemin hanım, haberinizi aldım çok üzüldüm aramıza katılamayışınıza. Bir sonrakine İnşaallah. Çok verimli bir toplantı oldu gerçekten, öyle ki bonsai konusunda bugüne dek bildiğimi sandıklarım aslında bilmem gerekenlerin yanında okyanusta bir damla kadarmış, öğrendim. En basit dal kesimi, budama, telleme ve dal dizilim kurallarından tutun da saksı biçimi, seçimi, yapısı, bonsai tarihi, felsefesi, jin uygulaması, yakma oyma gibi ileri bonsai teknikleri, taş saksı uygulaması, daha neler neler öğrendik.

Eski 28-02-2010, 20:52   #119
Ağaçsever

ikbal71's Avatar

Giriş Tarihi: 26-03-2009
Tek kelime ile mükemmel,mükemmel,mükemmeldi.
Eşim ile minik bir zaman yaratıp katılabildik toplantıya, her ikimizde hayran olduk. Tekin bey ellerinize emeğinize sağlık, müthiş görsellikler yarattınız.Çok üzgünüzki sizleri tebrik edip vedalaşmadan ayrılmak zorunda kaldığımız için, o an fotograf çekiniyordunuz ve acil gitmemiz gerekti, bunun için ise özür dileriz.
Yarın ilk işimiz eşimle seraya gidip çeşitli bitkiler alıp bizde acemi olarak bonzai yapmaya başlayacağız.Verdiğiniz bilgiler için ise çok teşekkür ederiz.
Bandırma'ya en kısa zamanda tekrar bekliyoruz.

ikbal71 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-02-2010, 21:14   #120
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 10-11-2009
Köknar'ın düzenlediği Bandırma çalıştayına bizde İzmit'ten üç kişi katıldık ve mükemmel bir gün geçirdik. İki yılda öğrenemediğimiz pek çok şeyi Tekin arkadaşımızın harikulade sunumu ile tam bir görsel şölen havasında öğrendik. Teşekkürler tekin hocam, teşekkürler Köknar bizi bir araya getirdiğiniz için....Adnan Sertel

Adnan Sertel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:26.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025