View Single Post
Eski 28-02-2010, 17:07   #113
Güler
Moderatör

Güler's Avatar

Giriş Tarihi: 26-04-2007
Sevgili arkadaşlar!
Bugün Balıkesir gurubunun tertiplediği toplantıya katıldım. İlk defa katıldığım bir toplantıdaki izlenimlerimi eksiksiz nasıl anlatacağım diye kuşkuya düştüm.

Sevgili Köknar seni gönülden tebrik ederim. Bu kadar güzel ve başarılı bir organizasyon yapabileceğini düşünememiştim. Her şeyi en ince noktasına kadar düşünmüşsün, sağ ol.

Sevgili Bonsaisan ve zarif eşine, değerli arkadaşımız Tekin'e de çok teşekkür ederiz.
Hiç yorgunluk belirtileri göstermeden, bıkmadan anlattılar, öğrettiler, tatbikat yaptılar.

O kadar çok ve güzel şeyler öğrendik ki burada anlatmama imkân yok.
Ben bonsai konusundan ne kadar uzak durmaya çalışsam, eğer bir iki toplantıya daha da katılırsam eminim ki hızlı bir bonsai takipçisi olurum. Ahhh vakitsizlik.....sabırsızlık.....

Toplantı saat onu biraz geçe başladı. Köknar, katılan arkadaşlarımızın isimlerini not etmiş, kendisi biraz sonra yazacaktır.
Hem Bonsaisan hem de Tekin Bey harikalar yarattılar. Masa üstüne gelen bitkinin işin sonuna gelindiğinde aldığı şekli görmeliydiniz, inanılmayacak kadar güzeldi.

Her bitki bittiğinde alkışlamamak için kendimizi zor tuttuk ama nihayetinde dayanamadık.

Saat bire doğru kısa bir mola verdik. Soframızın zenginliğini anlatacak kelimeler bulamıyorum. Zeytinyağlı yaprak sarmasından tutun da neler vardı neler.
Maşınganın üzerinde mis gibi tereyağlı börek " benim de tadıma bakın" diyordu ama kek çeşitleri, tuzlu çeşitleri, simitler, peynirler, salatalar....
Devamlı çay ve nescafe, soğuk içeçek servisleri hiç durmadan devam etti.

Aradan sonra yeniden toplantıya devam edildi.
Tekin Bey'in hazırladığı şimşir bonsai kuraya konuldu. Çekiliş neticesinde bu güzel sanat eseri üyemiz Zynl (Zeynel Bey'e) çıktı.
Sevgili Zynl'in yüzünde hem mutluluk hem de biraz mahçubiyet gördür gibi oldum. Sanırım mahçubiyeti işlerinin yoğunluğundan sitemize sık sık giremeyişindendi.

Arkadaşların çalışmaları daha devam ediyordu ama saat dört olmuştu ve ben karanlıkta rahat araba kullanmadığımdan veda edip ayrılmak zorunda kaldım.

Uzaktan, yakından toplantımıza gelen bütün arkadaşlara ve serasını çalışmalarımız için açan Özüm Süs Bitkileri'nin sahibi sayın Osman Bey ve eşine de teşekkür ederim.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön