agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Daha İyi Bir Yaşam İçin
(https)




 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 04-01-2009, 00:19   #11
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,640
Galeri: 73
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TuruncuHis Mesajı Göster
devlet politikası olarak katı bir tavır sergilenmediği sürece, kişisel çabalar saygı duyulacak tavırlar olarak kalacaktır.
Sn. TuruncuHis, her şeye rağmen kişisel çabalara devam etmek gerektiğini düşünüyorum. Biz buna dikkat etmezken çocuklarımıza "doğaya saygı"yı öğretemeyiz. Bizleri örnek alıyorlar, söylediklerimizden çok yaptıklarımızdan etkileniyorlar. Pek detaylı açıklama ve uyarı yapmama gerek kalmadan, kızım (yaşı küçük olduğu için onu örnek vereceğim) kağıtlarını çöpe atmıyor, tekrar kağıt yapılacağını ve odasında nerede biriktireceğini biliyor; plastik atık malzemeleri, süt kutularını bana veriyor (şu an yedi yaşında ve uzun zamandır buna dikkat ediyor). İnanın yetişkin insana bunları anlatmak evde uygulatmak çok daha zor.

Devlet politikasının bu konuda etkisi birinci derecede tabii ki, Avrupa'da da bir çok insan ayrıştırma ve bunları saklama, teslim etme işlerinden çok sıkılıyor, şikayet ediyor ama yaptırımların gücünden ne kadar söylense de yapıyor.

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:33.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025