![]() |
|
![]() |
#11 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-06-2012
|
Alıntı:
Eskilerin kül suyu kullanarak yumuşatıcı ya da sabun yapmış olmaları onların da kimyaya başvurmuş olduklarının bir göstergesi sadece. Eskiler yaptığı için doğal bir yöntemdir diye düşünemeyiz. Hem o zamanlar -başka bir arkadaşın da belirttiği gibi, şimdi nickini unuttum- odun külü artık maddeydi. Dolayısıyla odun külünden bu şekilde faydalanılması gerçekten geri dönüşüm adına güzel bir yöntem. Yine bazı arkadaşlarımız odun fırınlarının çokluğundan ve dolayısıyla bu küllerden yararlanabileceğimizi savunmuş, ben de geridönüşüm adına bunun çok güzel bir adım olacağı kanısındayım. Hem kullanılan kimyasalların sayısını bire indirmiş oluruz, hem de kendi emeğimizle anında geri dönüşüme katkımız olur. güzel bir düşünce. Fakat hatırlatmak istediğim başka bir mesele ise fikirci arkadaşımızın da belirttiği gibi bu trendi moda haline getirmeye kalkıp da ekstradan ağaç kesimine yönelme eğilimine girip, bu işi ticarete dökmenin getireceği zararlar. Her zaman olduğu gibi gözü açık kişiler yeni trendleri kullanıp ondan kendilerine fazla pay çıkarmaya çalışır. Bez çanta örneğinde de bunu gördük. Poşet çantaların zararlarından yararlanarak şimdi de doğada çözündüğünü iddia ettikleri Tela(nonwoven) çanta ticareti başlattılar. Bu son konu aslında buraya ait değil, farklı bir başlıkta onu da tartışabiliriz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
|
|