agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Daha İyi Bir Yaşam İçin
(https)




Beğeni Düzeni16Beğeniler
  • 1 Gönderen
  • 2 Gönderen
  • 1 Gönderen
  • 1 Gönderen
  • 2 Gönderen
  • 1 Gönderen
  • 1 Gönderen
  • 1 Gönderen
  • 2 Gönderen
  • 1 Gönderen
  • 1 Gönderen webgezer
  • 1 Gönderen
  • 1 Gönderen

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 25-03-2010, 14:08   #1
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 12-02-2010
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 47
Kyotoyu çok da kafanıza takmayın derim ben, örneğin karbon ticareti az gelişmiş ülkelere sen kirletme ben kirleteyim, başka bir ifadeyle sen yapma hakkını bana ver ben yapayım gibi çarpık bir mantığa sahip; elbette bu ticaretin alıcıları gelişmiş ülkelerdeki şirketler ve satıcıları da gelişmekte olan ülkelerdeki uzantıları olacaktır.

Ben Kyoto'yu çevre kirliliğine bir önlem olmaktan çok bir fosil yakıt karnesi olduğunu düşünüyorum; fosil yakıtlar sınırlı, bunların arzı mevcut büyümeyi sağlayacak kadar arttırılamıyacak, üstelik tüketici olan Batı ülkeleri halbuki kaynaklar ağırlıklı Doğu'da, bu durumda talebi sınırlamak lazım, bunun bir yöntemi fosil yakıt kullanımını karneye bağlamak. Elbette bunu böyle sunduğunuzda destek bulması mümkün değil, o zaman küresel ısınma-çevrecilik olarak konuyu gündeme getiriyorlar.
Kyoto kavgası kirletelim-kirletmeyelim değil "sen ne kadar enerji tüketeceksin ben ne kadar enerji tüketeceğim" kavgasıdır. Bana göre sonucu çok da önemli değildir çünkü bir zaman sonra zaten tüketilebilecek fosil yakıt arz tarafından sınırlanacaktır.

Kendinizi o kadar çaresiz hissetmeyin elinizde çok önemli bir güç var; her gün yüzlerce karar veriyorsunuz, hangi ürünü satın alacağınızdan kullanacağınız araca kadar, nasıl bir yerde yaşadığınızdan nasıl bir yaşam sürdüğünüze kadar bir çok şeyi değiştirmek elinizde... Doğayı bu kararlara katmanız önemli bir farklılık yaratır.

Lunlun beğendi.
webgezer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:35.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025