agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Daha İyi Bir Yaşam İçin
(https)




 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 24-11-2017, 21:24   #16
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 11-02-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,145
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Asoo Mesajı Göster
Son mesajın üstünden 7 yıl geçmiş. Belki taze bilgileri olan birileri vardır. Canlandıralım başlığı.

Ben pekmez toprağına alternatif olarak şu adreste birşeyler buldum.emine minşah: EVDE KOLAY PEKMEZ YAPIMI



"6 kilo üzüm(Ben daha lezzetli diye siyah üzüm kullandım)
3 tatlı kaşığı karbonat veya bir tülbent parçasına bağlanmış 3 çorba kaşığı odun külü ya da kireçli toprak."

Uygulayan varmola?
Pekmez yapımı sırasında üzüm suyu kaynatılıp kıvamı artırılır. Bu yapılırken üzüm suyu içerisindeki suyun bir kısmı buharlaşır, yüksek sıcaklık nedeniyle içerdiği glikoz şekeri karamelize olur, yani yanar ve kanser yapıcı bir madde olan hidroksimetil furfural'a dönüşür. Pekmez yemeyin. Balı tercih edin.

Doku_Kültürcü Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:18.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025