Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Doku_Kültürcü
yüksek sıcaklık nedeniyle içerdiği glikoz şekeri karamelize olur, yani yanar ve kanser yapıcı bir madde olan hidroksimetil furfural'a dönüşür. Pekmez yemeyin. Balı tercih edin.
|
Selamlar.
Yakın zamanda bal üretip satmaya niyetlenen biri olarak "Ağzınızdan bal damlıyor." diyesim var.
Şaka ediyorum.
Arıya kış beslemesi yaparken (yavru alanını bloke etmek için) şurup yaparken bu HMF işini biraz incelemiştim.
HMF için akışkanın belirli sıcaklıkların üzerine çıkması lazım. Aklımda 110oC kalmış. Emin değilim.
Bunu teyit edebilirsem iyi olacak. Belki benmari usulü ile ve odun külü veya carbonatla sağlığa zararı olmayan pekmez yapılabilir diye umut ediyorum.