agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Daha İyi Bir Yaşam İçin
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 24-11-2017, 21:24   #1
/
 
Giriş Tarihi: 08-09-2013
Şehir: Usa
Mesajlar: 622
Son mesajın üstünden 7 yıl geçmiş. Belki taze bilgileri olan birileri vardır. Canlandıralım başlığı.

Ben pekmez toprağına alternatif olarak şu adreste birşeyler buldum.emine minşah: EVDE KOLAY PEKMEZ YAPIMI



"6 kilo üzüm(Ben daha lezzetli diye siyah üzüm kullandım)
3 tatlı kaşığı karbonat veya bir tülbent parçasına bağlanmış 3 çorba kaşığı odun külü ya da kireçli toprak."

Uygulayan varmola?

Asoo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-11-2017, 22:24   #2
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 11-02-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,145
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Asoo Mesajı Göster
Son mesajın üstünden 7 yıl geçmiş. Belki taze bilgileri olan birileri vardır. Canlandıralım başlığı.

Ben pekmez toprağına alternatif olarak şu adreste birşeyler buldum.emine minşah: EVDE KOLAY PEKMEZ YAPIMI



"6 kilo üzüm(Ben daha lezzetli diye siyah üzüm kullandım)
3 tatlı kaşığı karbonat veya bir tülbent parçasına bağlanmış 3 çorba kaşığı odun külü ya da kireçli toprak."

Uygulayan varmola?
Pekmez yapımı sırasında üzüm suyu kaynatılıp kıvamı artırılır. Bu yapılırken üzüm suyu içerisindeki suyun bir kısmı buharlaşır, yüksek sıcaklık nedeniyle içerdiği glikoz şekeri karamelize olur, yani yanar ve kanser yapıcı bir madde olan hidroksimetil furfural'a dönüşür. Pekmez yemeyin. Balı tercih edin.

Doku_Kültürcü Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-11-2017, 22:50   #3
/
 
Giriş Tarihi: 08-09-2013
Şehir: Usa
Mesajlar: 622
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Doku_Kültürcü Mesajı Göster
yüksek sıcaklık nedeniyle içerdiği glikoz şekeri karamelize olur, yani yanar ve kanser yapıcı bir madde olan hidroksimetil furfural'a dönüşür. Pekmez yemeyin. Balı tercih edin.
Selamlar.

Yakın zamanda bal üretip satmaya niyetlenen biri olarak "Ağzınızdan bal damlıyor." diyesim var.

Şaka ediyorum.


Arıya kış beslemesi yaparken (yavru alanını bloke etmek için) şurup yaparken bu HMF işini biraz incelemiştim.

HMF için akışkanın belirli sıcaklıkların üzerine çıkması lazım. Aklımda 110oC kalmış. Emin değilim.

Bunu teyit edebilirsem iyi olacak. Belki benmari usulü ile ve odun külü veya carbonatla sağlığa zararı olmayan pekmez yapılabilir diye umut ediyorum.

Asoo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:08.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025