![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
/
Giriş Tarihi: 08-09-2013
Şehir: Usa
Mesajlar: 622
|
Son mesajın üstünden 7 yıl geçmiş. Belki taze bilgileri olan birileri vardır. Canlandıralım başlığı. Ben pekmez toprağına alternatif olarak şu adreste birşeyler buldum.emine minşah: EVDE KOLAY PEKMEZ YAPIMI "6 kilo üzüm(Ben daha lezzetli diye siyah üzüm kullandım) 3 tatlı kaşığı karbonat veya bir tülbent parçasına bağlanmış 3 çorba kaşığı odun külü ya da kireçli toprak." Uygulayan varmola? |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-02-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,145
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
/
Giriş Tarihi: 08-09-2013
Şehir: Usa
Mesajlar: 622
|
Alıntı:
Yakın zamanda bal üretip satmaya niyetlenen biri olarak "Ağzınızdan bal damlıyor." diyesim var. Şaka ediyorum. Arıya kış beslemesi yaparken (yavru alanını bloke etmek için) şurup yaparken bu HMF işini biraz incelemiştim. HMF için akışkanın belirli sıcaklıkların üzerine çıkması lazım. Aklımda 110oC kalmış. Emin değilim. Bunu teyit edebilirsem iyi olacak. Belki benmari usulü ile ve odun külü veya carbonatla sağlığa zararı olmayan pekmez yapılabilir diye umut ediyorum. |
|
|
|
|
![]() |
|
|