![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
İnşallah olacak. Ama öncü-liderlerin daha fazla olması, uygulamaları anlatması şart ![]() Kaolin kili örneğini-EM örneğini gördük, artık biliyoruz. Ama şeftali yaprak kıvırcıklığı için ne diyeceksiniz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 9,019
|
Alıntı:
![]() Öte yandan, organik prensiplerle yetiştirilmiş ürünler kurtlu olur, yamuk yumuk, çürük çarık olur diye bir izlenim yaratılmış. Bu izlenimi yaratanların bilfiil zehir ve kimyasal üreticileri olduğunu düşünüyorum. Tüketiciye, "bak organik yemek istiyorsan kurtlu ve yamuk yumuk şeyler yemek zorundasın" mesajını veriyorlar. Üreticiye de, "organik yetiştirmek istiyorsan ürünün az olacak, kurtlu ve biçimsiz olacak" mesajını da aynı şekilde veriyorlar. Bu, toplum psikolojisinin analiz edilmesinden çıkan çok basit bir sonucun pazarlama taktiği olarak kullanılmasından ibaret. Organik ürün talebini marjinal sınırlarda tutmaya yönelik. Malesef, bu izlenim çoğu kişi tarafından bir şekilde benimsenmiş durumda. Gözlerimin önünde cereyan eden başka bir şey söyliyeyim. Kurtlu ürünlerin zehirsiz olduğu izlenimine de kapılmamak gerek. Bildiğim pek çok bahçede, ürünler hem zehirli hem de kurtlu. "Kurtla, kuşla paylaşalım, ne kalırsa" mantığına da diyecek bir şey bulamıyorum. Halihazırda ağaçlarımızın üstünde yaklaşık bir ton kaliteli, kurtsuz ve zehirsiz ürün var. Kalitesiz ve %70'inin kurtlu olmasına teslim olmanın kime ne faydası var. Başka bir şey daha. Köylüden iyidir diye bir şey alırken iki kez düşünmek gerekir. En kontrolsüz ve hesapsız zehir malesef o kesimde kullanılıyor. İnsanların kendilerini propagandalardan, bilinç altında yaratılmış imajlardan kurtarması, razı olmak yerine en iyiyi talep etmesi gerekir diye düşünüyorum. Kaliteli, zehirsiz, bol, doğru düzgün ürün olabilir. Öylesi talep edilmeli. Nereden bulacağız diye sorulacaktır. Size en yakın ve detayını bildiğiniz çiftlikten alın. Yoksa isteyin, talep yaratın. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|