View Single Post
Eski 22-10-2009, 16:49   #19
Lilium
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2008
Alıntı:
Zararlılardan zehirsiz korunmanın yolu, ya onları ürünlerimize uğratmamak, ya da onları doğal düşmanlarına havale etmektir.
Çok doğru da bu siz gibi bir kaç kişi ile olmuyor sayın meyvelitepe, sen mücadele etsen yan komşun etmiyor, zehirlerle tüm faydalı böcekleri yok ettik, bunun için top yekün mücadele şart, Tarım bakanlığının böyle bir uygulaması olduğunu bırakın düşüncesi olduğunu bile sanmıyorum. Bu tarım bakanlığı ne iş yapar onuda bilmiyorum.
Toprak refomlarını yapamamış tarım alanlarını belirleyememiş ekim planlamalarını yapamamış bir ülkede tarım üretiminden hele ki doğal mücadeleden bahsetmek doğru da, uygulamada ne kadar başarılı oluruz bilemiyorum.

Avrupa da olsa sizler gibi mücadele eden insanları yılın adamı ilan ederler, onun bilgilerinden tecrübelerinden yararlanırlar, oysa ki bizde öylemi ya.

Olmazzzz çünkü ticari çıkarları yok, Adam ticaret adamı, ben bağlantımı kurarım ticaretime bakarım banane vatandaş zehir yiyorsa düşüncesi ile bu iş olmaz.
Derhal ekim alanları ve kimin ne ektiği belirlenmeli bu doğrultuda da mücadele ehil kişilerce devlet kuruluşları tarafından belirlenmeli.
Avrupada bir kişi ticari olarak kendi kafasına göre bir şey ekemez, mutlak devletin müsadesi ihtiyacı doğrultusunda gözetimi ve kontrolü altında yapılır.

Elin gavuru yapabiliyor da biz niye yapamıyoruz? Biz türkiye cumhuriyeti vatandaşları olarak bu kadar beyinsizmiyiz.?
Çok afedersiniz sinirlerim yine gerildi

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön