View Single Post
Eski 22-10-2009, 12:47   #10
bahtiyar02
Ağaç Dostu.

bahtiyar02's Avatar

Giriş Tarihi: 14-09-2006
ne yazık ki ülkemizde haddinden fazla kolaycılığa kaçan çiftçiler ve üreticiler var. Tabi talep olmazsa üretimde olmaz. Bence suçu biraz da kendimizde aramak lazım. Kışın ortasında üzüm,karpuz ve sebzeler bulmak hiçte zor değil.kimileri hormonla üretiliyor kimileri ise ilaçlı saklama ortamlarında saklanıp kışın biz tüketicilerin hizmetine sunulmakta. Oysa topraklarımız ne üre gübreyi nede ziraai ilaçları bilirdi. Yazın sebze ve hatta meyva türleri kurutulup kışın tüketilirdi. Azda olsa halen bu kültürü devam ettirenler var. İyi hatırlarım sonbahara doğru domateslerin son hasatlarında annem ham domatesleri toplar samanın içinde saklardı. Kışın pempeleşmiş şekilde lezetli ilaçsız domatesler yerdik.
Günümüzde teknolojiden faydalanıp sağlığımızla ve damak zevkimizi ciddi bir şekilde kötü etkileyen üretimler yapılıyor. Öğleki kışı bırakmış yaz ortasında dahi hormonlu sebzeler raflardaki yerlerini almışlar.
Sevgili gece.. Bu sene 4-5 adet yerli karpuz yetiştirdim. İnanın lezzetini tatını unutmuşuz. Hiç bir kimyasal madde ilaç,gübre dahi kullanmadım. Tarlama kullanmayada niyetim yok.
Sebzelerin ve karpuzların tadı damaklarınızda kalacak .

bahtiyar02 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön