agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Ceviz (https://www.agaclar.net/forum/ceviz/)
-   -   Ceviz (Juglans) Yetiştiriciliği (https://www.agaclar.net/forum/ceviz/5289.htm)

h.ışık 28-04-2012 12:02

sayın zaferiko , şuan 75.sayfadayız. bu ve gerisinde o kadar çok bilgi var ki emin olun istediğiniz tüm cevaplar yazıyor. Geçmiş sayfaların hepsini okursanız bu sorularınıza cevapların yanında ne yapmalı ne yapmamalıyı da eşantiyon olarak öğrenmiş olursunuz.
Size de selamlar.

ufukgokturk 03-05-2012 18:59

ceviz yetiştiriciliğ
 
3 Eklenti(ler)
bunlarda benim minik çocuklarım chandler ,daha 3 aylıklar ,içlerinde ağustosta diktiğim 1mt civarında tüplülerde var ama onların fotoğrafı yok şimdilik toplam 420 adetden geriye 355 fidan gayet iyi durumda bir iki hafta içinde damlasulama sistemi kurulacak ,bakalım eylülün sonuna kadar ne kadar büyüyecek merak ediyorum yer çanakkale biga rakım 330mt doğal ortamla pek uğraşmadım ,yani pek bozmadım,yaban arılarım,çıyan, yılan,eşek arılarının kralları kraliçeleri,duyuma göre domuz ayı kurt bile varmış ALLAH yar ve yardımcımız olsun hepimizin İNŞALLAH paylaşmak istedim Teşekkür ederim

Lilium 03-05-2012 19:24

Biganın neresinde bu bahçe?

Bir arkadaşıma Yeni mahalle de 800 ağaçlık bir bahçe kurduk, yer oldukça bayır bir yer, rakım 250

Dediğiniz gibi ciyan yılan oldukca bol, oranın yılanları da baya değişik ben hiç öyle yılan görmemiştim, kısa küt kuyruk ve kalın, bir de zehirli, üstelikte insandan kaçmıyorlar büzüşüp hemen saldırıya geçiyorlar, Yani dikkat etmeyip üstüne basmamız büyük olasılık.
Arkadaşıma takılıyorum (yılandan da çok korkuyor) buraya gelirken kasık çizmesiz sakın gelme.

hasan_ka 03-05-2012 22:01

Arkadaşlar tekrardan merhaba sizlere bir sorum daha olacak. Ceviz dikmek için hazırlıklarını yaptığım tarlamızın toprak analizinde demir 3680 ppm görünüyor ve altında da orta değerlikte diyor. İlkbahar yağışlarından önce fidan başı 50 gr Fe EDDHA formunda atmamız gerektiğini raporun altına yazmışlar. Fidanları sonbaharda dikeceğim ama şimdiden hazırlık yapayım diyorum. Ancak zirai malzemeler satan yerlere gidip sorduğumda kilosunun 30 Lira olduğunu duyunca şaşırdım ve araştırma yaptım. Tarlamızın Ph değeri 7.8 çıktığı için bu formdaki demiri öneriyorlar anladığım kadarıyla. Ph düşürmek için kükürt attım ancak bu demirin fiyatı çok fazla geldi. 300 fidan üzerinden hesaplayınca 450 Lira yapıyor. Onun yerine Ph düşürüp normal demir tozu atsam bitki bundan faydalanamaz mı? Hurdacılardan demir işi yapan yerlerden demir tozu toplayıp atsam faydası dokunmaz mı acaba? Kalıcı olmayan bir çözüm için 450 Lira çok fazla geldi alternatif olarak neler yapabilirim acaba ?

ahanda 04-05-2012 10:06

Arkadaşlar ceviz ağacımın yaprakları görüntüde ki gibi bir hal aldı ağacımı kaybetmek istemiyorum. Lütfen yardımcı olurmusunuz sizlerden gelicek önerilere ihtiyacım var.

http://i49.tinypic.com/10dy1ki.jpg

bozy 04-05-2012 21:45

bu hastalık yaprak uyuzu diye biliyorum ,asmalarda da cok görüyorum.. agaclarınız ölmez korkmayın... hastalıklı yaprakları kopartıp yakıyorum ... eger cok yaygınsa asmalara uyguladıkları kükürt cözüm olur...

ahanda 04-05-2012 21:49

Bana öneriniz yapraklarını koparmam mı ?
Yarın koparıp denemelimiyim ?

Çamtepe 05-05-2012 00:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hasan_ka (Mesaj 958961)
Onun yerine Ph düşürüp normal demir tozu atsam bitki bundan faydalanamaz mı? Hurdacılardan demir işi yapan yerlerden demir tozu toplayıp atsam faydası dokunmaz mı acaba? Kalıcı olmayan bir çözüm için 450 Lira çok fazla geldi alternatif olarak neler yapabilirim acaba ?

Demirin alınabilmesi için Fe+2 (Ferrous iyonu) halinde olması, yani suda çözülebilir bir bileşik içinde olması gerekmektedir. Ancak Fe+2 iyonu suda çözündüğünde de topraktaki başka maddelerle birleşip bitki için alınamaz hale geldiğinden sizinde yazdığınız gibi EDDHA ve EDTA ile şelatlanmış halde kullanılmaktadır.

Şelatlı demir, bitki tarafından uygun formda emilebilmekte ve hücre içine geçişi en uygun formda olmaktadır.

Şu bağlantıyı dikkatlice okumanızı tavsiye edebilirim
Alıntı:

Demir şelatlarının toprağa verilmesi yaprağa verilmelerinden daha kesin sonuç verir. Ancak bu durumda kullanılacak miktar çok fazla olmaktadır ve maliyeti artmaktadır. Bu yüzden yaprak uygulamaları ekonomik açıdan daha uygundur. Ancak şiddetli noksanlık hallerinde toprak uygulamaları şarttır.
Bahçenizi bir kere dikeceksiniz. Bence fidan başı 1.5 TL'lik maliyet büyük bir maliyet değil. Ancak zaten demir eksik denmemiş, orta değerde denmiş. Bu durumda gerekiyorsa yapraktan gübreleme yapabilirsiniz. Tabi yapraktan gübreleme için gereken işçilik, malzeme ve ekipman değeri 450 TL'yi geçecektir bence.

ufukgokturk 05-05-2012 23:16

sayın lilium 4 -5km taşoluk barajına doğru tam sırtta manzara muhteşem,biraz ağaçlar ağaç olsun mangala çağıracam sizi havasını yiyiyorsun sanki o kadar güzel baraj manzaralı, güneşin doğuşundan batışına bahçenin içinde,tarlanın girişi dümdüz (daha oraya hiçbirşey dikmedim ,kepçe çalıştırdım ama daha çok çalıştırmam gerekiyor)sonra meyil başlıyor aşağı indikçe dahada meyilleşiyor en dik kısımda 10 dönüme yakın bir yer daha var toprağı lokum gibi,doğal kaynak havuzumuzda var oraya seneye inşallah paletli makine sokacağım havaalanı gibi olurmuş ,aranızda dağ başına bahçe kurmak akıl karı değil diyenler olabilir ama bence değer ,zoru başarmak harika bir şey ,inşallah bende başarırım,benim her türlü hayvana karşı çocukluktan gelen bir hayranlığım var çoğu insanın iğreneceği,korkacağı böceği ,örümceği , yılanı ,arısı ;en çok çıyanlara hayran kaldım olağan üstü bir hayvan beton gibi toprağı bir saniye bile sürmeden şimşek gibi delip geçiyor(zehirli oluyorlar dikkat ısırdığı yeri felç ediyor özellikle çocuklarda kalıcı olabiliyor)son gittiğimde yakalayamadım ama incelemeye almadan rahat edemem,inşallah benimde senin bahçen kadar güzel bir bahçem olur görüşmek üzere kalın sağlıcakla.

barisbolat 05-05-2012 23:20

Efendim hala standart hatamız yüksek ph'lı toprakta ceviz yetiştirmek ve de dolgu maddesi kalsiyum karbonat olan kimyasal gübre kullanmak ceviz ağaçlarında intahardan başka birşey değil.
Çok bahçe gördüm kendimde ceviz üretimi yapıyordum ancak herkes yanmış hayvan gübresi verin ph düşsün diyor.efendim nerede yanmış ahır gübresi nereden bulacaksınız ben Bandırmalıyım ve Sındırgıda çalışmaktayım toplasanız bir köyden 1 ton yanmış kemre bulamassınız.Yanmış kemre ülkemizde maalesef yok gibi.ceviz yatırımı yapan arkadaşlara sesleniyorum birlik olun çiftçiden taze gübreyi satın alın ve onu tesislerde yakın en az 3 sene bekletin sonra yanmış hale gelir.Ondan sonra bahçenizi kurun ben Bandırmada peyzaj işi için yanmış kemre aradım sonuc merinos araştırmadan başka hiçbir yerde bulamadım.Yanmıs dediğiniz kemreler ise ya toz işi bitmiş belki su tutmasını sağlayacak ve içleri böcek kaynayan materyallerdir.
Leonardit i ise sakın bayiiden almayın en az tonu 750 tl ye gelir.araştırın ocaktan alın 200 tl ye bulursunuz.size ayrıca bir önerim daha var.ceviz öyle kolay bir bitki değil internetten bilgi arayıp kitap okuyup bahçe sakın kurmayın sonunuz felaket olur.Ben hem çiftçi hemde zıraat mühendisiyim.ilk önce bölegenizdeki zıraat mühendislerine sonra çiftçilere danışın sonra civarınızdaki ceviz ağaçlarını inceleyin.ben marmara bölgesine 300 metre rakım üzerine antep fıstığı yetiştiriçiliği öneriyorum.
Ayrıca fidanlıklardaki fidanların çoğu benim tespitim genel olarak hastalıklılar. Buna kim dur diyecek il ve ilçe tarımda çalışan arkadaşlar varsa gidin bakın allah aşkına çoğu fidanlığa nasıl belge veriyorsunuz.Antraknozsuz fidan bulmak neredeyse imkansız.
*size bir püf noktası fosetyl-al ı ceviz ağaçlarında ağustos ayı gibi gövde ve yapraklara püskürtün inanın farkı göreceksiniz.

ufukgokturk 06-05-2012 00:48

sayın ahanda antraknoz tedavisini araştır ,ya kökten geliyor,veya oradaki ağaçlardan biri rüzgar yolu ile bulaştırmış olabilir,ağacın geleceğini büyük derecede etkiliyor ve çok hızlı bulaşıyor

Lilium 06-05-2012 11:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ahanda (Mesaj 959167)
Arkadaşlar ceviz ağacımın yaprakları görüntüde ki gibi bir hal aldı ağacımı kaybetmek istemiyorum. Lütfen yardımcı olurmusunuz sizlerden gelicek önerilere ihtiyacım var.

http://i49.tinypic.com/10dy1ki.jpg

Ağacınızı kaybetmezsiniz.

Bu yaprak uyuzudur, kış ilaçlaması yaptınız mı?

Lilium 06-05-2012 11:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi barisbolat (Mesaj 960501)
Antraknozsuz fidan bulmak neredeyse imkansız.
.

Antraknozsuz fidan nasıl oluyor, biraz açıklarmısın.

tarimbilisim 07-05-2012 23:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bozy (Mesaj 959795)
bu hastalık yaprak uyuzu diye biliyorum ,asmalarda da cok görüyorum.. agaclarınız ölmez korkmayın... hastalıklı yaprakları kopartıp yakıyorum ... eger cok yaygınsa asmalara uyguladıkları kükürt cözüm olur...

+1 ziraat mühendisi olarak bende bunu oneriyorum

OKANA 08-05-2012 10:58

Merhabalar,

Bu sene ceviz kurultayı planlanıyor mu? Varsa yerini ve tarihini bilen var mıdır?

iyi günler dilerim

vizyon_78 10-05-2012 10:14

barış bey bu FOSETYL dediginiz ilaçmı ? yoksa başka bir şeymi? hiç duymadım. cahilligime bagıslayın .sizden ricam açılımını yaparmıısnız .teşekkürler.

ncp1963 10-05-2012 12:27

Tarm Ktphanesi - Ruhsatl Tarm lalar



http://www.tarimkutuphanesi.com/tari....asp?idno=2232

tarimbilisim 13-05-2012 18:08

http://c1205.hizliresim.com/x/f/5tr6f.jpg ektiğim ceviz tohumu uyandı .

Citysenyorita 15-05-2012 06:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ZAFERİKO (Mesaj 954955)
Değerli Forum Arkadaşlarım.
Bilecik iline bağlı Bozüyük ilçesi Dodurga nahiyesinde yaklaşık 10 Dönüm arazi üzerinde Ceviz yetiştirciliği yapmak istiyorum.Konu hakkında bilgileriniz rica olunur.
1-Arazinin bulunduğu yerin rakımı 1080 metre ve en az 6 ay şiddetli kış olan bir yerdir burada ceviz yetiştirilmesi uygunmudur?
2-Dikeceğimiz cevizin cinsi ne olmalıdır?
3-Bu bölgeye Uygun cins cevizin, fiyatları ve nereden temin edileceğini,
4-İlk başlayacak bir arkadaşınız olarak tavsiyelerinizi

Önemle rica ederim.
Selam ve Dua ile.

Sayın Zaferiko, bu forum çok değerli bilgilerle dolu. Daha ayrıntılı olarak inceleyebilirsiniz. Giriş niteliğinde daha kısa ve genel bir bilgi için şuraya bakabilirsiniz.

omar 15-05-2012 09:29

Bahçeme dikmek için birer adet CHANDLER ve FRANQUETTE ceviz fidanı hediye geldi.

Bildiğim kadarı ile franquette dik ve iri, chandler yarı dik ve orta kuvvette büyümekte.

Sizlerden öğrenmek istediğim; bu kavramların Metre olarak değerlendirilmesi. Taç çevresi ve boyları tahmini kaç metre olabilir?

Çevresine dikmeyi düşündüğüm diğer meyve fidanlarını engellemesinler istiyorum.

Şimdiden çok teşekkür ederim.

yasarugur 15-05-2012 11:13

chandler
 
1 Eklenti(ler)
Bu yıl mart ayında diktiğim minik Chandler fidanlarda birer ceviz görünüyor :-)

Citysenyorita 15-05-2012 13:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi omar (Mesaj 966416)
Bahçeme dikmek için birer adet CHANDLER ve FRANQUETTE ceviz fidanı hediye geldi.

Bildiğim kadarı ile franquette dik ve iri, chandler yarı dik ve orta kuvvette büyümekte.

Sizlerden öğrenmek istediğim; bu kavramların Metre olarak değerlendirilmesi. Taç çevresi ve boyları tahmini kaç metre olabilir?

Çevresine dikmeyi düşündüğüm diğer meyve fidanlarını engellemesinler istiyorum.

Şimdiden çok teşekkür ederim.

Sayın Omar,
Bahçenizde ceviz yetiştirecekseniz, ağacın boyu ve gelişimi dışında bilmeniz gereken bir şey var. Juglon denen, ve cevizin ait olduğu cinse de adını veren, cevizin gerek dökülen yapraklarında gerek köklerinde bulunan bir madde bazı peyzaj bitkilerinin ve sebzelerin yetişmesini engelliyor. Bu maddeye dayanıklı ve dayanıksız olan bitki ve ağaçların bir listesini yabancı kaynaklardan yaptığım kısa derlemede bulabilirsiniz. Ceviz Yetiştiriciliği: Ceviz Ağacı ve Peyzaj

omar 15-05-2012 14:02

Sn. Citysenyorita,

Uyarınız için çok teşekkür ederim. Ayrıca derleme sayfanızda faydalanıcak bir kaynak olmuş.

ejder01 17-05-2012 11:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Avanos (Mesaj 943654)
Arkadaşlar ekteki resimler hakkında yorum alabilirmiyim. Özelliklede Sayın liliumdan Bu bahçedeki ağaçlar Nevşehirde benim Badem Bahçeme 10Km uzaklıkta tesadüfen buldum.Sizce bu bahçe deki fidanlar kaç yaşındadır sizce budamaları nasıl.Yorumlardan sonra bahçenin kaç yaşında olduğunu açıklıyacağım Bazı fidancılar şu yaşta şukadar ceviz alırsınız bunlarıda satınca kamyonla para (Kamyonla ceviz değil para okadar çok ürün aldıran fidancılara sunulur.) kazanırsınız diyorlarya bir çeşidi gördüm. Gözlemledim sizce bu fidanlardan kaç kğ meyva alınabilir.Bu bahçe baya aydınlatıcı olacak diye düşünüyorum.

Merhaba

Sayın Avanos

Bu Bahçedeki ağaçların son halini meyve varmi yeni resimlerini yayinlarsaniz sevinirim Burdaki merakım Bahçeden çok cevizin cinsi

İyi Çalışmalar

Avanos 17-05-2012 19:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ejder01 (Mesaj 967672)
Merhaba

Sayın Avanos

Bu Bahçedeki ağaçların son halini meyve varmi yeni resimlerini yayinlarsaniz sevinirim Burdaki merakım Bahçeden çok cevizin cinsi

İyi Çalışmalar

Önümüzdeki bir hafta içinde arkadaşları bilgilendirme amacı ile özellikle gidip fotoraflıyacağım.

cetiner 19-05-2012 20:50

sayın safranlı Balıkesir de 5 dönüm ceviz bahçesi kurmak istiyorum tek derdim karar verememek aşılı fidan dikmek mi tohumdan yetiştirip aşılamak mı Sizin fikrinizi biliyorum fakat yinede sizden veya bilen arkadaşlardan karar vermeme etki edecek paylaşımlar bekliyorum Yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşeşkkürler...

Çamtepe 20-05-2012 18:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cetiner (Mesaj 969088)
sayın safranlı Balıkesir de 5 dönüm ceviz bahçesi kurmak istiyorum tek derdim karar verememek aşılı fidan dikmek mi tohumdan yetiştirip aşılamak mı Sizin fikrinizi biliyorum fakat yinede sizden veya bilen arkadaşlardan karar vermeme etki edecek paylaşımlar bekliyorum Yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşeşkkürler...

5 dönüm çok büyük bir alan değil zaten. Eğer sitedeki belirtilen görüşlerin hepsine hak veriyorsanız, o zaman yarısını tohumdan ekebilir, yarısını da aşılı olarak dikebilirsiniz. Hem sonucunu buradan paylaşır, foruma katkıda da bulunabilirsiniz.

Biz de karşılaştırmalı bir deney sonucu görmüş oluruz. Güzel olmaz mı?

Bu karşılaştırmayı yaparsanız eğer, sizden ricam tohumdan yetişen ve tüplü olarak dikilen ağaçların verimlerinin yanı sıra hastalık, susuzluk ve diğer stres etmenlerine karşı da dayanımlarını bizimle paylaşmanız.

Avanos 20-05-2012 21:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ejder01 (Mesaj 967672)
Merhaba

Sayın Avanos

Bu Bahçedeki ağaçların son halini meyve varmi yeni resimlerini yayinlarsaniz sevinirim Burdaki merakım Bahçeden çok cevizin cinsi

İyi Çalışmalar

Bugün bahçeyi gezdim resimledim resimleri ekleyeceğim.
Ağaçlarda hiç meyva yok bahçenin 50metre ilerisinde ceviz ve badem ağaçlar var her ikisindede ürün var bu yıl nevşehirde soğuk alma olmadı.

ejder01 21-05-2012 07:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Avanos (Mesaj 969640)
Bugün bahçeyi gezdim resimledim resimleri ekleyeceğim.
Ağaçlarda hiç meyva yok bahçenin 50metre ilerisinde ceviz ve badem ağaçlar var her ikisindede ürün var bu yıl nevşehirde soğuk alma olmadı.

Sayın Avanos,

Merhaba
Noyan Bey cevizleri aşısız dikmekte sizce cevizler kaç yaşlarında ağaçları canlı gördünüz izlenim ve görüşlerinizide yazarsanız sevinirim.

İyi Çalışmalar.

ejder01 21-05-2012 08:30

2 Eklenti(ler)
Merhabalar,

Nisan ayında ekmeye fırsat bulabildiğim chandlerler cevizlerim yinede meyva tutmuş

Avanos 21-05-2012 09:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ejder01 (Mesaj 969755)
Sayın Avanos,

Merhaba
Noyan Bey cevizleri aşısız dikmekte sizce cevizler kaç yaşlarında ağaçları canlı gördünüz izlenim ve görüşlerinizide yazarsanız sevinirim.

İyi Çalışmalar.

Sayın Ejder01
Merhaba ağaçlar 2009 dikimi. Ağaçların bu yılki filizi güzel.Ama 10-15 tanesine baktım hiç meyva yok.Anlatımlar 4 sene kilolardan bahsediliyor.

Avanos 21-05-2012 09:56

Noyan beyin kendi sitesinde 5. yaşta 5kg iç cevizden bahsediliyor.Benim gördüğüm bahçeden 5. sene ağaç başına yarım kilo kabuklu ürün ancak alınır.

ejder01 21-05-2012 10:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Avanos (Mesaj 969814)
Noyan beyin kendi sitesinde 5. yaşta 5kg iç cevizden bahsediliyor.Benim gördüğüm bahçeden 5. sene ağaç başına yarım kilo kabuklu ürün ancak alınır.

Sayın Avanos

Benim Köyümdede Devasal Büyüklükte ceviz ağaçları var ve gelişimleri çok güzel ama ürüne gelince az seneyemi ceviz vermeye başlicek
ceviz dediğin chandler gibi bol ürün verecek.

Bahçemin bir kısmında çeşitleme yaptım aynı yaşta olmalarına rağmen chandler ver şebin cinsi cevizlerimde meyva gördüm

Avanos 21-05-2012 12:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ejder01 (Mesaj 969843)
Sayın Avanos

Benim Köyümdede Devasal Büyüklükte ceviz ağaçları var ve gelişimleri çok güzel ama ürüne gelince az seneyemi ceviz vermeye başlicek
ceviz dediğin chandler gibi bol ürün verecek.

Bahçemin bir kısmında çeşitleme yaptım aynı yaşta olmalarına rağmen chandler ver şebin cinsi cevizlerimde meyva gördüm

Sayın ejder01
Chandler ve şebinleriniz kaç yaşında.

ejder01 21-05-2012 13:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Avanos (Mesaj 969919)
Sayın ejder01
Chandler ve şebinleriniz kaç yaşında.

Sayın avanos

Chandlerı 2011 Eylül ayında tüplü, şebini ise kasım 2011 çıplak kök olarak almıştım.
fidancım 3 yaşında demişti bende ilk yılı
yer hazırlama sürem uzun sürünce 2012 nisan ayında dikimlerini yapabildim
fidanın bir tanesinde saydım 4 çift ceviz var üzerinde

cetiner 21-05-2012 20:53

sayın çamtepe düşünceniz çok güzel uygulanabilirde Nasıl dikersem dikeyim mutlaka sizlerle paylaşmak istiyorum tecrübe ve tavsiyelerinize ihtiyacım var

Çamtepe 21-05-2012 21:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Avanos (Mesaj 969814)
Noyan beyin kendi sitesinde 5. yaşta 5kg iç cevizden bahsediliyor.Benim gördüğüm bahçeden 5. sene ağaç başına yarım kilo kabuklu ürün ancak alınır.

Biraz neşeli matematik yapalım :)

5kg iç ceviz 6-8 gr iç ceviz ağırlığından 600-800 adet ceviz meyvesi eder. Meyve oluşumu dalda ortalama 3 tane olsa (benim ortalamam 2'den düşük) ağacınızda meyve yapacak 200-260 tane meyve gözüne (terminal dalda meyve veren cevizler için dala) ihtiyaç vardır diye kaba bir hesap yapabilirsiniz.

Yani terminal dalda bu yaz ağacınızın üzerinde kaba bir yaklaşımla en az 200 tane dal görmeden sonraki seneye 5 kilo iç ceviz beklemek çok da mantıklı değil gibi geliyor.

Yani bana bu hesap biraz zor gibi geliyor.

Avanos 21-05-2012 21:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Çamtepe (Mesaj 970253)
Biraz neşeli matematik yapalım :)

5kg iç ceviz 6-8 gr iç ceviz ağırlığından 600-800 adet ceviz meyvesi eder. Meyve oluşumu dalda ortalama 3 tane olsa (benim ortalamam 2'den düşük) ağacınızda meyve yapacak 200-260 tane meyve gözüne (terminal dalda meyve veren cevizler için dala) ihtiyaç vardır diye kaba bir hesap yapabilirsiniz.

Yani terminal dalda bu yaz ağacınızın üzerinde kaba bir yaklaşımla en az 200 tane dal görmeden sonraki seneye 5 kilo iç ceviz beklemek çok da mantıklı değil gibi geliyor.

Yani bana bu hesap biraz zor gibi geliyor.

Bu hesap benim hesabım değil site burda Ceviz Fidanl Ceviz Ceviz Yetitirme Ceviz Fidanlar Ceviz dikimi Ceviz Bakm Ceviz Fotoraflar.
herkez girip bakabilir.Bazıları şirket ve kişi adı verdiğim için eleştirebilir.Ama bundan çekinmiyorum burda emek veren insanların emeklerine saygı duyuyorum doğru bildiklerimi ve daha önce defalarca yazdığım gibi fiziken görmediğim tecrübe etmediğim hiç bir olayı yazmamaya çalışıyorum.

Çamtepe 21-05-2012 21:37

Yanlış anlamayın, ben sizi eleştirmek için yazmadım. İnternette pek çok sitede gerçekçi olmayan ceviz fizibilite hesapları dolanıyor. Vatandaşın bu fizibilite çalışmalarını kuşkuyla ve kendi mantık süzgecinden geçirerek değerlendirmesini öneriyorum sadece.

Selamlar.

Ç.

bozy 22-05-2012 00:27

Merhabalar öncelikle , bu sene kış soguklarından etkilenen pek cok fidanım oldu yaklasık yüzde on kadar , malum Ankara rekor sogukları gördü ama yine de yaşama istegi galip gelmiş soguktan kuruyan agaclarım dipten sürgün verdi tekrardan aşılamak gerekecek...ilk sorum agacları kısa hazırlamak icin ne yapılabilir....
İkinci sorum ,15 gün önce güzel bir sekilde yapraklanmıs saglıklı agacım şimdi sanki elektrik carpmış gibi yapraklari simsiyak kurumuş ,digerlerinde böyle bişey yok acaba neden olabilir.... fotografı ceviz hastalıkları bölümüne yükledigim için buraya yükleyemedim...herkese saygılar..


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:58.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025