![]() |
lilium hocam ağaçlar 8 ve 9 yıllıklar. bazı ağaçlar 5 kilo civarında verirken 1 kilo bile vermeyen ağaçlarda mevcut, ilk önce bu 1 kilo bile vermeyen ağaçları aşılayacağım. budamaları gayet iyi, ziraat mühendisi gördü ve çok güzel budanmışlar dedi, ama, cinslerini beğenmedi, bu cinslerin değişmesi gerekir dedi. amcamdada 11 yıllık yalovalar var onlardada durum aynı , her türlü bakımını yapmasına rağmen 11 yaşındaki ağaçlardan 5 kilodan fazla verim alamıyor. yalovalar iklime uymadılar sanırım. ziraatdan hocalarada gösteriliyor bahçeler, uzman budamacılarada budatılıyor , gübrede atılıyor hem fenni hem hayvan gübresi ama sonuç aynı aşırı verimsizlik söz konusu.
|
Alıntı:
Şöyle bir şey de olabilir, ağaçlarınıza çok iyi bakıyor bir de biraz sert budama yapıyorsanız ağaçları dince kacırıyor olabilirsiniz çok dinç giden ağaçlarda meyva bağlamaz. Ağaçları göremediğim için çok bir şeyde söyleyemem. |
merhaba arkadaşlar burda çok yeniyim amatör bi şekilde ağaç yetiştirmeye başladım :S o yüzden biraz utana sıkıla yazıorum şu an :S herkes profesyonel seviyede nerdeyse.. ama siz arkadaşların yönlendirmesiyle belki bende bişiler yaparım ve çevreye doğaya katkım olur.. malum ( küresel ısınma, erozyon, sel baskınları)... size sorum şu olcak. eskişehirde yaşıorum yaklaşık 3 ay önce askerden geldim istanbuldan.. ordaki seradan bulgar ceviziymiş sanırım ondan getirdim ve burda 2.5 lt.lik pet şişeye gömdüm çıktı.. bundan 1 buçuk ay önce pazardan 70 kadar ceviz aldım onldarıda fide torbalarına gömdüm hiçbir tepki vermediler ve dün merak ettim açtım baktım beyaz kurtçukalr vardı çürümüşler :( suyumu dengesiz verdim acaba .. biyerde okumuştum sarımsak koyuorlarmış onu mu yapsaydım ... katlamayla çimlendirme okumuştum, onu denemedim çatlattım direk gömdüm.. şimdi tekrar aldım 30 kadar denesem bu mevsimde acaba olurmu? kusura bakmayın başınızı ağrıttım :( ama yardımlarınıza ihtiyacım var :S
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
merhaba benim bir sorum olacak kendim fidan poşetlerinde ceviz yetiştirmekteyim boyları 10-15 cm kadar oldular onları büyütüp aşılayıp fidan haline getirmek istiyorum organik sıvı gübre kullansam b5a vb sıvı gübreler gibi faydası olurmu birde hangi aylarda kullanmam lazım
|
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Cevizlerim kendilerini göstermeye başladılar
Eklenti 151781 Eklenti 151782 Pedro da hem ceviz hem çiçek Eklenti 151783 |
Selamlar,
Kısmetse bu sonbaharda toprak sürme, gübreleme, ekim işlemlerini yapıcam Bu arada bilenlere sormak istediğim 2 şey var: 1. Chandler'a tozlayıcı olarak Franquette'ten uzaklaşmaya ve Fernor'a yakınlaşmaya başladım. Fakat fernor tescilli bir ağaç türü. Bu türü nerden temin edebilirim? 2. İlk 3-4 yıl için ağaç aralarına en iyi hangi tarım ürünleri gider? yoksa sadece yonca mı dikmeliyim? saygılar |
Fernor, chandleri tozlamaz diye biliyorum.
|
Merhaba kaman 1 de chandleri tozluyor arkadaşlar.
|
Aşılı chandler fidanım etrafında kaman 1 cevizinden başka ceviz olmamasına rağmen üzerinde meyvesi var.
|
Kaman 1 ve Kaman 5 cevizlerinden başka cevizleri deneme maksadıyla tarlama ekmiştim.Ancak soğuğa dayanımları az, üstlerinden kurudular.Büyük emek israfı.Soğuk bölgeler için bence kaman bir kaman beş ve cahandler ekilmeli.Yoksa sonu hüsranla biter.Kaman 5 cevizimin bir tanesi 5 yaşında aşısız ve 3 lü ve 1 li olmak üzere 4 tane meyvesi var.
|
Alıntı:
http://fmd.ksu.edu.tr/sayi/51/51.148-158.pdf |
Sn Lilium,
Bahçeniz .Çok güzel görünüyor. Tebrik ederim. Sizlere bir kaç sorum olacaktı. Cevaplar iseniz sevinirim... Bahçeniz de sadece pedro mu var ? Evet ise sebebi ? Bahçeniz de başla çeşitler de varmı ? Resimler sadece pedro mu ? Saygılarımla.. |
Bahçem chadler üzerine kurulu beş tane pedro atmıştım içlerine dört tanesini suyla bozdum sarsıntı geçiriyorlar bakalım düzeleceklermi.
Başka çeşit olarak eskiden zeytinlerle beraber ektiğim iki tane yalova1 var, chadlarler büyüsün onları da keseceğim, yerleri uygun değil |
Pedrolar suyla nasıl bozuldu?
|
Sevgili denizakvaryumu, önceden damlama sulama sistemim yoktu, karık usulu suluyordum karıklara bir musluk suyu vererek bir seferde hepsini suluyordum,(yaklaşık 25 musluk) bunun içinde suları gecede açık bırakıyordum, yosun gelmiş muslukların yirmi tanesini tıkamış bütün su beş musluğa gidince o gece ertesi gün o akan su bir bölgeyi azmak gibi yapmış kökler oksijensiz kaldığı için fidanlar bozuldu. O bölgede de pedrolar vardı.
|
Sen ne yapıyordun o sırada. Tabii ki derin uykuda. Ah lilium ah. kulağını çekmek lazım senin.
|
Aşısız ceviz
Alıntı:
Sayın Nurgül hanım, Ben bahsi geçen sitedeki Toros 1 cinsi cevizden bahçe kurdurdum. Tabi kurdurmadan önce başka yerlerede sordum fakat hiçbiri bana Noyan bey gibi teknik bilgi veremedi ve hepsi tamamen ticari yaklaştı... Bahçeyi kurduktan sonra aşısız ceviz ürün vermez problemi yaşadım, Sn. Sütyemez le de görüştüm o da aynı fikirdeydi. Bende bunun üzerine Noyan beyi aradım, kendsi beni Mersine davet etti, orada bahçeleri gezdik, gördüm ki Noyan beyin dedikleri doğru, aşısız ceviz ağaçları üstünde meyve dolu. 5 yaşında ağaç üstünde yaklaşık 10 - 15 kg meyve var. Burada ****** işin püf noktası bakım. Hangi sitede bir bakım programı görebiliyorsunuz? Herkes ücret talebinde bulunuyor, ve verilen bilgilerde çok büyük hatalar var. Bence bu konuda:" Adamın kitabı bile var. Bak adam Prof. olmuş ne derse doğrudur." mantığıyla gitmemek lazım. Adam Prof. olmuş ama akademisyen ruhu yok, kafa ticari çalışıyor... |
4 Eklenti(ler)
Üç yaşındaki pedrodan görüntüler
Eklenti 154823 Eklenti 154824 Dallara destekler konmuş Eklenti 154825 Eklenti 154826 |
Maşallah
|
Benden de Maşallah gıbta ettim birgün benim bademlerde böyle olacakmı sabırsızlanıyorum. Büyüdüklerini görmek istiyor insan
|
3 yaşında pedronun verimi muhteşem olmuş.
Hayvan gübresi dışında sanırım başka gübre kullanmadınız? Pedro sert budama istediğne göre bu sene uzayan ve desteklenen dalların hepsinin kesilmesi de gerekecek gibi? |
3 yaş budama zamanı gelmiş :)
|
Sayın Lilium pedrolarınız çok iyi görünüyor.Çok güzel bakmışınız.
|
Alıntı:
Her yıl iki üç ramork hayvan gübresi ilave ederim, bunun dışında başka gübre kullanmam, biraz ot yapıyor ama onuda capa makinesi hallediyor. İki yıl önce koyun gübresi atmıştım içinde meşe pelitleri varmış bahçede her yerde meşe çıktı eksem böyle çıkmazlar, çıkanları ot ilaçları ile kurutmaya çalışıyorum. Gelişme döneminde oldukları için şekil budamalarına dikkat ediyorum, bu kadar meyve yapacağını sanmadığım için uc almalarını biraz uzun bıraktım, meyveyi çok bağlayınca da dallar açıldı yere değiyor, seneye güzel bir verim budaması yapacağım, meyveyi taşıyacak dalların oluşturulması gerekir. Sayın avanos, bende iki yıl önce sizler gibi düşünüyordum yıllar çabuk geçiyor bir bakmışsınız ağaçlar büyümüş ne zaman büyüdüler dersiniz, hasadınız bol olsun. Yalnız şimdiden kuşlardan nasıl koruyacağınızı düşünün, kuşlar bademlere çok zarar veriyor. |
Sayın Lilium
Bu sorunları düşündüm 2 yıl araştırdım bahçeler gezdim bir akademisyen kadar bilgi edindim bademde. Ama Ataların sevdiğim bir sözü var ömür tecrübeye kafi gelmiyor.Ben fidanlarda tavşan zararlısı duymuştum araştırmalarda ama bu kadar beklemiyordum. Bu durum şimdiye kadarki sorunlarımın en önemlisi oldu. Kuş zararlısına gelince bahçeyi 5 çeşitle oluşturdum, ana çeşitler sert kabuklu yani yüzde sekseni.Kalanınıda kuş yerse helal olsun:) |
Ayrıca yer konusunu halledebilirsem 100 dekar kadarda ceviz düşünüyorum.Ozaman tecrübelerinizden yararlanacağız.Buralarda çığır açtım 2450 dekar memleketimde müracaat yaptırdım öncülüğümde ama milli emlakçılar babalarının yerlerini veriyor gibi davranıyorlar.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 15:21. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025