![]() |
Sn. hamitakkuyu
Sorunuzu badem yetiştiriciliği ile ilgili konulara yazarsanız, hem daha doğru olur hem de sorunuza daha hızlı cevap alabilirsiniz. |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
|
Maşallah.Ağaç cevizden yıkılıyor, böylesini görmemiştim.
O zaman tekrar sorayım; Pedro mu, chandler mi ? :) |
Alıntı:
Böyle bir verimi 5 yıl önce Şebinkarahisar'da görmüştüm. Ancak oradaki teyze ağacın bu kadar sık meyve tutmasının sakıncalı olduğunu söylemişti. Ancak türünü bilmiyorum. Ama kesinlikle yerli türdür. Çünkü ceviz ağacı oldukça yaşlıydı. |
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Ben her ikisini de ayıramıyorum, pedro çok bağlar ama biraz daha küçüktür, chandler daha iridir biraz daha az bağlar.
Chandler resimleri Eklenti 126668 Eklenti 126669 Eklenti 126670 Pedro biraz daha sert budama gerektirir. Eklenti 126671 Eklenti 126672 |
Bu durumda küçük bahçesi olup hobi amacıyla 1-2 ceviz dikeceklerin pedroyu seçmesinde fayda var.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Bu sene 2 tane pedroyu bahçeye dikeceğim. |
Alıntı:
|
Sayın Lilium,
Fidanlarınızın arasında Fernor var mı? Onun verimini ve diğer özelliklerini chandler ile kıyaslayabilir misiniz? |
Fennor bende yok, o da güzel bir ırk iklim şartlarına uygun yerlere ekilmeli bence.
|
Teşekkürler Lilium...
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eklenti 126786 |
Merhabalar arkadaşlar. Yabancı (Chandler, Pedro) ceviz fidanı alabileceğimiz, internet üzerinden satış yapan, birkaç adet dahi gönderebilecek, güvenilir (ismine doğru fidan satan) bir fidancı adresi arıyorum. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. Ya da site içinde uygun başlık varsa yönlendirirseniz...
|
Arkadaşlar Konya - Ankara hattı arasında rakım 1015. Ceviz yetiştirmeyi düşünüyoruz. 200 - 300 dekar arazi üzerinde Kaman 1, Chandler, Pedro, Fernor ve Fernette ( 5 ana çeşitle ) cinsi yetiştirmeyi düşünüyoruz. Yaptığım araştırmalarıma göre İç Anadolu ekolojisine en uygun çeşitlerin bunlar olduğuna kanaat getirdim. Buralarda ilkbahar geç donları çok olur. Bu çeşitlerin geç çiçeklendiğini biliyorum. Birde bunlar oldukça verimli çeşitler. Sizler bu konuda ne düşünürsünüz. Kararım doğrumu.
Sayı olarakta 500 adet Kaman 1(+ 50 adet tozlayıcısı), 500 adet Chandler (+ 50 adet tozlayıcısı), 250 adet Pedro (+ 20 adet tozlayıcısı), 200 adet Fernor ve 200 adet Fernette (bu ikisi birbirinin tozlayıcısı) dikmeyi düşünüyoruz. Bu 5 çeşit ticari açıdan mantıklı olurmu (çeşit fazlamı acaba). Yoksa 2 - 3 çeşit eksem her çeşidin sayısını arttırsam nasıl olur. Bana bu beş çeşit çok mantıklı geldi hiçbirtanesinden vazgeçemiyorum. İlginiz için şimdiden çok teşekkür eder. çalışmalarınızda başarılar dilerim. Saygılarımla... |
Olabilir düzenli ekildikten sonra niye olmasın, hangi bölümde hangisi olduğunu bildikten sonra, hasat döneminde de cevizleri karıştırmadıktan sonra bence olabilir.
Yine de bilmediğin ırkları iklime ve bölgeye uyumluluğunu iyice bir araştırmanı tavsiye ederim |
Alıntı:
|
Böyle 200- 300 dölümlük arazilere düzgün ve yerden en iyi istifade edecek ekim pilanı gerekli.
Çizim yapamıyorum, yapabilirsem size bir ekim şekil göndereyim, bu şekil de aynı metrelerde dölüme daha fazla fidan dikebiliyorsunuz. Çizim yapan programlar hangileridir bilemiyorum. yardımcı olacak arkadaşlar varmı. |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
Önce su
toplumcu demişki:
Sayı olarakta 500 adet Kaman 1(+ 50 adet tozlayıcısı), 500 adet Chandler (+ 50 adet tozlayıcısı), 250 adet Pedro (+ 20 adet tozlayıcısı), 200 adet Fernor ve 200 adet Fernette (bu ikisi birbirinin tozlayıcısı) dikmeyi düşünüyoruz. :D Zaten kaman1, chandler birbirini tozluyor pedroda kendine yeterli bence siz 3-4 yıl için 10 ar dekarda deneme yapın. Zaten sizin dediğiniz bölgede su sorunu var asıl su olmadan ceviz olmaz. Su problemini çözün. |
Alıntı:
Su sorununu da inşallah çözecez. Ruhsat alabilirsek sondajla su çıkaracaz. Su var ama ruhsat almak biraz sıkıntılı. |
Sy: Toplumcu sondajla iş bitmiyor sizin istediğiniz gibi değil ayda bir değil hafta bir cevizi 3 yıl sulamak gerekiyor birde suyun ve toprağın kireci çok önemli ph 6,5 da sabitlenmeli.
|
Alıntı:
|
sayın toplmcu dikim planınız malesef tamamen 7x7 metre. buna 10x 7 diyemeyiz. çünkü bir fidan etrafındaki 4 fidanada 7 metre mesafede kalıyor. nereden baksanız bu 7x7.
|
arkadaşlar ceviz bahçesi olanlar aşı kalemi konusunda yardımcı olabilirlermi.
özellikle kaman1, chandler, sütyemez1, maraş 18 vs çeşitleri arıyorum. |
Merhabalar bir tanıdığım Elazığdaki 8 dönümlük arazisine ceviz ekmeyi düşünüyor.Nasıl yardımcı olabilirsiniz.?Saygılar...
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 02:04. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025