agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Ceviz (https://www.agaclar.net/forum/ceviz/)
-   -   Ceviz (Juglans) Yetiştiriciliği (https://www.agaclar.net/forum/ceviz/5289.htm)

agozce 07-04-2010 03:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dissape (Mesaj 610551)
.... Bahçede kayısı, elma, erik, şeftali, kiraz ve ceviz ağaçları var. İlk sorum ceviz ağacı ile ilgili. Komşunun bahçesine bakan fakat aslında inşaatçı olan birisi ceviz agacına maket bıçağıyla, yukarıdan aşağıya iki tane kesik atmam gerektiğini, ağaca gömleğinin dar geldiğini söylüyor. Doğru mudur?

Bu nasıl bir saçmalık ve vahşet ya....

Sakın böyle bir şey yapmayın. Ağacı nem kaybından kurutursunuz. Kurumasa bile gelişmeye değil, yarasını sarmaya çabalayacaktır.

Arkadaşlar böyle ciddi sorularınızı mutlaka işin uzmanına sorun. Bu formdakiler - bende dahil- genellikle uzman değil, kişisel tecrübelerini aktaran gönüllüler.

http://ceviz.ksu.edu.tr/

Önceki mesajlarda ilgili yerlerin adreslerini verdim.

agozce 07-04-2010 03:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ziganali (Mesaj 602019)
Sayın Site Yetkilileri,
Ben istanbulda görevli bir devlet memuruyum.Erzincan Refahiye ilçesi Ören Köyü'nde 2007 yılında 110+10=120 ceviz fidanı diktim.Teşvik için başvurdum.Fakat çiftçi kayıt sistemine kaydım olmadığı,tapunun henüz veraset-i çıkmadığı (baba yeni rahmetli olmuştu)için alamadım.İlk yıl aşı yerinin üzeri kurudu.(cevizleri Balıkesir Gönen den 55şebin55bilecik aldım)Fakat bu cevizler 50-70 cm oldular.Bunların aşı olması gerekiyor.Avrupa Birliği teşviği olduğunu duydum.Fakat nerelere başvuracağım bilemiyorum.Bana yardımcı olacak yardımsever insanlar var mıdır acaba?Varsa meil adresim ziganali@mynet.com dur Herkese bol ağaçlı bir gelecek dileğimle.

Ceviz aşısı hiç pahalı değil. Ben en son yaklaşık 100 tane sütyemez-1 aşısını 50 tl ye aldım. Adres aşğıda. Şimdi vakti geçti ama hocayı arayıp, sorun.

http://ceviz.ksu.edu.tr/ceviz-cesitleri/

Veya

Yalova Atatürk Araştırma Enstitüsü

Lilium 07-04-2010 09:41

Alıntı:

İlk sorum ceviz ağacı ile ilgili. Komşunun bahçesine bakan fakat aslında inşaatçı olan birisi ceviz agacına maket bıçağıyla, yukarıdan aşağıya iki tane kesik atmam gerektiğini, ağaca gömleğinin dar geldiğini söylüyor. Doğru mudur?

Soruda eksikler olunca cevaplarda da yanlışlar oluyor, asıl soru ceviz ağaçı dinç gidiyor meyva bağlamıyor olsaydı, bende aynı şeyi önerir ve ya ağacın besinini biraz kesin derdim.
Dinç'e kaçmış ağaçlar meyvayı dökerler, bu nedenle yaşlıların bir değimi var al eline baltayı iki kere vur gövdesine bak seneye nasıl bağlar derler. yanlışta sayılmaz, ağaçı yaralama ağaçı zayıf ve açılan yaraya çalışacağından dinç gitmesini durdurur.
Ağaçlarda dikine açılan yaralar ağacı kurutmaz sadece gelişimini yavaşlatır, ve bu açılan yaralardan haşerenin çalışmasını sağlar.
Kabuğun enine tam kesilmesi ve ya fırdolay tam kemirilmesi ağacı kurutur.

Lilium 07-04-2010 09:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ziganali (Mesaj 602019)
İlk yıl aşı yerinin üzeri kurudu.(cevizleri Balıkesir Gönen den 55şebin55bilecik aldım)Fakat bu cevizler 50-70 cm oldular.Bunların aşı olması gerekiyor.Avrupa Birliği teşviği olduğunu duydum.Fakat nerelere başvuracağım bilemiyorum.Bana yardımcı olacak yardımsever insanlar var mıdır acaba?Varsa meil adresim ziganali@mynet.com dur Herkese bol ağaçlı bir gelecek dileğimle.

Sayın ziganalı bende gönenliyim, fidanları kimden aldınız, aşı yerlerinin kuruması imkansız bu hata sizdenmi kaynaklanıyor yoksa fidandanmı?
Aşılar halen yapılabilir, yalnız kalemlerinizi daha önceden almış olmalıydınız, şu an alınacak kalemlere su yürümesi uyanma olduğundan tutma oranları çok düşecektir. bende de dört beş tene yapılacak aşı var, pazartesi günü kestim bekliyorum akan açı suyu aksın pazar günü aşıları yapacağım.

Sinova57 07-04-2010 16:04

Hepinize iyi günler arkadaşlar ben de forum'a yeni üye olanlardanım ve ilk defa yazıyorum.
Sinop'da yaşıyorum ve yaklaşık 30-35 dönüm arası bir büyüklükte olan alana kapama ceviz bahçesi yapmayı çok istiyor ve uğurda internet üzerinden çok araştırma yapmaya çalışıyorum.
Yapılacak ceviz bahçesi (artık bu bahar geçti, sonbahara) denize yaklaşık 2.000 m. rakım en düşük yerinde 17 m. en yüksek yerinde 25-30 m. çok verimli bir arazi, (fotoğraflarını bilahere yayınlayacağım çünkü araziyi ormandan alamama ihtimali var) içinde su kuyusu ve tam ortasından geçen bir deresi var yani sulama sorunu yok böyle bir arazide hangi tür ceviz daha iyi yetişebilir bir ara internette Sahil 1 ve Toros 1 fidanlarını duymuştum.

06doğaci 07-04-2010 18:42

Sayın sinova hoşgeldiniz.Öncelikle tarım il müdürlüğüyle irtibat kurun.Toprak ve su analizi yaptırın.Etrafta ceviz yetiştiren varmı herhangi bir sorunla karşılaşıyorlarmı.Bunlar sizin için önemli eğer ceviz yetiştiriciliğinde sorun var ise o sorunlara dayanıklı ceviz çeşidi seçmeniz gerek.

Sinova57 08-04-2010 07:54

Yanıtınız için teşekkürler 06doğacı fakat tarımın tek bildiği bodur ceviz. tamam bütün aşılı cevizler artık bodur ceviz, bunlardan isimleri nedir doğru dürüst bilen yok aynı zamanda hepsine ya Yalova diyorlar ya da Kaman oysa bunların bile kendi içlerinde çeşitleri var.
Bence ceviz yetiştiriciliğinde en önemli etken toprağın soğuklama süresi fakat Sinop'un soğuklama süresini internette bulamadım en yakın Samsun var orası ile aynı olurmu onu da bilmiyorum.

Avanos 08-04-2010 09:12

Arkadaşlar Benim tavsiyem Bir yerde yatırım yapmadan iyice araştırmak. Bunuda yaparken daha önce orda yetişmiş bahçe bulmak. Fidancılar genelde yanıltıyor birde art niyet olmadan yapılan yanlış yönlendirmeler var. Örnek vermek gerekirse geçen hafta sonu Nevşehir Avanos'ta bir bahce gezdim. Ben bahçenin daha önce yapıldığını duymuştum bu sebepten gidip göreyim dedim gittim baktım güzel bir bahçe ama geçen sene tesis edilmiş. Bahçe sahibi toros1 çeşidi dikmiş aşırı övüyor.Neden fidancı övdüğünden ben dedim hiç toros1 bahçesi gördünmü evt görmüş nerde dedim akdenizde bir bahçe 7-8 senelik bir bahçe süper verim vermiş. Sorun şu akdenizde olması başka Nevşehir Avanosta olması başka sadece çeşit verimi önemli değil, yeride önemli Amasya elması Amasyada olduğu gibi Sivasta olmaz. Amasyaya gidip amasya elması çeşidi görüp bahçe yapmamak gerek.Arazinize en yakın daha önce yapılmış çeşitlerle yapın.Hala diyorum bodur ceviz yok diyorlar.Yeni çeşitler azman değil belki ama bodur kelimesi çok farklı arkadaşlar.

Sinova57 08-04-2010 12:58

Yanıtın için teşekkürler Avanos.
****** araştırmak çok önemli benim ceviz yapmak istediğim yere yaklaşık 300 m. mesafede yaklaşık 70.000-80.000 m²'lik alana ceviz dikilmiş vaziyette fakat henüz 1 yıl olmuş olmamış yakın tarih yani, sahibi ile bir türlü karşılaşıp soramadım fakat Çevre Orman Müdürlüğündeki Orman Mühendisi arkadaş olabileceğini söylemişti. İnternetten fidan çeşidi için irtibat kurduğum kişilerden birisi ilk defa deniz seviyesine bu kadar yakın bir yerden talep geldiğini sinopta söylediğim bölgeyi iyi tanıdığını ve gayet iyi ve verimli bir yer olduğu için olacağını söylemişti.
Anlayacağınız halen araştırıyoruz.

06doğaci 08-04-2010 15:32

Sayın Avanos çok önemli bir konuya değinmişiniz.Etrafı gözlemlemek çok önemli.Varsın geç olsun ama pişman olmamak için araştırmak şart.Malesef devlet bu konuda vatandaşa çokta yardımcı olmuyor.Sonrada köyler boşalıyor deniyor.Sayın Sinova57 ekeceğiniz yer çevresinde bahçeleri gezin köylüye orada kar yağışının nekadar olduğunu, ilkbahar donolayının hangi tarihlere kadar görüldüğünü öğrenin.Mesela iç anadoluda zamanında yalova çeşidinden ekilmiş, malesef don olayı olduğu zaman güzelim ağaçlar mahvoluyor.Kuruyor sonra başka yerinden filizleniyor.Başta iyi bir çeşit seçmek gerek.

Sinova57 08-04-2010 16:32

06doğaci yanıtın için teşekkürler.
Şunu söyleyebiliriz bu bölgede ya hiç kar yağmaz ya da hepsini toplasanız 1-2 hafta süre ile kar kalır bu nedenle bu bölgede er ya da geç donlar çok nadirdir. hava sıcaklığı ortalaması yıl itibari ile en yüksek 27 derecedir. bu bölge en büyük risk karayel rüzgarı ve taban suyudur yer yer 1-2-3-4 metreler seviyesindedir o nedenle başka bölgede yapacak iken yer değiştirdim. resimlerini de çektim fakat bir türlü yükleyemedim yüklemeyi başardığım zaman göreceksiniz yer harika

Avanos 08-04-2010 16:44

Cevizde taban suyu çok önemli taban suyu varsa ceviz tavsiye etmem.

06doğaci 08-04-2010 21:54

Merhaba sinova57 sayın avanosa katılıyorum.Eğer taban suyu yüksekse bu işe hiç girmeyin astarı yüzünden pahalıya gelir size.Taban suyu 3/4 metrenin altında olması gerek.İşin bir başka riskide denize olan yakınlık.

06doğaci 08-04-2010 22:01

Meteroloji aslında tarımın bir parçası malesef tarımda devlet kurumları arasnda ve vatandaşlada iletişim eksikliği var.Ben diyelimki a şehrine bir fidan dikmek istiyorum bunun kriteri tarım il ilçe müdürlüklerinde olmalı.Biz ne yapıyoruz ya o bölgeyi bilmeyen ziratçiden........ birinden ya fidancıdan bilgi bekliyoruz.Yani bu bilgileri internet sitesinde ilan etmeli.

Samsunlu55 08-04-2010 22:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sinova57 (Mesaj 612807)
Bence ceviz yetiştiriciliğinde en önemli etken toprağın soğuklama süresi fakat Sinop'un soğuklama süresini internette bulamadım en yakın Samsun var orası ile aynı olurmu onu da bilmiyorum.

Samsun ile Sinop'un soğuklama süresi hemen hemen aynıdır büyük bir farklılık olmaz. (Samsun=1503 Saat)

Samsunlu55 08-04-2010 22:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Avanos (Mesaj 612888)
Arkadaşlar Benim tavsiyem Bir yerde yatırım yapmadan iyice araştırmak. Bunuda yaparken daha önce orda yetişmiş bahçe bulmak. Fidancılar genelde yanıltıyor birde art niyet olmadan yapılan yanlış yönlendirmeler var. Örnek vermek gerekirse geçen hafta sonu Nevşehir Avanos'ta bir bahce gezdim. Ben bahçenin daha önce yapıldığını duymuştum bu sebepten gidip göreyim dedim gittim baktım güzel bir bahçe ama geçen sene tesis edilmiş. Bahçe sahibi toros1 çeşidi dikmiş aşırı övüyor.Neden fidancı övdüğünden ben dedim hiç toros1 bahçesi gördünmü evt görmüş nerde dedim akdenizde bir bahçe 7-8 senelik bir bahçe süper verim vermiş. Sorun şu akdenizde olması başka Nevşehir Avanosta olması başka sadece çeşit verimi önemli değil, yeride önemli Amasya elması Amasyada olduğu gibi Sivasta olmaz. Amasyaya gidip amasya elması çeşidi görüp bahçe yapmamak gerek.Arazinize en yakın daha önce yapılmış çeşitlerle yapın.Hala diyorum bodur ceviz yok diyorlar.Yeni çeşitler azman değil belki ama bodur kelimesi çok farklı arkadaşlar.

Sn. Avanos, bu fidancının selekte ettikleri iki çeşit var. Birisi toros-1 birisi sahil-1. Satışta bölgelerin soğuklama sürelerine göre satış yapıyorlar. Gezdiğiniz bahçenin sahibinin Akdeniz'de bahsettiği bahçe sahil-1 cinsi olabilir.

"ATILIM TOROS-1 adlı cinsimiz, soğuklama süresi yüksek bölgeler için tavsiye ettiğimiz bir cinsimizdir. Bu cins, verim itibariyle 1500 saat ve üstü yerler için tavsiye edilir."
"ATILIM SAHİL-1 adlı cinsimiz ise yukarıdaki aynı özeliklere sahip olup, soğuklama süresi itibarı ile 600-1200 saat arası yerler için tavsiye edilir."
http://www.cevizci33.com/neden/index3.asp

agozce 09-04-2010 02:57

Bodur ceviz

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sinova57 (Mesaj 612807)
Yanıtınız için teşekkürler 06doğacı fakat tarımın tek bildiği bodur ceviz. tamam bütün aşılı cevizler artık bodur ceviz, bunlardan isimleri nedir doğru dürüst bilen yok aynı zamanda hepsine ya Yalova diyorlar ya da Kaman oysa bunların bile kendi içlerinde çeşitleri var.

Arkadaşlar uzmanı kesinlikle bodur ceviz diye bir şey yok diyor. Sadece aşılı ve aşısız ceviz var. Bakın,
http://ceviz.ksu.edu.tr/asili-asisiz-ceviz/bodur-ceviz/

Ayrıca hangi rakımda, hangi ceviz yetişir sorusunu en iyi

Yalova Atatürk Araştırma Enstitüsü'nden bir telefonla öğrenebilirsiniz. Sadece ceviz üzerine doktora yapmış ve Türkiyenin her yerini bilen uzmanlar var. Fidancılara fazla güvenmeyin.

Sinova57 09-04-2010 07:58

Ceviz

yanıtınız için teşekkürler agozce gerçekten Yalova Atatürk Araştırma Enstitüsü'nden öğrenilebiliyormu? bu şekilde öğrenip de çok sağlıklı sonuç alan varmı? ve mümkünse doğru kişinin telefon no.su

Sinova57 09-04-2010 08:03

cevabın için teşekkürler samsunlu55
size göre o zaman hangi ceviz sahil-1 mi? yoksa Toros-1 mi?

yasarugur 09-04-2010 08:35

Sayın Sinova57 tüplü fidan yılın her mevsimi dikilebilir diye biliyorum ben,ceviz fidanlarını tüplü alırsanız dikim mevsimini kaçırmamış olursunuz herhalde (tabii sulama düzenine dikkat ederek),benim de kendi fidanlarımı dikeli altı gün oldu.Fidan cinsi konusunda KSÜ den Mehmet Sütyemez hocama danıştım sağolsun yardımcı oldu.

Avanos 09-04-2010 08:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Samsunlu55 (Mesaj 613519)
Sn. Avanos, bu fidancının selekte ettikleri iki çeşit var. Birisi toros-1 birisi sahil-1. Satışta bölgelerin soğuklama sürelerine göre satış yapıyorlar. Gezdiğiniz bahçenin sahibinin Akdeniz'de bahsettiği bahçe sahil-1 cinsi olabilir.

"ATILIM TOROS-1 adlı cinsimiz, soğuklama süresi yüksek bölgeler için tavsiye ettiğimiz bir cinsimizdir. Bu cins, verim itibariyle 1500 saat ve üstü yerler için tavsiye edilir."
"ATILIM SAHİL-1 adlı cinsimiz ise yukarıdaki aynı özeliklere sahip olup, soğuklama süresi itibarı ile 600-1200 saat arası yerler için tavsiye edilir."
http://www.cevizci33.com/neden/index3.asp

Bu sayfayı bende gezdim. Hatta firma yetkililerine telefon dahi ettim. İnternet sayfalarında yaptıkları bahçelerin reklamını koymuşlar. 2004-2005 yapılan bahçeleri var. Bu bahçe sahiplerinin adreslerini ve telfonunu istedim gidip göreyim diye ama şuan yanımda değil döneceğim dediler.Ben bir kaç kez daha aradım dönmediler. Yani kitapta yazanı değil iç anadoluda kurdukları bahçelerdeki verimi gözümle görmek istedim. Görmediğinize inanmayın Çünkü dönüşü yok bir ömür geçiyor dönmek için.Ben badem konusunda arkadaşlara yardımcı olurken kesinlikle direk gözlemlerimi yazıyorum bundan daha sıhhatli bilgi olmaz sanırım.

Samsunlu55 09-04-2010 16:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sinova57 (Mesaj 613675)
cevabın için teşekkürler samsunlu55
size göre o zaman hangi ceviz sahil-1 mi? yoksa Toros-1 mi?

Geçen sene telefonla görüştüğümde Samsun'un soğuklamasını ve arazinin konumunu söylediğimde bana toros-1 cinsini önermişti.

Samsunlu55 09-04-2010 16:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Avanos (Mesaj 613704)
Bu sayfayı bende gezdim. Hatta firma yetkililerine telefon dahi ettim. İnternet sayfalarında yaptıkları bahçelerin reklamını koymuşlar. 2004-2005 yapılan bahçeleri var. Bu bahçe sahiplerinin adreslerini ve telfonunu istedim gidip göreyim diye ama şuan yanımda değil döneceğim dediler.Ben bir kaç kez daha aradım dönmediler. Yani kitapta yazanı değil iç anadoluda kurdukları bahçelerdeki verimi gözümle görmek istedim. Görmediğinize inanmayın Çünkü dönüşü yok bir ömür geçiyor dönmek için.Ben badem konusunda arkadaşlara yardımcı olurken kesinlikle direk gözlemlerimi yazıyorum bundan daha sıhhatli bilgi olmaz sanırım.

İnternet sitesindeki fotoğrafların hepsi anahtar teslim olarak kurdukları bahçelerin resimleri, o kişilerin telefon numaralarını vermek istemiyebilirler. Bilgi verirken gözlemlenilen bilgiyi aktarmak tabi ki en güzeli fakat her zaman böyle olması imkansız diye düşünüyorum.

Sinova57 09-04-2010 16:51

ceviz

Samsunlu55 sizin arazi konumu nasıldı detaylı yazabilirmisiniz?

06doğaci 09-04-2010 20:33

Merhaba arkadaşlar siteyi bende ziyaret ettim ama daha yaşlı bir ağaç göremedim.

Avanos 09-04-2010 20:55

Sayın Samsınlu55
Ceviz çok hasas bir ağaç burda özel ağaçlandırma projesi olarak 2800 fidan diktirilmiş birine geçen orman mühendisi arkadaş tutanak tutmuşlar 13-14 yıl olmuş 90 küsür ağaç büyümüş diğerleri büyüyememiş bile hala tamamla yapıyor adam.cevizler yalova çeşidi.Ben aksilik olmazsa hataları görmeye gideceğim ve resimlemeye çalışacağım.Konu badem olsa sorun değil badem dayanıklı bir ağaç yaşlı ağaçlarımzıda var yeni fidanlarımızda veri aktarmak çok kolay.Cevizci arkadaşlardanda bilgi paylaşımı bekliyorum.

agozce 10-04-2010 02:14

Alıntı:

...... İlk sorum ceviz ağacı ile ilgili. Komşunun bahçesine bakan fakat aslında inşaatçı olan birisi ceviz agacına maket bıçağıyla, yukarıdan aşağıya iki tane kesik atmam gerektiğini, ağaca gömleğinin dar geldiğini söylüyor. Doğru mudur?

Bu durumu araştırdım. Ağaç sürekli boya gidiyorsa ve meyve az tutuyorsa veya tutmuyorsa, su ve azot fazla geliyor demekmiş. Suyu azaltıp, tepe budaması yaparak, yani dalları yataya yönlendirerek verim arttırılabilirmiş.

Bir diğer neden de ( meyve vermiyor veya az veriyorsa) uygun tozlayıcısı var mı bakılmalıymış.

Bence ağaçlarınızı boşuna yaralamayın.

acemi_caylak 10-04-2010 08:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Samsunlu55 (Mesaj 614053)
İnternet sitesindeki fotoğrafların hepsi anahtar teslim olarak kurdukları bahçelerin resimleri, o kişilerin telefon numaralarını vermek istemiyebilirler. Bilgi verirken gözlemlenilen bilgiyi aktarmak tabi ki en güzeli fakat her zaman böyle olması imkansız diye düşünüyorum.

Sn. Samsunlu55, ben buradan 10 adet fidan aldım. 2 ay öce diktik. Bakalım başarılı olacak mıyız? Toros mu Sahil mi hiç sormadım. Ben dedim deneme amaçlı dikmek istiyorum. Onlarda 10 adet gönderdiler. Benim için önemli olan başka bir tozlayıcıya ihtiyaç duymamasıydı. Diktiğim yer kıraç ve taşıma su ile sulayacağız. Gelişmeleri yazarım.
Şu Maraşlı Hocamız ise ayrı bir alem. Kendisi yeni tür geliştirdim diye reklam yapıyor. Ama kendi türlerini önermedi bana, bu yüzden güvenip almadım. Bilime fazla ticaret karışınca böyle oluyor galiba.
Aslında Cevizde birde geleneksel yetiştiricileri dinlemekte fayda var. Agozce'nin babası bildiğim kadarıyla bu konuda oldukça tecrübeli.

Sinova57 10-04-2010 09:05

ceviz

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi acemi_caylak (Mesaj 614420)
Sn. Samsunlu55, ben buradan 10 adet fidan aldım. 2 ay öce diktik. Bakalım başarılı olacak mıyız? Toros mu Sahil mi hiç sormadım. Ben dedim deneme amaçlı dikmek istiyorum. Onlarda 10 adet gönderdiler. Benim için önemli olan başka bir tozlayıcıya ihtiyaç duymamasıydı. Diktiğim yer kıraç ve taşıma su ile sulayacağız. Gelişmeleri yazarım.
Şu Maraşlı Hocamız ise ayrı bir alem. Kendisi yeni tür geliştirdim diye reklam yapıyor. Ama kendi türlerini önermedi bana, bu yüzden güvenip almadım. Bilime fazla ticaret karışınca böyle oluyor galiba.
Aslında Cevizde birde geleneksel yetiştiricileri dinlemekte fayda var. Agozce'nin babası bildiğim kadarıyla bu konuda oldukça tecrübeli.

sayın acemi_çaylak öncelikle hos geldiniz.
öncelikle ceviz ile ilgili daha detaylı yazabilirmisiniz boyları ne kadar açık kök mü? yoksa tüplümü, fiyatı vb. bir de diktiğinizi arazinin özellikleri;rakımı, tahlil yaptırdınız ise toprağın türü, meyili, taban suyu seviyesi gibi detaylar

acemi_caylak 10-04-2010 15:06

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sinova57 (Mesaj 614439)
sayın acemi_çaylak öncelikle hos geldiniz.
öncelikle ceviz ile ilgili daha detaylı yazabilirmisiniz boyları ne kadar açık kök mü? yoksa tüplümü, fiyatı vb. bir de diktiğinizi arazinin özellikleri;rakımı, tahlil yaptırdınız ise toprağın türü, meyili, taban suyu seviyesi gibi detaylar

Sn. Sinova57,

Açık kök değil tüplü fidan. Boyları 1 metre kadar. Fiyatı 8 TL ancak kargo ile birlikte 12 TL ye mal oldu.
Arazinin toprak tahlili 6 ay önce yaplımıştı. %91 kireç var, bünye tınlı. Rakımı 716 metre civarında. Taban suyu yoktur. Çünkü 10 cm altı kayalık. Aslında fidanın ve dikildiği yerin resmi var.

Eklenti 135363

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:24.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025