agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Ceviz
(https)

Beğeni Düzeni594Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 27-04-2013, 07:44   #10
Ağaç Dostu

Çamtepe's Avatar

Giriş Tarihi: 14-12-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tasci Mesajı Göster
Sayın Çamtepe Merhaba,

Yardımlarınız için teşekkür ederim. En son ziraat mühendisiyle görüştüm, atılan bakırdan sonra bir süre ağacı gözlemleyelim dedi. Duruma göre ilaç verelim dedi. Şimdilik beklemedeyim, ağaçların gelişimine göre bir şeyler yapılacak. Mümkün oldukça ilaç atmak istemiyorum. Şimdiden hastalık belirtilerini anlayabilir miyim?

Bu günlerde ağaçlarda meyveler oluşmaya başladı.

Saygılarımla.
Ziraat Mühendisi değilim ama ben bunu baştan beri söylüyorum zaten Kışın bordo bulamacını yaptıktan sonra ilaçlı mücadele için hastalık belirtisini görmek ya da geçtiğimiz senelerde bu hastalıkların bahçede var olduğundan emin olmak lazım.

Antraknoz'u yapraklar açılmadan görmek çok zor. Yapraklar oluştuğunda üzerlerinde küçük küçük 1-2 mm çapında önce siyah daha sonra kahverengi'ye dönen benekler gördüğünüzde antraknoz başlangıcıdır. Daha sonra bu benekler büyümeye başlar.

Lorraine Graney, Bartlett Tree Experts, Bugwood.org

Aslında her küçük benek gördüğünüzde ilacı basmanıza gerek yok. Antraknoz'un özellikle büyük ağaçlara etkisi çok ciddi değil. Sadece ağacın gücünü alıyor. Ancak küçük fidanlarda yaprakların tamamen dökülmesine de yol açabilir. Güzel bir azotlu gübreleme programı büyük ya da küçük her ağacın antraknoza maruz kalsa bile hafif atlatmasını sağlayacaktır.

Bakteriyel yanıklığı ise her zaman gözlemlemeniz mümkün.

Bakteriyel yanıklıktan ben daha çok nefret ediyorum. Çünkü yeni sürgün dallarını tamamen öldürüyor. Bu da önümüzdeki sene o daldan ne yeni sürgün ne de ceviz alabilmek anlamına geliyor. Resimdeki sürgün bir süre sonra tamamen ölecek, görünen o meyveler dökülecek.

Çamtepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
antraktoz, bordo bulamacı, ceviz hastalıkları

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:49.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025