View Single Post
Eski 29-04-2013, 11:37   #200
Çamtepe
Ağaç Dostu

Çamtepe's Avatar

Giriş Tarihi: 14-12-2010
Selam

Sonbaharda ve ilkbaharda bordo bulamacı olduğuna göre eğer herhangi bir hastalık emaresi görülmezse aslında ne Bakır uygulamasına ne de Maneb/Mancozeb uygulamasına ihtiyaç vardır.

Daha önceki Bakır Oksiklorür önerim aslında yine koruma amaçlı bir öneri. Eğer emare görülmezse ikinci uygulamada da Maneb/Mancozeb kullanmaya gerek yok.

Paylaştığım yabancı kaynaklar Antraknoz/Bakteriyel Yanıklıktan "kronik" olarak muzdarip bahçelerdeki en etkin mücadele yöntemini bulmaya çalışmış kimisi bilimsel yayınlar.

Örneğin 2011 yazında bakteriyel yanıklıktan çok zarar gördüğümü ancak 2012 budamasında farkedebildim. Muhtelif sebepler yüzünden bordo bulamacı da uygulayamayınca 2012 baharında yanıklığa karşı "sağlam" giriştim. 2 uygulama sonucunda yanıklık ve antraknozu yüksek oranda baskıladım.

Yani, eğer bahçemde antraknoz ve veya yanıklık kesin var demiyorsanız Maneb'i bahçenize sokmadan önce iki kere düşünün. Koruma amaçlı Bacillus Subtilis de uygulayabilirsiniz, bahçeniz çok büyük değil.

Karışım oranını yabancı kaynaklara göre belirleyebilmek çok zor. Zira onların karışım mantığı ile bizimkiler pek uymuyor. Ben ziraatçiyle birlikte normal paket üzerinde yazan oranlarını kullandım bir sıkıntı olmadı.

Tereddüt olursa İlçe Tarım'la konuşmak en güzeli. Zaten tüm bu ilaçları ancak reçeteyle alabiliyor olmamız lazım.

Selamlar, saygılar

Ç.

Çamtepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön