Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bozy
 ben gecen sene organik domates yetiştirmek istedim kendime organik gübre kullandım ilaç atmayacagım dedim ilk domatesler daha olgunlaşmadan delik deşik görünce aldım elime ilaç pompasını koşarak...
|
Sevgili bozy, cümlelerinizi biraz gülümseyerek okudum, neden mi doğal üretemesen de doğal konuşmuşsun.
Bazı arkadaşlar doğal üretimden bahsedince soruyorum domates iç kurdunla nasıl doğal olarak mücadele ediyorsun.
Cevap.
- Benim bahçede böyle bir zararlı görülmedi.
Şaşıyorum bu bahçeler uzayda mı.
Ya da bazı zararlılar belirli adreslere gidiyorlar sanırım, veya benim bahçeme gitme diye rüşvet mi veriyorlar bu zararlılara, bir türlü öğrenemedik şu işi yaf.
Doğal üretime karşı değilim tabi ki doğal üretimi bende destekliyorum fakat bu şartlar altında doğal üretim bana biraz gülünç geliyor.
Bende sebzemi domatesimi doğal üretmeye çalışıyorum on tane yapıyorsa üç tane sağlam bulabiliyorum, Yani bu işi ticari anlamda yapanlar için bu şekil iş karlılık sağlamaz,
Yararlı böcekleri insektisitlerle yok ettik, yararlı böcekler zararlılara nazaran daha az yavaş ürer, bu nedenle zararlılara karşı yararlı böcekler üretilmediği ve top yekün ülke olarak insektisit kullanımı yasaklanmadığı sürece ticari anlamda doğal üretime en azından ben inanmıyorum.