agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Ceviz
(https)

Beğeni Düzeni5569Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 02-04-2012, 14:26   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-12-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hasan_ka Mesajı Göster
Ph için kükürt atmamız gerek biliyorum. Ancak kilin etkisini gidermek, toprağın havalanmasını sağlamak için klino kullanmayı düşünüyordum bir etkisi olmaz mı ben onu merak ediyorum.
kilin etkisini azaltmak içinde leonardit kullanman gerek

Leonardit Türkiye

ncp1963 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-04-2012, 09:03   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-03-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ncp1963 Mesajı Göster
kilin etkisini azaltmak içinde leonardit kullanman gerek

Leonardit Türkiye
Leonardit için Denizli'nin Kale ilçesinde bir madenle iletişime geçtim kamyon bulabilirsem 16-20 ton alacağım. Firma yoğun çalıştığı için kamyonu benim bulmam gerekiyormuş. Fiyat olarak da uygun geldi bana tonu 100 TL'ye bile gelmiyor. Ancak ne kadar kullanmam gerektiğini bilmiyorum. dekara 500 kg atsam çok mu gelir acaba? Analiz sonuçlarına göre ph 7.8 organik madde miktarı %1 ve fakir diyor. Son olarak eğer alırsam fırfırla tarlaya atıp pullukla toprak altı yapmamız mı gerekiyor ?

hasan_ka Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-04-2012, 13:23   #3
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 02-06-2008
Sayın Lilium ve budama konusunda deneyimli arkadaşlardan aşağıda budanmış haldeki resimlerini verdiğim 4. yılını yaşayan Chandlerlarımın budama hataları konusunda yardımlarını rica ediyorum. Saygı ve sevgilerimle.

Name:  Fotoğraf0232.jpg
Views: 4738
Size:  51.8 KB

Name:  Fotoğraf0233.jpg
Views: 1692
Size:  54.1 KB

Name:  Fotoğraf0234.jpg
Views: 2810
Size:  41.8 KB

Name:  Fotoğraf0235.jpg
Views: 2098
Size:  38.9 KB

Name:  Fotoğraf0236.jpg
Views: 1783
Size:  34.9 KB

dere1974 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-04-2012, 00:46   #4
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2008
Galeri: 106
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi dere1974 Mesajı Göster
Sayın Lilium ve budama konusunda deneyimli arkadaşlardan aşağıda budanmış haldeki resimlerini verdiğim 4. yılını yaşayan Chandlerlarımın budama hataları konusunda yardımlarını rica ediyorum. Saygı ve sevgilerimle.
Şu resime tekrar baktım ve ben olsam şöyle yaparım dedim.

Views: 1615
Size:  52.0 KB

Ağaçın formunu bu dallar üzerine oluşturursan çok güzel bir taç yapısı oluşturacak, ileriki yıllar içinde ana yan dallarını tercih etmiş budamalarda da zorlanmamış olursun, Ana yan dalların güçlendikten sonra diğer işaretlediğim dalları her yıl bir tanesini alarak güzel bir taç yapısı oluşturabilirsin.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-04-2012, 18:30   #5
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-12-2011
Alıntı:
Leonardit için Denizli'nin Kale ilçesinde bir madenle iletişime geçtim kamyon bulabilirsem 16-20 ton alacağım. Firma yoğun çalıştığı için kamyonu benim bulmam gerekiyormuş. Fiyat olarak da uygun geldi bana tonu 100 TL'ye bile gelmiyor. Ancak ne kadar kullanmam gerektiğini bilmiyorum. dekara 500 kg atsam çok mu gelir acaba? Analiz sonuçlarına göre ph 7.8 organik madde miktarı %1 ve fakir diyor. Son olarak eğer alırsam fırfırla tarlaya atıp pullukla toprak altı yapmamız mı gerekiyor ?
ben dekra 120 kg kadar atmıştım eğer alacağınız leonardit in analiz sonuçları varsa alın yoksa toz linyiti alıp tarlanıza atmayın fiyat gayet iyi görünüyor fazla atmanızın bir zararı olacağını düşünmüyorum çünki okuduklarımda fazlası hakkında zararlı diye bir şey okumadım

ncp1963 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-04-2012, 00:24   #6
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2008
Galeri: 106
Sayın dere1974, elinize sağlık bir kaç küçük gözden kaçmalar olmuş ama güzel olmuş, o kadarcık gözden kaçma olur.

Şu ağaçta dalları biraz uzun bırakmışsın bu uzunlukta ki dalların tüm gözlerini uyandırıp bakamaz ve dal boş kalır, fazla bir zararı olmaz fakat ağaç taç yapısını hızlı büyütmüş olursun.

Dip gövdedekiler gözden kaçmışlar.

Views: 1937
Size:  42.2 KB

Bu ağacımızda da çatal dal gördüm, bu mesafelerde bu şekilde eşit güçte dal bırakmazsan iyi olur, dallanmayı daha ilerilerde yapabilirsin, önce ilk dal gözleri uyandırıp meyva gözü oluştursun daha sonra dallar oluşacaktır zaten.

Name:  Fotoğraf0235.jpg
Views: 2024
Size:  39.5 KB

Ağaçların güzel bakımları da gayet iyi
Kolaylıklar diliyorum hasadın bol olsun.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-04-2012, 09:02   #7
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 02-06-2008
Sayın Lilium
Teşekkür ederim. Elinize gözünüze sağlık.

dere1974 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-04-2012, 18:10   #8
Ağaç Dostu

ahmettt's Avatar

Giriş Tarihi: 01-04-2009
Galeri: 11
Alıntı:
Küçük bir tespitte bulunayım: Her leonardit aynı değil. Bu söylediğiniz fiyat organik madde oranı yüksek bir leonardit için fazlasıyla düşük. Manisa Gördes'teki bir maden de bana buna benzer bir fiyat vermişti. Ancak analiz raporlarını istediğimde, organik madde oranının çok düşük olduğunu gördüm. Onun yerine Mersin tarafından, 300 TL/ton fiyatla daha iyi bir ürünü almayı tercih ettim.

ahmettt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-04-2012, 11:23   #9
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-03-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ahmettt Mesajı Göster
Küçük bir tespitte bulunayım: Her leonardit aynı değil. Bu söylediğiniz fiyat organik madde oranı yüksek bir leonardit için fazlasıyla düşük. Manisa Gördes'teki bir maden de bana buna benzer bir fiyat vermişti. Ancak analiz raporlarını istediğimde, organik madde oranının çok düşük olduğunu gördüm. Onun yerine Mersin tarafından, 300 TL/ton fiyatla daha iyi bir ürünü almayı tercih ettim.
Cevabınız için teşekkürler Ahmet bey. Haklısınız her leonardit aynı değil ben de üreticinin gerçeği yansıtıp yansıtmadığını bilmiyorum. Organik maddesi %76 toplam hümik-fülvik asit %56 ph 6.6 nem oranı ise yüzde 25 civarıydı yanlış hatırlamıyorsam. burdan yola çıkarak nemini almak için kurutma işlemi yapmadıklarını bu yüzden de fiyatının uygun olduğunu düşünüyorum. Ziraat malzemeleri satılan yerlerde en kötü leonarditin(kömür tozu gibi org.mad. %40 ) tonu 250-300 lira civarı. en kötüsünden de kötü çıkacağını sanmıyorum ama bu işlerden de tam anlamıyorum o yüzden net birşey söyleyemiyorum.

En kötüsünü düşünerek %40 organik madde içeriği olsa nakliye dahil bana maliyeti 120 lira civarı. Mersinden nakliyeye 120 lira isterler ben de işin içinden çıkamadım açıkçası.

hasan_ka Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:32.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026